Ваканция, ура! Коледната ще бъде 12 дни, пролетната 9

Матурите през 2019 година остават на същите дати
13
Ваканция, ура! Коледната ще бъде 12 дни, пролетната 9
Снимка: архив, БулФото

Новата учебна година още не е започнала, но кога ще бъдат ваканциите, вече е ясно.

Първата почивка за учениците през есента ще бъде от 1 до 4 ноември 2018 г включително, предвижда утвърденият график на учебното време и ваканциите за новата 2018/2019 г.

Следва Коледната ваканция, която ще продължи 12 дни – от 22 декември 2018 г. до 2 януари 2019 г. включително.

Междусрочната ваканция ще е само един ден – 5 февруари 2019 г., съобщиха от МОН. Вторият учебен срок започва на 6 февруари.

През пролетта учениците от I до XI клас ще почиват от 30 март до 7 април включително. За дванадесетокласниците пролетната ваканция е от 5 до 7 април включително.

Матурите през следващата година остават на същите дати – на 21 май 2019 г. по български език и литература и на 23 май по предмет по избор. Държавните зрелостни изпити по желание ще се проведат в периода 28 май - 31 май.

В сесията август-септември изпитът по български език и литература ще е на 28 август, вторият задължителен - на 29 август, а изпитите по желание - в периода 30 август-04 септември.

Националните външни оценявания за IV клас ще започнат с изпит по български език и литература на 9 май. На следващия ден ще е по математика, а оценяванията по "Човекът и обществото“ и по "Човекът и природата" ще са на 14 и 16 май 2019 г.

Според утвърдения график седмокласниците ще положат национално външно оценяване по български език и литература на 17 юни, а по математика – на 19 юни 2019 г.

Подаването на документите за участие в приема за гимназиите ще е от 3 до 5 юли. Резултатите от първото класиране на учениците трябва бъдат обявени до 11 юли, а от второто класиране до 18 юли. Обявяването на незаетите места след втори етап на класиране ще бъде на 23 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Емо. Ти си по-зле и от родителите на тези деца. Гледайте ми децата, говорете ми с децата, научете ги на важните за живота неща, бъдете ин родители, защото, ние, биологичните, не ставаме....
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учели щети е загуба на време, особени след 7ми клас...
9
3
 
4
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Ваканции не им трябват толкова много, щото то и учене няма кой знае колко. Да не говорим за възпитание. Зимната ваканция децата от 10 г. нагоре по цял ден гърмят пиратки по улици и градинки, което е забранено по прицип, а сега лятото се шляят и се чудят ква простотия да направят. После по цяла нощ крещят по градинките под прозорците на хората.
8
1
 
1
 
! Отговори
dpp преди 5 години
До АнонименИ да чакам по 50 мин да се кача на лифтовете от народ...
7
2
 
16
 
! Отговори
Без зимна ваканция преди 5 години
Всъщност зимната ваканция е само 27ми и 28ми Декември. Другото са празници и така или иначе почивни дни. Що за простотия. После защо вземали бележки от лекар, за да отидат на планина. Подиграват се с децата
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименУчи ти през лятото в тези горещини.
5
3
 
16
 
! Отговори
10 преди 5 години
За МОН най-важното са ваканциите!А и за учениците!За ученето да му мислят учителите,родителите,частните учители...В ЕС от 1 юли до 1 септември училищата са заключени -два месеца да си починат мозъците на децата, а и на учителите-а нашите цяло лято класират и записват,но след няколко години няма да има кого дя записват!
4
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да намалят безумната лятна с една седмица, но да има една седмица за ски през февруари или началото на март.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ваканция-дръжки.Коледа и чнг са празници и да не се включват във ваканциите.Ваканция имаше от 1 до 10 януари,а сега е 1 ден-2 януари.Пролетната беше също 10 дни-от 1 до 10 април,а сега-до 7-ми-демек-7 дни.Гоуеми образуватели в гоуеми минестерства,мани,мани.Чудят се какве тъпотии да измислят.
2
1
 
22
 
! Отговори
питам преди 5 години
А депутатската ваканция също ли ще е до 2-ри януари?
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В цяла Европа има седмица ваканция за планина и ски, а тук е простотия. Какво да правят децата април??? Да идат в Алпите на ски? Или еколозите са превзели и образователното министерство? Даже във Франция всеки департамент излиза по седмица в отделна седмица за да се натоварват плавно курортите и цените да не скачат.