Канада ще помага на Украйна срещу "руската заплаха"

Володимир Зеленски е на посещение в Канада
3 юли 2019 07:42,
46
Канада ще помага на Украйна срещу "руската заплаха"
Снимка: Reuters

Канадският премиер Джъстин Трюдо вчера обеща да подкрепя Украйна срещу руската "заплаха", след среща с украинския президент Володимир Зеленски в Торонто, съобщи Франс прес.

Още по темата

Надежда Савченко – от герой на Украйна до терорист!

"След руската агресия и нейните опити да подкопае суверенитета на Украйна, включително чрез незаконното анексиране на Крим, за страни като Канада е важно да подкрепят своите партньори", заяви Трюдо на пресконференция със Зеленски. "Действията на Русия са заплаха не само за Украйна, но и за международното право", изтъкна канадският премиер, пише БТА.

Двамата лидери разговаряха в кулоарите на конференция за реформите в Украйна, в която участват представители на трийсетина страна, на ЕС, НАТО, МВФ и Световната банка. Те обсъдиха продажбите на канадски оръжия за Украйна и мисията на канадските въоръжени сили за обучаване на украинските сили за сигурност. Относно реформите в Украйна Трюдо изрази увереност, че напредъкът, констатиран през последните години, ще продължи, най-вече в борбата срещу корупцията.

Правителството на Канада ще предостави на Украйна през следващите шест години 25 милиона канадски долара /19,1 милиона щатски долара/ за подкрепа на демократичните реформи, които ще помогнат за подобряване живота на украинците, заяви Трюдо, цитиран от ТАСС.

На пресконференцията Зеленски съобщи, че двете страни са се договорили за доставка на бронетехника на Украйна. Той не посочи подробности за споразумението, но заяви, че страните са обсъдили организирането на съвместно производство в Украйна, което "ще даде работни места". Украинският президент нарече продължаването на санкциите срещу Русия действен инструмент, който може да помогне за постигането на реален напредък в уреждането на конфликта в Източна Украйна.

В изказването си на конференцията Зеленски обеща решителни мерки срещу корупцията в Украйна, предаде Ройтерс. "Ключовите задачи пред моя екип са изкореняването на корупцията и създаването на независима съдебна система", посочи украинският лидер. Той изтъкна необходимостта от подобряване на инвестиционния климат в страната си и от промени, които украинците да могат да видят и да разберат. "Те са уморени от чакане. Те не искат невъзможното", отбеляза Зеленски.

