Ваканция, ура! Коледната ще бъде 12 дни, пролетната 9

Матурите през 2019 година остават на същите дати
13
Ваканция, ура! Коледната ще бъде 12 дни, пролетната 9
Снимка: архив, БулФото

Новата учебна година още не е започнала, но кога ще бъдат ваканциите, вече е ясно.

Първата почивка за учениците през есента ще бъде от 1 до 4 ноември 2018 г включително, предвижда утвърденият график на учебното време и ваканциите за новата 2018/2019 г.

Следва Коледната ваканция, която ще продължи 12 дни – от 22 декември 2018 г. до 2 януари 2019 г. включително.

Междусрочната ваканция ще е само един ден – 5 февруари 2019 г., съобщиха от МОН. Вторият учебен срок започва на 6 февруари.

През пролетта учениците от I до XI клас ще почиват от 30 март до 7 април включително. За дванадесетокласниците пролетната ваканция е от 5 до 7 април включително.

Матурите през следващата година остават на същите дати – на 21 май 2019 г. по български език и литература и на 23 май по предмет по избор. Държавните зрелостни изпити по желание ще се проведат в периода 28 май - 31 май.

В сесията август-септември изпитът по български език и литература ще е на 28 август, вторият задължителен - на 29 август, а изпитите по желание - в периода 30 август-04 септември.

Националните външни оценявания за IV клас ще започнат с изпит по български език и литература на 9 май. На следващия ден ще е по математика, а оценяванията по "Човекът и обществото“ и по "Човекът и природата" ще са на 14 и 16 май 2019 г.

Според утвърдения график седмокласниците ще положат национално външно оценяване по български език и литература на 17 юни, а по математика – на 19 юни 2019 г.

Подаването на документите за участие в приема за гимназиите ще е от 3 до 5 юли. Резултатите от първото класиране на учениците трябва бъдат обявени до 11 юли, а от второто класиране до 18 юли. Обявяването на незаетите места след втори етап на класиране ще бъде на 23 юли.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Емо. Ти си по-зле и от родителите на тези деца. Гледайте ми децата, говорете ми с децата, научете ги на важните за живота неща, бъдете ин родители, защото, ние, биологичните, не ставаме....
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Учели щети е загуба на време, особени след 7ми клас...
10
2
 
3
 
! Отговори
Емо преди 4 месеца
Ваканции не им трябват толкова много, щото то и учене няма кой знае колко. Да не говорим за възпитание. Зимната ваканция децата от 10 г. нагоре по цял ден гърмят пиратки по улици и градинки, което е забранено по прицип, а сега лятото се шляят и се чудят ква простотия да направят. После по цяла нощ крещят по градинките под прозорците на хората.
9
0
 
7
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 4 месеца
Трябва да се мисли,как депутатската годишна платена отпуска да се вдигне.От днешните 70 дена платена,поне да стане 100 дена платена годишна отпуска.Депутатите за разлика от мързеливите българи се скъсват от работа.
8
0
 
0
 
! Отговори
dpp преди 4 месеца
До Анонимен

И да чакам по 50 мин да се кача на лифтовете от народ...
7
1
 
15
 
! Отговори
Без зимна ваканция преди 4 месеца
Всъщност зимната ваканция е само 27ми и 28ми Декември. Другото са празници и така или иначе почивни дни. Що за простотия. После защо вземали бележки от лекар, за да отидат на планина. Подиграват се с децата
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен
Учи ти през лятото в тези горещини.
5
2
 
15
 
! Отговори
10 преди 4 месеца
За МОН най-важното са ваканциите!А и за учениците!За ученето да му мислят учителите,родителите,частните учители...
В ЕС от 1 юли до 1 септември училищата са заключени -два месеца да си починат мозъците на децата, а и на учителите-а нашите цяло лято класират и записват,но след няколко години няма да има кого дя записват!
4
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да намалят безумната лятна с една седмица, но да има една седмица за ски през февруари или началото на март.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ваканция-дръжки.Коледа и чнг са празници и да не се включват във ваканциите.Ваканция имаше от 1 до 10 януари,а сега е 1 ден-2 януари.Пролетната беше също 10 дни-от 1 до 10 април,а сега-до 7-ми-демек-7 дни.Гоуеми образуватели в гоуеми минестерства,мани,мани.Чудят се какве тъпотии да измислят.
2
0
 
21
 
! Отговори
питам преди 4 месеца
А депутатската ваканция също ли ще е до 2-ри януари?
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В цяла Европа има седмица ваканция за планина и ски, а тук е простотия. Какво да правят децата април??? Да идат в Алпите на ски? Или еколозите са превзели и образователното министерство? Даже във Франция всеки департамент излиза по седмица в отделна седмица за да се натоварват плавно курортите и цените да не скачат.