Шефът на СЗО: Новините за ваксините да не ни успокояват

Страните нямат право на бездействие, заяви Тедрос Гебрейесус
17 ное 2020 08:40, Ния Христова
20
Шефът на СЗО: Новините за ваксините да не ни успокояват
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация (СЗО) предупреди бдителността в борбата с коронавируса да не намалява заради положителните новини за възможни ваксини. Генералният директор Тедрос Гебрейесус заяви, че страните нямат оправдание за бездействие, съобщи БНР.

"Не е време за самоуспокоение. Въпреки че продължаваме да получаваме обнадеждаващи новини за ваксините срещу COVID-19, оставаме предпазливо оптимистични относно възможността те да започнат да пристигат през следващите месеци. Изключително загрижени сме заради вълната нови случаи, която наблюдаваме в някои страни, особено в Европа и Америка, здравните работници и здравните системи се намират в точката на пречупване", каза той.
Още по темата
 
Очаква се днес Европейската комисия да сключи договор с пета фармацевтична компания – "Кюървак", която също разработва ваксина срещу COVID-19, съобщи председателят на комисията Урсула фон дер Лайен.
 
Брюксел в момента води преговори и с американската компания "Модерна", която вчера обяви, че нейната експериментална ваксина е показала почти 95 на сто ефективност.
 
Досега Еврокомисията е договорила близо 2 милиарда дози от различни ваксини. Те ще бъдат доставени веднага щом препаратите станат готови.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо тези ваксини неса ефикасни и никога няма да са ефикасни престанете с тия циркове и оставете народа да си живее живота както иска стига с тоя лъжлив цирк и верус бог да ви накаже най скоро време боклуц долни вън
15
1
 
1
 
! Отговори
S преди 3 години
СЗО - политически маши , служещи на корпоративни интереси.
14
1
 
2
 
! Отговори
Господи! преди 3 години
Защо така ни наказваш?Етиопски "РОМ" света от вируси да лекува!
13
2
 
8
 
! Отговори
Черният Дом преди 3 години
Педрос е голям Убавец - подходящ е за Президент на САЩ!
12
2
 
11
 
! Отговори
на снимката преди 3 години
Любимият Афро-Европеец на Пекин!
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е ли ДОЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ, благодарение на когото изцяло бе опорочена реакцията спрямо появилия се вирус, и ЗАРАДИ КОГОТО не се спряха полети от Китай, не се сложиха карантини на малцината заразени, и тн? Моля, нека го слушаме ОЩЕ!
10
2
 
19
 
! Отговори
България над всичко преди 3 години
без вируса тоя няма да има с какво да оправдава паразитното съществуване на СЗО
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя черен *** трябва да бъде увесен с главата надолу.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народната обич и народната любов рано или късно достига диктаторите примерно Мусолини нали знаете как е наказан обесен с главата на долу. Е те диктаторите сега имат нови технологии и със тествания проследявания и ваксинирания смятат че ще отнемат силите на хората и те няма да могат да се възпротивят на пъклените замисли да ги поробят уж че щото щели да ги спасят но се моля да доживея и да видя каква ще е развръзката за диктаторите и исиноаторите. Сетих се също за цезар как бил съсечен от най верни сенатори.
7
3
 
28
 
! Отговори
...ъоп преди 3 години
Ей тоя цветния е най-големия престъпник. Още от начолото се опитва да изкара тоя вирус по страшен и от чумата. Колко ли пари е прибрал от различни фармацефтични компании, които сега ще лапнат трилиони долари заради страха на хората и най-вече на безгръбначните политици?
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоа *** е в кюпа ! фармацевтичната мафия ги разработва от години тея вируси птичи грип СаРс Ковид всиичко те го мислят за пааариии мноооогооо парииии но сега е още по-серьозно някой от големите идеолози видя възможност да разединят обществото чрез вирус , да отнемат единноста му в общуването да го наплашът и да го контролират по-добре и това е само началото . вирусът не от сурови прилепи от пазара в Ухан Не!
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде отиде вчерашната снимка дето с вдигнатите ръце дето правеше някакви заклинания с две вдигнати ръце някакви културни различия които не мога да си обясня магии ли прави какво с тези двете вдигнати ръце да манипулира и да инсинуира, ако не е така защо сменихте снимката.
4
2
 
12
 
! Отговори
. преди 3 години
Мънки, мънки, мънки от "Мънки Бизнес" :)
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя знахар от кое племе е
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новите ваксини дори не ни интересуват.Не всеки се е панирал от страх, мурджо, някои го и минахме вече. И си запазихве зсравия разум. Вие си се ваксинирайте.Подаряваме ви нашите ваксини, халар са са ви!
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хич не ни успокояват, виждаме че рискът от ваксините е десетки пъти по-голям от риска от вируса.