До момента: МВР издало 18 709 акта на хора без маска

Образувани са и 3180 досъдебни призводства
Обновена: 30 ное 2020 16:26 | 30 ное 2020 16:20, Валерия Белчевска
18
До момента: МВР издало 18 709 акта на хора без маска
Снимка: БГНЕС

От март до ноември са съставени 18 709 акта на граждани за неносене на предпазна маска. Това каза вътрешният министър Христо Терзийски по време на днешното работно съвещание, което свика министър-председателят Бойко Борисов с членове на правителството.

Във връзка с осъществяване контрола в изпълнение на заповедите на министъра на здравеопазването образуваните досъдебни производства са 3180. Съставените актове за нарушение на мерките са общо 25 450.

"От началото на месец ноември до настоящия момент от служители на МВР са издадени 19 154 предупредителни протоколи по чл. 65 от ЗМВР. Оказаните съдействия на Регионалните здравни инспекции за установяване на лица, които подлежат на карантина са 18 295, а оказаните съдействия за връчването на такива предписания за този месец са 21 871", оповести още министърът на МВР.


18
Още по темата: МВРактовебез маска
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МНОГО ВАЖНО - ЩЕ ОБЖАЛВАТ ЗАЩОТО ТЕЗИ МАСКИ СА НЕЗАКОННИ И ПАДАТ В СЪДА!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новината ще си я запазя. След 100 години хората ще се дивят, че телевизията е убедила хората да носят маски, а по-интелигентните са били преследвани и глобявани.
14
4
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 1 месец
У нашио блок има един т.панар ,който даже се гордее,че на носи маска!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
е и,има ли резултат,освен приход в хазната,маската е просто забавител на разпространението,превенцията е смислена в началото и то при последстваща изолация на страната,като нова зеландия,а сега просто отлагаме разболяването за по-късно
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да и колко струва адвоката )не всеки може дади позволи адвокат ,пък и зависи на кое място си бил без маска ,може и да не падне в съда
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

"Актовете падат в съда. Хората да не се лъжат и да ги плащат. Наемате адвокат и отивате на съд. "

Систематичната пропаганда в посока неспазване на мерките против прекомерно бързото разпространение на болестта доведе до претоварване и блокиране на здравната система и значително повишение на смъртостта в България през ноември.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако събираемостта на тези актове е като на глобите от КАТ, то значи около 200 - 300 от тези 18 000 ще бъдат платени
9
1
 
5
 
! Отговори
Питанката преди 1 месец
Като се има в предвид ефективността на МВР да събира глобите, интересно колко от тези 18709 акта са платени?
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
18000 незаконни акта. Гражданите ще обжалват и глобите, разбира се, ще паднат, а разходите по делата ще ги плаща държавата, тоест ние.
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Актовете падат в съда. Хората да не се лъжат и да ги плащат. Наемате адвокат и отивате на съд.
6
5
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 1 месец
Брато, ти си лунатик да ме прощаваш ...За българите ли говориш?! Такова нещо като ред и изпълнение в едно изречение няма как ...Ние сме си дивашко племе ..
Може да се кротне за пред хората за момента ,но в първия удобен случай се е върнал към старото си аз..
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кипи безсмислен труд и така е от 44 година до днес. По принцип е добре да се знае, че наложените глоби се отменят от съда. Къде щото ушев е неграмотен, къде защото държавата не осигурява маски, като цяло платените глоби са изцяло на добра воля. Мойта масчица от март месец до ден днешен ми служи вярно. Пази ме от глоби и от непознати за човечеството вируси. Малко се поомърля и проби, но си я кърпя и пера, вече седми път.
4
1
 
9
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
Точно до статията където някакви мангaновu обрали пенсионер.

Ето с какво се занимават полюционерите докато обират възрастните хора.
3
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Маските едно на ръка. Там глобите падат в повечето случаи в съда, въпреки че не би следвало да падат. Вече при разни наглеци, които нарушиха карантината, изход няма. Яко глоби и присъди, което ме кара да мисля, че доста хора са влезли в правилния път и са си научили урока как се живее в едно общество и каква отговорност трябва да имаш
2
2
 
12
 
! Отговори
51520 преди 1 месец
Дълбокото ми убеждение, че е неоправдан рискът да пращат полицаи да връчват прездписания на болни от Ковид. Като добавим, че предписанията се връчват в деня на изтимане на карантината, безсмислието нараства. Ако прочетем идотиите в текста на предписанието, можем дорида допуснем, че някой умишлено рискува здравето на полицаите, които са призвани да вършат съвсем различна дейност.
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Представям си тези няколко хиляди акта обжалвани в съда от съвестни граждани. Районните съдилищя също ще трябва да правят ковид отделения :))