Трагичен мач за България във Вилнюс - отстъпи на аутсайдера Литва

Двубоят завърши 1:3
9 окт 2021 18:19, Нели Христова
98
Трагичен мач за България във Вилнюс - отстъпи на аутсайдера Литва
Снимка: БГНЕС

България допусна тежка загуба с 1:3 при гостуването си на аутсайдера Литва в мач от група "С" на световните квалификации, пишат от Gol.bg

"Лъвовете" се представиха много слабо във Вилнюс и с лека ръка заличиха отличното си представяне от месец септември, когато измъкнахме 1:1 като гост на Италия, победихме балтийците с 1:0 в София и разбихме с 4:1 Грузия у нас.

Днешната среща можеше да се развие по друг начин, ако в 14-ата минута Димитър Илиев не беше изпълнил по безобразен начин дузпа, която вратарят на домакините Ернестас Шеткус спаси с лекота. Малко по-късно Юстас Ласикас изведе Литва напред, а България изравни в 64-ата минута чрез Кирил Десподов.

Балтийците обаче продължиха да бъдат по-добрия отбор на терена и стигнаха до заслужен успех с две попадения на Фьодор Чернуч, който се разписа в края на мача. Другата лоша новина е, че Валентин Антов получи жълт картон и ще е наказан за домакинството на Северна Ирландия във вторник.

Така България остава без победа като гост в световна квалификация от 2013 г. насам, като за последно надделяхме над Малта. Ще пропуснем и пореден голям форум, защото имаме едва 5 точки от 6 кръга и сме далеч от първите две места. От своя страна Литва спря серията си от 9 поредни загуби и събра първи точки в групата ни, но остава на дъното. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
Димби Провадия преди 2 години
... за това някой топ специалисти селекционери или треньори (разликата е голяма, единия САМО ГИ СЪБИРА), когато има много важен, решаващ или психологически мач - залагат на дефендъри - защитници !! Яко влизане със шпагат в спринт и обороти стил Трифон Иванов, рушене на играта, твърдо влизане, изнервяне, дори и маймунски номера като "3 пъти отива да пие вода за 4 минути" и излиза за смяна а си връзва бутонките, и те така... така се печелят мачове и МИЛИОНИ ЕВРА, само с татуси и инстаграм не става
82
0
 
1
 
! Отговори
Димби Провадия преди 2 години
Много мразя Италия Скуадра Адзура заради 1994г и недадената дузпа , но и много харесвам италиянския футбол ! Първо залагат на ЗАЩИТАТА !!! Всичко е там - може да не победиш , но няма да загубиш ! При нула гола в собствената врата - няма как да загубиш :) нали !? Но винаги може да се случи случка или чудо и да вкараш 1 гол , и така да спечелиш , ама набутат ли ти 2-3 парцала ........ ко праим ? Спада гарда , нивото , желанието , бягат като побъркани , объркани , напрежение - НИЩО ! З А Щ И Т А
81
0
 
18
 
! Отговори
Футболист аматьор преди 2 години
Вън пияната перука от БФС!!!
80
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължавайте да слагате палци надолу когато ви говорим за кандидатурата на Бербатов. Батко ви Боби ше ви оправи. Само още един сезон и Фарьорските острови ще ни бият за норматив.
79
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kakyv e trenera takiva sa i igrazite ot koj gluha go vseha
78
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Pak gluposti PISCHite autsaudera be Pobeden ot litvoiskia otbor brabo Litva mazkaite muschmulite
77
0
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Посмях се добре!Благодаря на националите,че се постараха за доброто ми настроение,надявам се и след няколко дена да поставят също толкова добра пиеса.
76
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече не сме и селски отбор.
75
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямата Перука е за убиване.
74
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този вид спорт трябва да бъде закрит в България.Стига срам и позор.
73
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ми дават интервюта след мача...Абе убитаци в миша дупка се заврете
72
7
 
11
 
! Отговори
tt преди 2 години
Мача си беше чист бойкот срещу перуката и Ясен Петров(който заяви вчера, че ако перуката падне, напуска националния). Точно преди конгреса на БФС. Повечето играчи са от ЦСКА, Ботев и Локо Пд, агитките на тези отбори ще са пред НДК в деня на конгреса и са против перукан.
71
6
 
17
 
! Отговори
Не е смешно !!! преди 2 години
По трагично от българският национален отбор по футбол ....е само управлението на БаЦе с ГерП !!!!
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за победа на домакина - 3,6 коефициент; над 3,5 гола - коефициент 5,00; гол/гол коефициент 2,15; коя ли дискотека довечера ще ги приюти на паричките дето направиха....
69
0
 
17
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Корумпирани тарантутници. Вън!
68
1
 
19
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Влачат се по терена като свински черва!
67
0
 
14
 
! Отговори
леваци преди 2 години
Кой е АУТсайдера.???
66
2
 
14
 
! Отговори
Чичо митко преди 2 години
Требваше да викат маймуняка сисиньо.Антов е муха без глсва.Вместо към топката ,да тича ,той от нея бяга
65
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да направиш равен на Италия, а да загубиш от Литва! Не виждам обяснение, освен подценяване и слаба мотивация. Но той Боби още след мача с Италия каза, че всичко е изгубено и няма да се класираме. Вместо да надъха момчетата, той ги демотивира.
64
1
 
9
 
! Отговори
Разбирача преди 2 години
Нема оправия...