FBN NextGen покани Барак Обама в България през 2020 г.

Това би било първото посещение на американския президент у нас
11 юли 2019 12:45, Екип на Bloomberg
25
FBN NextGen покани Барак Обама в България през 2020 г.
44-тият американски президент Барак Обама. Снимка: Fabrizio Bensch, Reuters

През май 2020 г. в България ще се проведе световната среща на FBN NextGeneration, на която ще присъстват около 300 делегати от всички страни по света. Организацията има амбициозната цел и вече е отправила официална покана към 44-тия американски президент Барак Обама (2009-2017) за присъствие на тази среща. Това съобщи адв. Виктор Гугушев, президент на FBN NextGen - младежката организация на Сдружението на фамилния бизнес, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Обама беше ключова фигура не само в качеството си на президент, но и със своите стратегия и виждания... Хубаво е визията му за бъдещето да се предаде по някакъв начин“.

По информация на Bloomberg TV Bulgaria това ще е първото посещение на Барак Обама у нас, ако той приеме поканата.

Гугушев беше част от бизнес делегацията, посетила Китай заедно с президента Румен Радев по-рано този месец. Той коментира търговските отношения между България и азиатската страна, като посочи, че потенциалът за развитието им е много сериозен, но все още не е застъпен докрай.

„Нямаме много реални проекти у нас. Голяма част от проектите ни са на идейна фаза, с пожелателен характер“.

Държавната ни политика би следвало да бъде по-сериозно насочена към диалог с Пекин, както и с привличане на инвестиции от китайската държава, отбеляза Гугушев.

Откриване на клон на китайска банка у нас е в основата на привличането на китайски инвестиции, добави той, като посочи, че интерес в това отношение предявява не само China Construction Bank, но и Bank of China, а преговорите с нея дори са в по-напреднала фаза.

„Няма сериозни регулаторни пречки за тази цел. Ако се даде зелена светлина за откриване на клон в България на китайска банка, той най-вероятно ще бъде под шапката на европейско представителство“.

Не е толкова важно обаче на чия банка ще бъде клонът, важното е да има такова присъствие, добави Гугушев.

Вижте целия разговор на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
имаш проблем преди 4 години
До ЕдинИ то голям!И Барак,и дружката му дадоха преди доста време едно интересно интервю в американските медии за тяхната история!На хората им хареса тяхната откровеност,и ги приеха!Това че го харесваш не е лошо,лошото е че не четеш чужда преса!Лично аз не го харесвам,Меркел също,и ги смятам за лакеи на ционистите!Но това е друга тема!
13
0
 
0
 
! Отговори
Един от Юг преди 4 години
До Анонимен 14Комуноидите винаги са го харесвали и имат $450 000 излишни пари!
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Мишел Обама има и книга.
11
1
 
6
 
! Отговори
asdf преди 4 години
И за чий ни е тоя рептил скапан тука?! Я по-добре да не идва.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тоя не почиваше ли на аванта на вилата на Ричард Брансън?"-----------------И тук ще кара на аванта. Пък и тлъcт хонорар ще му заделим.Кой ще му плати масрафа?
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обама беше ключова фигура не само в качеството си на президент, но и със своите стратегия и виждания... Хубаво е визията му за бъдещето да се ...-----------------------Каква стратегия и виждания?Каква визия и за чие бъдеще?Хем демократ и либерал, хем изложил се с прословутото си изказване за изключителността на пиндостанците.Либерализмът се износи.Той е прояден от своето основно противоречие - невъзможността за осигуряване на равни свободи за всички. Делението на ментори и слуги остава.
8
7
 
4
 
! Отговори
Един преди 4 години
Айде пак Мишел Обама била мъж...Четете боклучави статии и ги повтаряте като папагали. Без да съм фен на Обама можете и сами да си намерите снимки на двамата като двойка отпреди почти 30 г. Там Мишел изглежда както дъщерите си СЕГА. Вероятно е заплодила Барак, а той ги е родил.Очевидно широкия й ханш не знам на какво го отдавате. И не е лошо да си признаете, че вашите жени доколкото ги имате са даже и по-грозни ;) Моята е хубава
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мишел Обама е мъж
6
2
 
13
 
! Отговори
Един преди 4 години
"Хубаво е визията му за бъдещето да се предаде по някакъв начин." - Не, не е хубаво. Хубаво е визията му за бъдещето никога да не се реализира. И под никога имам предвид НИКОГА.
5
3
 
7
 
! Отговори
Р. Плевналиев преди 4 години
Ммммм дано да остави Майкъл вкъщи! Ще го изпапкам! Ще водим двамата хибридна война с Русия както само ние си знаем! Аууу цунки.
4
4
 
8
 
! Отговори
умрем за демокрастия преди 4 години
Ако си поръчаме още 20-30 изтребителя,сигурно ще дойде барабар със Сoрoс!
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Да не говоря, че Обама е президентът започнал "Ерата на терора" - безпрецедентна американска кампания за масов шпионаж във всички сфери на общественяи живот, финансиране на терористични групи по земното кълбо, преврати, финансови манипулации с долара и т.н.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"но и със своите стратегия и виждания" .... хубаво, но те са приложими в западния свят, в техните страни, в основата на чийто парадигми стоят други ценности на индивидуализъм, агресивна конкуренция, хищничество и т.н. Тук не са приложими.
1
1
 
14
 
! Отговори
АМАН ОТ НАВЛЕЦИ преди 4 години
Тоя не почиваше ли на аванта на вилата на Ричард Брансън