БАБХ: Внесените от Украйна яйца са безопасни за консумация

Те са изследвани за антибиотици, тежки метали...
79
БАБХ: Внесените от Украйна яйца са безопасни за консумация
Снимка: Pixabay

Яйцата внесени от Украйна са безопасни за консумация, съобщиха от БАХБ.

„Излязоха окончателните резултати от пробата официален контрол на пресни кокоши яйца, клас А, с произход Украйна, внесени през периода 09-19.03.2023 година.

Още по темата


Анализът е извършен в акредитираната Централна лаборатория по ветеринарно-санитарна експертиза и екология (ЦЛВСЕЕ). Пробите са изследвани за забранени за употреба ветеринарни лекарствени продукти, антибиотици, сулфонамиди, кокцидиостатици, тежки метали и  радиоактивност.

Резултатите са отрицателни“, посочиха от Агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: яйцаУкрайна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
4
 
! Отговори
АлаБала преди 1 година
Жалко за нас Българите. Сега ще ги внесат без маркировка нашите шарлатани ще им нацъкат бг печати и ще минат като родно производство от щастливи кокошки 10бр. За 7 лева ..
65
0
 
5
 
! Отговори
Лош преди 1 година
Внесеното от Украйна от Чернобил насам е все безопасно.
64
0
 
3
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
До Велик ден има около седмица : по три милиона на ден - 21 милиона да внесат, за да се регулира пазара на яйцата в БГ.
63
2
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Производители на зърно протестират срещу внос на украинска пшеница,че била много евтина и подбивала българската. Производителите на яйца протестират,че украинските били много евтини и подбивали цената на българските,а те били скъпи,защото фуражите били скъпи. Ами да дават на кокошките украинско зърно,за да им снасят евтини яйца - логично е.Ама не им изнася,трябва да се протестира все за нещо.
62
0
 
5
 
! Отговори
Пудрата е пудр Шекер преди 1 година
До Анонимен 63. Алооо генетикъът, ти зитрепа рибата в канализацията. Тръгваш от инкубаторно излюпване на украинско яйце от което за една година из градините започват да хвърчат летящи телета които си свивали гнезда из дърветата. Да не ти Зеленски да ти е пратил пудра захар, лек ритърн към Тодор Колев. . . " вуйчооо на митницата казаха че тва не било пудра захар, чувашли ме бе чичооо. . . "
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някому снимката правили му екстремното анти украинско отношение. До оръфана *** за яйца е поставена рабивалка която така е нагласена че да мяза на Атомен модел. С това най-подло ни информират че айцата са радиоактивни и нанасят генни модификации в Млекопитаещите животинки и хора. Дет Шкумбата казва че маймуните имали рецептата и знаели как да станат хора ама не искали!
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не благодаря, не искам отровните укрояйца, да си ги ядат укрофилите и укрофенове в знак на солидарност..
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинското яйце чудо. Слааш ф инкубатора кокоше яйце. Праиш му условията. На 33 ден се излюпва ***. На 35 патката лае и след година от тва вече е самомстоятелно тичащо теле, което говори чужд език на кучешки и свива гнезда из тополите. . . би казал Тодор Колев седейки до Радой Ралин а ние бихмесе превивали от смях. Тия деншните да си заврат яйцетоудупето и да дадът как с укр яйца хранят децата и внуците си
58
0
 
6
 
! Отговори
Дасги УКР ручатЯйцЪт преди 1 година
АКо се твърди че чернобилските курвици не снасят генно модифицирани яйца след Чернобилската модификация на повече 30-35 генерации пилци излиза че тогавашните убийственни обвинения за радиоактивна зараза от СССР атомна енергетика са били преувеличени неколкократно спрямо двата взрива в Япония. Да де ама има ли в УКР да се ;юпят пилзи с по 2 глави, едно крило и три крака като третият расте от главите им?
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
друго дедн катомида на село ще си взема от съседите два картонаселски
56
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До така - а руското? Там как стоят нещата?
55
3
 
10
 
! Отговори
така преди 1 година
Пълен бойкот на всичко украинско!
54
0
 
14
 
! Отговори
БАХБ преди 1 година
да обяснят тогава, има ли военни действия на територията на Украйна..., защото ако има то абсолютно нищо не е чисто.....А ако всички храни, които се внасят от там са безопасни, то какво реално се случва на тази територия?...
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да знаете , руските яйца са опасни .Нищо не казаха до сега за млякото на прах за Бг , от Украйна след аварията преди 28г.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова : Яйца , за козунаци !
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те отдавна са изядени, кой разбрал разбрал
50
2
 
11
 
! Отговори
РУСОФИЛА преди 1 година
Ааааа......яжте си ги вие!
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БАБХ е корумпирана институция, която служи на мафията. Скоро за пореден път някаква НПО беше правила изследване на зеленчуци и плодове от големите вериги и почти всичко съдържаше забранени вещества. После изкочиха такива резултати и за други храни. БАБХ никога нищо не е установила и всичко наред. И сега очакват до им вярвам за украинските яйца. Взимам си от бабите и дедите на село без печат дори и по скъпо да ги дават.
48
0
 
16
 
! Отговори
Експертин преди 1 година
Интересно, защо БГ производството излиза доста по-скъпо, а запалите са толкова ниски.... Цените на енергоносителите не са по-високи от на запад или в Украйна... Или ако са високи, то то не е е чак толкова.... Някъде по веригата, плащаме за нечие Ламборгини, може би....
47
2
 
18
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Яжте си ги тогава - в България ядем Бългаски яйца . Украинските трябва ясно да са означени като такива , за да имаме избор . В България - Бългаска храна моля - особено тази , която можем да произведем !0