След 27 години в бягство полицията улови 80-годишен насилник

Той е бил хванат на летище "Хийтроу"
2 апр 2024 19:15, Нели Христова
6
След 27 години в бягство полицията улови 80-годишен насилник
Снимка: Pixabay

80-годишен мъж беше арестуван на лондонското летище "Хийтроу" след 27-годишно бягство, съобщиха източници от британската полиция, предаде ДПА.

Ричард Бъроуз, който е обвинен в сексуално насилие над деца в миналото, е бил арестуван на летището миналия четвъртък, след като се е завърнал в Обединеното кралство от Тайланд, съобщи говорител на полицията в Чешър.

От полицията съобщиха, че той е издирван от декември 1997 г., когато не се е явил в съда в Кралския съд в Честър, за да отговаря на обвинения в блудство и непристойно поведение.

Обвиненията са свързани с предполагаеми злоупотреби в периода 1969-1971 г., за които се съобщава, че са извършени в приют за деца в Конгълтън, Чешър, и в Уест Мидлендс.

Полицейският инспектор Елинор Аткинсън от полицията в Чешър заяви: "Решимостта ни да открием Бъроуз не намаляла през последните 27 години и арестът му бележи значителна стъпка напред по този случай и е началото на края му за всички замесени. Бих искала да благодаря на обществеността за информацията, която тя ни предостави през годините по време на издирването на Бъроуз, и се надявам, че арестът му ще ни донесе известно успокоение".

Бъроуз днес се яви в Кралския съд в Честър и беше задържан под стража до съдебното заседание на 21 юни, съобщи говорител на съда, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от Звезди
Как се променя животът на Кейт на фона на химиотерапията?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Смешно не,ами смешно преди 4 седмици
Тоя 80 годишния пръч е с една камара болести,и се е прибрал за да сииде от тоя свят.Поживял си е добре в Тайланд.Там такива са им добре дошли.Пълно е с пенсионери живеещи за постоянно там.Тоя си идва защото е усетил че му идва времето и на него.На тази възраст нищо не могет да му направят.
5
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 4 седмици
А в България полицията може след 80 години в бягство - да улови 27-годишен насилник...
4
2
 
0
 
! Отговори
Отряд1 преди 4 седмици
Голяма работа свършили от полицията. Добре, че човекът се е прибрал... ако си беше седял в Тайланд, щяха да си го търсят ли, търсят... Човекът се е наживял, отпочинал си е 30-тина години (плюс минус 10%) и се прибира. Дори си мисля, че изправен пред съда ще го представят, че доброволно се е предал.
3
1
 
2
 
! Отговори
А ТУК В БГ преди 4 седмици
ЧЛЕН 2(3) ПП ЗСПД > " В СЛУЧАИТЕ КОГАТО БРЕМЕННАТА ЖЕНА ИЛИ МАЙКА Е МАЛОЛЕТНА, ЗАЯВЛЕНИЕТО-ДЕКЛАРАЦИЯ ПО алинея 1 СЕ ПОДАВА ОТ ЗАКОННИЯ И ПРЕДСТАВИТЕЛ > така про-*** законодателство в БГ поощрява финансово секса с малолетни момичета
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хубаво е справедливостта да възтържествува макар и след толкова години
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А пенсииката дали си му е вървяла в Тайланд ?