15 см сняг на Острова, шофьори бедстват 19 часа на пътя

В Шотландия температурите паднаха до минус 12 градуса
3 дек 2023 12:31, Елка Василева
43
15 см сняг на Острова, шофьори бедстват 19 часа на пътя
Снимка: архив, БГНЕС

Температурите паднаха под точката на замръзване в големи части от Обединеното кралство, а падналият сняг причини сериозни проблеми по пътищата, предаде кореспондентът на БНР.

Жълт и оранжев код са в сила на много места в Обединеното кралство.

Шофьори в графство Къмбрия заявиха за Би Би Си, че почти не са помръднали по пътищата в продължение на близо 19 часа без храна и вода. Те се оплакаха, че службите за спешна помощ или други агенции не са им предоставили необходимата помощ.

Падналият около 15 сантиметра сняг парализира движението на много места. Пожарните команди са ангажирани за оказване на помощ на най-уязвимите хора, заседнали в снега. Валежите от сняг ще продължат и днес според прогнозата на метеоролозите.

Междувременно в Шотландия температурите паднаха до минус 12 градуса. Има издадени също много предупреждения за поледици. Съобщено бе и за закъснения на полетите на някои летища.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Фалит ми дай преди 4 месеца
Пеевски веднага да отива премиер за един месец на Британия. Да ги оправи човека.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Егати Глобалното затопляне!Да отскочат до Дубай веднага да се оплачат!
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На кой остров ,остров Тамбукту !!!?
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Василка ДС :да, но нямаш опит с буквара.
33
0
 
5
 
! Отговори
тия при 5 см. сняг преди 4 месеца
затварят училища и не ходят на работа и викат,"артик уедър" много са зле.
32
0
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 месеца
Явно бхаратското население вече е мнозинство и не носи на сняг.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това не е наш проблем, тях дали са ги информирали за нас преди седмица, едва ли. Природа сър.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Бъшгария НИКОГА не сме ползвали "Острова"! Спретии са уееййй
29
4
 
2
 
! Отговори
Островитянин преди 4 месеца
Има тука един дето берячите на ягоди и миячите на чинии са му се в устата - некво комплекcарче ще да е, нереализирало се на Острова, предполагам некъф билдър щото само тях не е споменавал, а не познава професионалистите, дето са със сигурност повече он ниско квалифицираните. Няма как да ги познава ако не е в тези среди.
28
1
 
9
 
! Отговори
Верно е преди 4 месеца
Така е. Там видят ли снежинки и се стряскат.
27
2
 
4
 
! Отговори
Спеца преди 4 месеца
Ел Ниньо е пресякло пътя на Гълфстрийма и ингилизите малко ще я закъсат , но за кратко!
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не ги мислете тях.Разбира се че се шашкат се хората на сняг там, рядко имат такъв на всеки няколко години.За тях е неестествено, и нехарактерно нещо. Спират всичко, понякога дори влаковете когато завали и натрупа. Не е за повече от няколко дни.Пътува се на собствен риск, реално там никой не е подготвен за снежни условия,рядко се кара със зимни гуми почти никой не купува и не кара с такива. Зимата е студ, но просто вали. Обработват пътищата под опр.t'C зада не замръзне водата и да стане лед.
25
1
 
19
 
! Отговори
Me преди 4 месеца
В ЮК пада сняг един път в годината на места. Естествено, няма смисъл заради този един два дена, да потдържат фотилия от снегорини все едно е скандинавска страна. Просто сметката не излиза. Но за сметка на това, имат адски много камиони, които обработват пътищата срещу заледяване.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да стане навсякъде климата като сейшелски острови, топличко, рай и красота, целогодишни реколти без измръзване, тогава зелените ще постигнат целта си. Да вали сняг само в планините, където му е мястото, за оводняване и ски.:))
23
8
 
12
 
! Отговори
До 25: преди 4 месеца
Явно си някакъв платен тpoл. Еми, статията показва цялостната деградация на обществото във Великобритания. По твоята логика държави като Канада, Швеция, Дания, Норвегия и Финладния трябва да закриват всички дейности за 6 месеца в годината защото там всяка седмица вали сняг.
22
7
 
13
 
! Отговори
Защото тук преди 4 месеца
Явно има много "компетентни", живеещи на острова, да споделя и аз: в Германия се затварят летища, спират се влакове. Но това явно не е проблем, защото хората са толерантни и разбират! Човек който не е бил за отстраняване на авария поне 12 часа в екстремни условия няма как да разбере! Но е съвършен в критиките, докато си стои на дивана!
21
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Англосаксите не ги мислете, те се измъкнаха и винаги ще са добре. Да му мислят др., където останаха или влизат в рая. :))
20
2
 
20
 
! Отговори
Британски учЕн преди 4 месеца
Да направиме едно уточнение - нито снега е 15см, нито шофьори бедстват 19 часа - снегът заваля в 12 през ноща - мокър сняг примесен с дъжд, на места да е натрупал неповече от 5см но всички пътища са осолени и сняг не натрупва там, само се образува мокра киша, в момента температурите са положителни и снегът е почти разтопен навсякъде. Това от първа ръка, нататък по разваления телефон може да стане и снежен каталкизъм.
19
6
 
5
 
! Отговори
Котаракът Еркюл преди 4 месеца
На анклосансонците защо ли им да дадени ръце и в това което подпират на раменете си, мармалад ли тече?
18
3
 
13
 
! Отговори
Котаракът Еркюл преди 4 месеца
До 20: Вие да не сте от тези, които сефте виждат двуметрови преспи сняг. Набор от последните 34 г. ще да сте. Га бех на вашите години, от ноември до април все сняг. И нямаше нет, нито кодове...как ли живяхме?