Цяла Франция почете паметта на зверски убития учител

Експулсират десетки наблюдавани заради радикализация
Обновена: 18 окт 2020 19:24 | 18 окт 2020 19:23, Веселина Йорданова
103
Цяла Франция почете паметта на зверски убития учител
Снимка: БГНЕС

Франция отдаде почит на учителя, убит зверски от радикален ислямист заради показани карикатури на пророка Мохамед.

Още по темата
Въпреки мерките срещу епидемията, море от хора се събра на Площада на Републиката в Париж в памет на трагично загиналия учител по история Самюел Пати и в защита на свободата на словото и мисълта.

Подобна е картината и от центровете на Марсилия, Нант, Тулуза, Лил, Бордо и всички по-големи френски градове. Макар и не в същите мащаби атмосферата напомня много на националния митинг след атентатите срещу сатиричния вестник "Шарли ебдо", предаде БНР.

"Няма да ни уплашите" - е написал в профила си премиерът Жан Кастекс, който присъства на церемонията. Там бяха и министърът на образованието Жан-Мишел Бланке, почти всички политически лидери, правозащитници, много учители и ученици.

"Аз съм учител" - гласи един от най-често срещаните плакати, виждат се и издигнати моливи като символичен знак в защита на свободата на словото. Паметта на учителя беше почетена с минута мълчание.

Междувременно френският вътрешен министър Жерар Дарманен е поискал експулсирането на около 230 души, наблюдавани заради радикализация.

Още петима души са арестувани във връзка с обезглавяването на учителя по история в парижко предградие. С това задържаните стават общо девет, предаде Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: Францияучителубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
Франкофил преди 3 години
Моите съболезнования към близките на загиналите.Франция е вечна и ще продължи да осветява света.Който не обича тази прекрасна страна да се маха.Vive la Republique, Vive la France!
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да вземаме пример от ислямистите и да поченм и ние да трепем либералите. Иначе няма оправяне.
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са им плюшените мечета с които посрещаха ислямистите ?
74
0
 
7
 
! Отговори
Frankenstein преди 3 години
През последните 40-тина години западните демокрации финансират и подкрепят всякаква ислямистка *** с цел да създават проблеми на Русия.Всъщност това се прави от около 200 години - през 1829-та британците страхувайки се от руското влияние в Иран (и от това, че руснаците могат да им измъкнат Индия) организират ислямистки метеж в Техеран и разоряват руското посолство. Само че днес в условията на глобализацията като посееш ислямизъм в Афганистан или Чечня ще го пожънеш в Лондон и Париж
73
1
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
И религиозните арабски квартали ли?
72
1
 
10
 
! Отговори
Поп Грую преди 3 години
Франсетата си го отгледаха тоя главорез. Как ги наричаше юропата тези? Бунтовници? На ви бунтовници сега!
71
1
 
15
 
! Отговори
Каквото повикало преди 3 години
Помните ли как чеченския терорист Закаев беше посрещнат с държавни почести в Англия, където и до ден днешен живее? Знаете ли, че в Полша има улици, кръстени на чеченски терористи?Помните ли как френската и западноевропейската преса възхваляваше чеченските ислямисти и ги наричаше герои? Европейците тепърва ще разбират какво направиха...
70
0
 
5
 
! Отговори
Леле до 87 преди 3 години
Чужда култура ли? Те претендират, че са французи! Във Франция се подиграват с всяка религия! Включае Християнството, което е моя вяра. Само едни от чужда култура режат глави и правят бомби . Как не ви е срам да оправдавате тази варварщина с ама те се посмяха с тях- не сте наред!! И според мен сте радикални мюсли, всички, които вадите този аргумент! Ами! Свиквайте- ще ви се подиграваме много още!!! ;) и вече ви стягат багажа за към дар ал ислам - където принадлежите, така че е все едно :)
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Франция е бита карта от края на 80-те още въпроса е тука да не става като там.
68
0
 
11
 
! Отговори
Леле до 81 преди 3 години
Тея ще ги махнат. Макрон си прави предизборната. Проблема са останалите десетки хиляди "фишие ес"- така се произнася, не ми дава да пиша на латински, извинете ме - над сто хиляди радикала смучат от КАФ (социалната система за тези, които нямат право на помощи от бюрото по труда тук). 54% от младите мюсюлмани във Франция поставят Шария над Френската Конституция... Ще става тя каквато ще става. Всяка година вкарват радикални имами от Турция и Саудитска Арабия, Катар и Не-Зная-Си-Къде...
67
0
 
16
 
! Отговори
Free Derry Lad преди 3 години
След като те отгледаха радикалните чеченски ислямисти, след като ги приеха като политически бежанци от "Лошата Русия" сега да си ожънат каквото са посяли.
66
0
 
10
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Вътрешният министър на Франция бил поискал експулсирането на около 230 души, наблюдавани заради радикализация Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто - да го направиш.
65
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркелицата да си ги прибере! Нали ни убеждаваше че били учители, доктори, архитекти, инженери...Либерастията погубва не само отделни животи, а цели общества. Ще го разберете скоро ама ще е вече късно
64
1
 
5
 
! Отговори
Леле до 77 преди 3 години
Защото нямам път към Анадола, а Анадола няма пари и виза да дойде при мен lol
63
7
 
1
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 3 години
До Леле до 74Вай вай зашто не си пред мен да та постава на мястото ти
62
0
 
4
 
! Отговори
Леле до 74 преди 3 години
Ти не си мъж, ти си ислямист :D
61
8
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Неуместните...шеги и карикатури,водят да изненадващи последствия.Но понеже евро.ейците са много велики,и не признават нищо свято за другите религии,можем да гледаме "екшън",и то такъв,какъвто евро.ейците обичат да спретват на чужд гръб.Каквото повикало...
60
0
 
3
 
! Отговори
Леле до 67 преди 3 години
Каква "ВАША" култура, не бяха ли французи и мюслитата хахаааа :)))
59
0
 
3
 
! Отговори
Леле до 67 преди 3 години
Всъшност ит човечност им е казал на пустинните. По закон са длъжни да присъстват:) резултата е налице...
58
0
 
4
 
! Отговори
Леле до 63 преди 3 години
Нищо Православно няма в теб и само за протокола - имаш право да направиш всичко това във Франция ;)