Четири деца спасени живи 64 часа след трусовете в окръг Адъяман

Те са извадени изпод развалините на жилищен блок
9 фев 2023 10:36, Елка Василева
15
Четири деца спасени живи 64 часа след трусовете в окръг Адъяман
Снимка: БГНЕС

Четири деца на възраст между 2-16 години бяха спасени живи изпод развалините 64 часа след земетресенията, които разтърсиха в понеделник Югоизточна Турция.

Още по темата
Децата са били извадени от спасителите изпод развалините на един жилищен блок, който рухнал в квартал "Явуз Селим" в град Гьолбашъ, окръг Адъяман.

Първите думи на едното от децата на около 4-5 години, когато било взето в прегръдките на спасителите, били: “Къде е мама?” и се разплакало.

След него били извадени другите деца. Най-голямото момиче на 16 години, която се казва Илайда, било извадено в полуживо състояние.

Децата били извадени изпод развалините от спасителен екип на правителствената Дирекция за управление при бедствия и кризи (АФАД).

Спасените деца са настанени в болница.(Специално за БТА от Нахиде Дениз)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно е за "пазърлъка"на артистите,използват любимия им похват когато се пазарува там,хем шеговито хем целесъобразно.Халюк казва,,казаха ще дарят 50млн.веднага,АЗ КАЗАХ НЕ-ТРЯБВА ДА СА 100МЛН" и измъква още 50 милиона горница"!Турците ще се оправят ,държат се един за друг,това е което и ние трябва да се поучим!
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на турците ,цялата държава действа ,всички големи градове и по-малки общини и села са на крак всеки помага с каквото може и най-важното богатите отделят огромни суми в момента ,даренията са невиждани както в пари ,така и в стоки.Да не забравяме че вадят по три реколти на година .Цялата държава е засята с всякакви килтури а производството никога не спира.Произвеждат всичко.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Девшерме данък" който е разпоредил и който е изпълнил ,дори кокалите му не са налични вече в гроба и В 21 век -ТОВА Е НЕДОПУСТИМО ОТНОШЕНИЕ ПРИ ПОДОБНО ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ УДАРИЛО СЪСЕДНА НА НАС ДЪРЖАВА ДА ПИШЕТЕ ТАЛИВА ГЛУПОСТИ И ДА ТАИТЕ ЗЛОБА И НЕНАВИСТ И ДА СЕ ОПИТВАТЕ ДА НАСАЖДАТЕ ОГРАНИЧЕНОТО СИ МИСЛЕНЕ ВСЕКИ БОЖИ ДЕН ПО МРЕЖИТЕ!!!! СКРИЙЙ СЕ ПО-ДОБРЕ И МЪЛЧИ АКО НЕ МОЖЕШ ДА КАЖЕШ ЕДНО" БОГ ДА ГИ ПРОСТИ"!!!!!!!
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано алчните и ненаситни политици разберат, че парите няма да ги спасят при подобно нещо и всички са равни пред природата.
5
6
 
3
 
! Отговори
Девшерме данък преди 1 година
Наглия народ човек не признава и аз така не ме интересува
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евала на съседите,за пореден път доказват, че са изключително силно общество.Включват се всички и днес в тутър се виждат и даренията които правят и артистите.Къванч,Халюк Левент и други поемат огромна акция за събиране на средства.Като погледнеш един артист дарява между 5 и 10 млн долара.Започнали са "пазарлък" както обявяват с редица турски компании за генератори,слънчеви батерии и всякаква помощ.От много градове възрастни жени месят хляб и пращат по службите към пострадалите.
3
0
 
22
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Добре, че са оцелели, дано 16 годишната успеят да я спасят. Животът на засегнатите обаче, никога вече няма да бъде същия.
2
0
 
33
 
! Отговори
Ники преди 1 година
Дай боже, да намерят повече живи хора.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста тежко и не е за лабилни хора !