Само за елита: Банкова карта от 18-каратово злато

Цената й е 18 750 британски лири
11 окт 2019 21:20, Елка Василева
16
Само за елита: Банкова карта от 18-каратово злато
Снимка: архив, Reuters

Кралският монетен двор на Великобритания пусна първата дебитна платежна карта от чисто злато, съобщи в. "Дейли мейл". Тя е предназначена за клиенти, които ценят висококачествените луксозни предмети и отправят послание чрез тях.

Собственици на този платежен инструмент, направен от 18-каратово злато, могат да станат всички желаещи, които са в състояние да платят 18 750 британски лири (23 000 долара). Ако клиентите искат индивидуален дизайн, ще трябва да платят още.

Името и подписът на собственика, разработени съвместно от американската корпорация Mastercard и технологичната компания Accomplish Financial, ще бъдат гравирани върху картата.

Притежателите на златната карта няма да плащат комисионни за операциите по текущата сметка, както и за обмен на валута.

Тъй като златните карти са дебитни, притежателите им не могат да ги използват за заем, тъй като средствата идват директно от сметките им.

Златната карта е част от пакета Мastercard World Elite и предлага допълнителни привилегии, които включват специално обслужване от портиер и други предимства при пътуване.

Главният изпълнителен директор на монетния двор Ан Джесъп заяви, че "пускането на тези карти от чисто злато е свързано с нарасналото търсене на потребителите на уникални и луксозни платежни средства, които съчетават майсторство на изработката, проверено с времето и по-новите технологии".

/БТА/
 


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коментиращите по-надолу кк само ж България банките имали такси... да не са от Карлуково? Не само, че навсякъде има такси, ама в Германия например вече въведоха отрицателна лихва по депозит, тоест ще ти дърпат от спестяванията за услугата да ти ги пазят.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България има такса превод, такса входящ превод независимо от къде ако е в Евро. Вх. превод??? Преводи в Евро пак огромни такси. Кредитната карта в чужбина ако се върнат парите слидващия месец са без лихви. Такси няма. Кредитните карти печелят от търговците комисионни. Ако се направи над определена сума банката превежда бонус 20 Е. Ип. кредит 2%. Никой не се реди на опашки, всички сметки, застраховки, данъци ги теглят от сметката. В България теглят от банкомат и влизат да пазаруват.
9
0
 
1
 
! Отговори
Anon преди 1 година
Ае глупости. Амекс Центурион или да си ходят в къщи...
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До *** по-долу. В нормалните държави даже не ти искат пари да си откриеш сметка. Пращат ти безплатна токен машина за онлайн транзакции и т.н. Такса "обслужване на картата" и да ти земат пари като теглиш пари от банкомата на банката го има само в мутроландия.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно ти не си излизал защото аз от 25 години такса на банка не съм плащал освен в българско като трябва да си сменям документите и бай *** великия банкер от избраната банка ми иска такса превод въпреки че отивам с пари в брой
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 2

"в нормалните страни банковите сметки нямат никакви такси преводи, теглене обслужване".......?!?!?!

Явно не си излизал от село.
Сигурно си от Кривуй варненско.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
4ти не се знае кой е по- голям *** бай *** банкера или тия които му плащат такси за щяло и нещяло написано с малки букви, и си мислят че само златните карти нямат такси хаха
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иначе се жалят и се страхуват от Брекзит... Или тези, които го докараха ще си позволят тези карти?
3
2
 
5
 
! Отговори
хахахаха преди 1 година
А тия са се пообъркали нещо, аз преди години си бях направил златна кутийка за дебитните и кредитни карти, а материал, труд и гравюрата при друг майстор ми излязоха само 800 лева. Сега да струва към 1000-1500 най-много. А една стара табакера от масивно сребро, със златни и платинени фигурки запоени по нея, и с много красиви гравюри и скъпоценни камъни се продаде на един колекционер за 3000 евро това лято. Иначе я оцениха на 10 000, алчни и нагли антиквари. Да над 80-90 годишна
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
че то само бай *** банкера взима скрити таксички за всичко, в нормалните страни банковите сметки нямат никакви такси преводи, теглене обслужване и тн
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
живеят в измислен свят ,че са елит,за да им вземат елитно парите :Д
няма лошо де :)