Украинският финансов министър Оксана Маркарова заяви пред участниците в конференцията, че ще отнеме години, за да се види пълният ефект от реформите в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
4
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Хаха, смешката на века! Канада щяла да пази Украйна! Най-много да им помогнат да спретнат един мощен гей-парад! За друго канадците не стават!
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да ги хранят и да им дават долари, за да не избягат пак към Русия.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще им дават безплатно газ и ще им стимулират икономиката ли?
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случаят им е мистериозен откак направиха преврат срещу Янукович под въздействието на външни сили и изпратените им в два състава едни срещу други подразделения от корпусите за реагиране маркирани с Георгиевски лентички на противоположни ивици по ред на цветове инак маскирани еднообразно как корпуси що се готвиха за въдворяване на ред и застанаха едни срещу други как дошли от противоположни краища,но вси бяха украинци,от олигархията родината си да спасят,но уви шпионират ги и в блиц кръг ги държат
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Канадските *** в напушено състояние ще помагат на украиските сдуханяци срещу заплахи, съществуващи само в мозъците на надрусаните.
35
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПРАВ СИ СВЕТЪТ ИМА МНОГО ПРИМЕРИ, А НИЕ ТРЯБВА ДА ГИ ПОМНИМ- 9 000 000- УМРЕЛИ ОТ ПРЕУМОРА И ИЗТОЩЕНИЕ В ТРУДОВИТЕ ЛАГЕРИ ГУЛАГ, МИЛИОНИ УМРЕЛИ 1931/33Г ГЛАДОМОР В УКРАЙНА- НЕ СА ИСКАЛИ ДА ВНАСЯТ ИМОТИ В СОВХОЗИ. С ТАКИВА БРАТЯ НЕ ТИ ТРЯБВАТ ВРАГОВЕ.
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ескимосия никога не е била какъвто и да било фактор в световната политика, а в европейската пък е направо незначителен!И как точно ще помага? С морлана подкрепа и празни приказки ли!?Укропитеците отдавна разбраха че са изиграни - взеха им територията и населението, а бленуваната подкрепа на Запада никаква я няма! Даже вече и санкции срещу Русия няма, нищо че и преди бяха само фиктивни
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гнус
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Зе и Трюдо са наясно за мощната украинска диаспора в Канада.Та тези циркове са предназначени за укро-канадците.Те и парички ще отсипят на Зе, ако го харесат.
31
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заплата от режима на путин сплотява народа на Украйна. Такава държава има бъдеще, има цел, има надежда. Направете сравнение с нашата бедна държава, каква цел имаме ние???
30
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЩО РУСКА ЗАПЛАХА Е В КАВИЧКИ- ГЛЕДАЙТЕ КАНАЛ 1РУ ТАМ КРЕЩЯТ, С ИЗКРИВЕНИ ОТ ЗЛОБА ЛИЦА И ГОВОРЯТ ТАКИВА ЛЪЖИ....ВСЯКА ВТОРА ДУМА Е УКРАЙНА И ЕВРОПА...А СЕГА ИЗКЛЮЧЕТЕ ЗВУКА И ВИЖТЕ ЗЛОБАТА И ОМРАЗАТА НА ГОВОРЕЩИТЕ.
29
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светът има " добрия" пример! Най- големият геноцид в човешката история- изтребването на коренното индианско население на американския континент! Или може би атомните бомби над невинните жители на Хирошима и Нагасаки? Или ред други експанзии над по-слаби държави; които също са били " реална зюаплаха".
28
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо в кавички? На целия свят им е ясно какво представлява руската клоака.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние загиваме, защото нямаме цел, нямаме история, нямаме духовност. Вместо това в градовете ни се издигат момументи на окупатори, размахали грозни оръжия. Първенците ни се срамуват от родината си и по всякакъв начин се мъчат да ни убедят, че е по-важно да запазим социалния мир, отколкото да държим на род и родина.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 27О......да...колкото и такива като тебе се прочуват с неграмотността си! Първо се научи, че "гнузни" се пише със "с"....всъщност, я *** на училище първо, може и да ти влезе нещо полезно в главата! Знаеш ли, главата от време на време се използва и за мислене, а не само да си носиш шапката върху нея!
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 25Хи-хи-хи.........не, за нас има МНОГО ПО-ПРИЯТНИ НЕЩА А ПРАВЕНЕ, а колкото до филмчетата...(хи-хи-хи...например немските "филмчета") те за такива инфантилни индивиди като тебе, с акъли колкото на кокошка и НИКАКЪВ ИНТЕЛЕКТУАЛЕН БАГАЖ! А ние действително ще оцелеем, когато изгоним тия гробаджии, създадени и поддържани от немски пари, за което САМ боко си го разказва! И когато се ОБЪРНЕМ ОТНОВО КЪМ РУСИЯ - САМО ТОГАВА НЯМА ДА ЗАГИНЕМ! И няма нужда да си Баба Ванга за да го знаеш!
24
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
режима в москва се прочу чак зад океана с гнузните си престъпления
23
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До do 2 11Я пак.....я пак.......точно пък североамериканците ще ми говорят за някаква "окупация"!!!! Ха-ха-ха-ха......значи да дойдеш на чужди земи и да изтребиш ДО КРАК КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ ИЛИ ДА ГО ВКАРАШ В РЕЗЕРВАТИ по вашему се нарича "освобождение"????? Я си трайте, че ставате смешни и жалки! Да, руските земи от повече 1000 години ще си се "освобождават" и ще си се връщат там където са били преди хилядолетие! Не затова се е проляла руска кръв, че сега неофашисти ПАК да я тъпчат!
22
3
 
24
 
! Отговори
Енгелс преди 4 години
Тежко и горко на Украйна с такива "помощници"
21
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало уккраинците,кой причини аварията в атом.централа в Чернобил -вие.Само за това не заслужавате уважение.