Бивш украински министър арестуван за убийство

Той е заподозрян, че е застрелял влиятелен бизнесмен
26 мар 2020 09:17, Елка Василева
13
Бивш украински министър арестуван за убийство
Леонид Кожара. Снимка: архив, БГНЕС

Бившият украински външен министър Леонид Кожара беше арестуван по подозрение, че миналия месец е застрелял на вилата си влиятелен предприемач, обяви министерството на вътрешните работи, цитирано от Франс прес.

57-годишният Леонид Кожара беше начело на украинската дипломация от декември 2012 г. до февруари 2014 г. по времето на проруския президент Виктор Янукович, свален от власт от проевропейско въстание.

 Бившият първи дипломат е заподозрян в предумишленото убийство на своя 56-годишен приятел Сергий Старицки - мениджър на рекламна къща и бивш директор на проруския телевизионен канал „Интер“, намерен мъртъв на 21 февруари в дома на Кожара близо до Киев.

Кожара и съпругата му, които са били по това време у дома си, твърдяха, че Старицки се е самоубил, след като се затворил в отделна стая.

Разследването обаче заключи, че той не би могъл да се самоубие.

 В съобщение националната полиция уточни, че „спор, последван от сбиване“ е избухнал между Кожара и госта му в деня на смъртта му, „докато били консумирани алкохолни напитки“, предаде БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия, Германия и САЩ са империи. Те не са братя на никого и не искат да помагат на никого. Тяхната цел е да печелят от своите колонии. Когато привидно "помагат" - примерно с еврофондове или с евтин природен газ, това не е помощ. Това са инвестиции от които те печелят пари. Просто печалбата идва по индиректни схеми. Който си мисли, че има братя или приятели е чисто и просто ба лъ к.
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЦитат: "Щом предаваш собствения си брат, заради скапаните пари..."Славянско братство НЯМА. Славянското братство е измислена от Русия концепция - утопична измислица подобна на евроатлантическите ценности. Сърбия нападна ли България 1885-та година? Нападна ни. Това братство ли е?Русия не е брат на Украйна и Беларус. Русия е империя и не възприема Украйна и Беларус като независими държави.
8
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами украинците са на такова място, че ако не ги ползват краварите, ще ги ползват рузките идьоти. За всички агресивни планове на руснаците плащат украинците и белорусите. Москва започва войните, а бойното поле са винаги Украйна и Белорусия. И сега е така - Путин започна първи.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самоубийство с три куршума в гърба...
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те украинците как си го набиха самички батееее... Краварите ще ги ползват докато има нужда.. и после на бунището. Но си заслужават съдбата. Щом предаваш собствения си брат, заради скапаните пари...
5
3
 
2
 
! Отговори
110 преди 4 години
Сега е момента да обвини Covid-а.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Запада д съсипа тази инсче красива страна."Точно на теб някой ти е доверил какво се случва зад колуарите на украинската политика за да можеш да отсъдиш кой е съсипал Украйна и кой не. Форумни смешници. Мислите си, че разбирате от неща за които до обикновените хора реална информация не достига.
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спорър е бил кой е по-голям русофил и кой обича повече Путин.
2
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Запада д съсипа тази инсче красива страна. Нищо де, те са пешки в игрите на запада и всички го знаят
1
1
 
18
 
! Отговори
Лейди Гарга преди 4 години
Самоубийство с водка