Коронавирус в пренаселен бежански лагер в Гърция

Наложена е 14-дневна карантина, сомалиец е с позитивен тест
2 сеп 2020 18:00, Елка Василева
12
Коронавирус в пренаселен бежански лагер в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Гръцките власти наложиха 14-дневна карантина на пренаселения бежански лагер Мория на остров Лесбос днес, след като 40-годишен сомалиец даде положителен резултат на тест за коронавирус, съобщава Асошиейтед прес.

Това е първи случай на COVID-19 в лагера, който на 31 август е приютявал 12 714 души при капацитет от 2 757 души.

Според телевизия Скай мъжът е бил диагностициран вчера и е настанен в болница заради усложнения, причинени от съпътстващи заболявания.

Още по темата

Твърди се, че той е живеел в лагера, който обаче напуснал, за да отиде в Атина през август. След като не успял да намери работа в столицата, той се върнал в Мория, за да си осигури подслон и прехрана.

Здравните власти заявиха, че в момента проследяват контактите на сомалиеца и че ще бъде извършено масово тестване на живеещите в лагера.

Министерството на миграцията съобщи, че не се разрешава на никого да влиза или излиза от лагера до 15 септември и че полицейското присъствие ще бъде засилено в района, за да се гарантира, че няма да има нарушения на карантината.

В лагера ще бъдат допускани само служители, чието присъствие е наложително, като преди това ще им бъде измервана температурата.

Лагерът Мория на остров Лесбос е най-големият бежански лагер в Европа и е печално известен с пренаселеността си, припомня БТА. Гръцките власти полагат усилия за намаляване на броя на настанените в него мигранти и бежанци. Поради условията в лагера появата на коронавирус се смята за особено обезпокоителна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви бежанКИ бе, всички приходящи са като резервната скамейка на френския национален отбор. 20-30 г здрави Нигер-ийци. Още не съм видял жена в нито една снимка или видео.
8
0
 
3
 
! Отговори
Подмяна преди 3 години
Ами така се подменя население - вирус убиващ коренното население което застарява. Вкарват се млади които ще го изкарат като настинка. НО тези млади не са като онези млади. Тепърва ще има проблеми.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тебе само маратон с бежански пЕшки трябва да ти подсигурят.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеално. Който се опитва да излиза с пушката в главата.
5
2
 
4
 
! Отговори
Мегачеп преди 3 години
"Тъкмо сега трябва да отидат там всички, които неистово грачат Няма вирОЗ! за да го докажат."Ако осигуриш 24 часов сексмаратон с бежанки по избор и платиш билета тръгвам ВЕДНАГА. Дори ще ти дам да гледаш, да завиждаш и да се учиш. И ще чакаш да се заразя и умра. Ако не си избера никоя обаче ще опъвам теб 168 часа.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъкмо сега трябва да отидат там всички, които неистово грачат Няма вирОЗ! за да го докажат.
3
3
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
меркел и урсулата да ходят да помагат - те бяха за свободното движение на имигрантите...
2
2
 
8
 
! Отговори
111 преди 3 години
Гърците ще си оправят стъкмистиката с навлеците.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кви са тези бели мацки по стените бе, готвите ги за изнасилначи ли.Тези дето ги спасяват с корабите са обикновени трафиканти. Като ще ги спасявате, вражяйте ги по родните места. Конфискация на кораб и 20 години затвор за трафик, и проблема свършва