Митничари откриха над 10 кг златни накити в хладилни чанти

Контрабандата за над 400 000 лв. била в унгарски бус на Дунав мост 2
Обновена: 19 дек 2019 21:30 | 19 дек 2019 21:00, Анисия Иванова
0
Митничари откриха над 10 кг златни накити в хладилни чанти
Снмика: "Митници"

Митничари откриха над 10 кг златни бижута, укрити в шест хладилни чанти. Чантите са били поставени на различни места между личен багаж в салона на микробус с пътници, съобщиха от Агенция "Митници".

На 30 ноември митническите служители селектират за щателна митническа проверка в района на ГКПП Дунав мост – Видин напускащ страната пътнически автомобил "Мерцедес Спринтер" с унгарска регистрация, който е пътувал от Гърция.

Шофьорът и пътуващите в микробуса трима пътници, всички унгарски граждани, са заявили, че не пренасят нищо за деклариране.

При последвалата митническа проверка митническите служители откриват на различни места между личния багаж на пътниците в салона на микробуса 6 хладилни чанти с храна и напитки, за които установяват, че изолацията им е премахната.

След изваждане на вътрешните контейнери на чантите митничарите откриват на дъното на външните контейнери под листове хартия - пликове с бижутерски изделия от жълт метал.

От всяка от хладилните чанти са извадени между 1276 и 2080 грама накити с общо тегло 10 034 грама. Шофьорът на микробуса е заявил, че всички бижутерски изделия в хладилните чанти са негова собственост.

Според резултатите от извършената експертиза задържаните 10 034 грама изделията са изработени от злато с обща стойност 481 000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура Видин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари