Вълчев: Агресията се проявява в училище, не се ражда там

Трябва да се работи с всяко агресивно дете, призова министърът
18 мар 2019 22:15, Анисия Иванова
16
Вълчев: Агресията се проявява в училище, не се ражда там
Архив: БТА

Източниците на агресия не са в училището, а то е място, където агресията се проявява. Това заяви образователният министър Красимир Вълчев. Той смята, че трябва да се работи с всяко едно дете, което показва прояви на агресия, превантивно да се решават конфликтите. Министърът съобщи, че през последните две години са увеличени средствата за психолози и педагогически съветници с близо 13 милиона лева.

Още по темата

Запитан за работата за прибиране на децата в училище, Вълчев подчерта, че на децата трябва да бъде осигурено правото на образование. Създадени са 1100 екипа с над 11 000 души за включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

По думите му образованието трябва да бъде ориентирано не само към базовите знания, но и към така наречените свързващи умения. Той каза, че от следващата учебна година в трети клас започва обучение по дисциплината "Компютърно моделиране"- децата от по-ранна възраст да придобият по-задълбочени дигитални умения не само като ползватели на електронни устройства.

Министърът е на двудневно посещение в Силистра. В програмата му са включени посещения на ОУ "Хр. Смирненски" в Дулово и на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство "Н.Й. Вапцаров" в село Средище.

Министър Вълчев ще участва и в дискусия за националните и местни политики в образованието в Силистра. Проявата е в рамките на инициативата на партия ГЕРБ за граждански диалог "Европа в нашия дом". Във вторник министър Красимир Вълчев ще гостува в ОУ "Отец Паисий" в с.Добротица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
111 преди 5 години
Този икономист непрекъснато ръси "педагогически " бисери !?Значи в училище са писенца !По тази логика не учат в къщи , защото в училище не са ги научили на това !? Това не го знаех !Вървете си вкупом с РИО-тата и директорите !
10
0
 
0
 
! Отговори
ОХ преди 5 години
Биг брадър, но без правила.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРИ ТАЗИ НЕНАКАЗАНОСТ, А САМО САНКЦИОНИРАНЕ ...
8
0
 
3
 
! Отговори
Драган преди 5 години
Насилието в училище винаги го е имало ! Сега обаче има мобилни телефони и социални мрежи и всичко излиза. На учителите обаче не им дреме, на някой ще му дреме ли за 600 лв. заплата ?
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига си философствал г-н министре,ами вземай адекватни мерки,че училищата заприличаха на чалготеки,агресията ескалира,да не говорим за дилърите,които обикалят наоколо и си търсят жертви.
6
0
 
8
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Когато не агресивен влезе в агресивна среда?Има и такива случаи.
5
2
 
5
 
! Отговори
Човек преди 5 години
До пипи дългото чорапчеПрав е! Агресията се ражда в семейството и в средата в която живее детето. Преди всичко семейството учи на поведение и контролира децата, а не трябва да се очакват чудеса от учителите.
4
1
 
3
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
В грешка си мой човек!
3
4
 
1
 
! Отговори
умна преди 5 години
Агресията няма родилен дом и не може да се каже къде се проявява . Тя се ражда навсякъде, проявява се навсякъде и още повече в инкубаторите за тревомани и ***...каквито са у-щата в БГ.На кривата ракета космоса и е виновен.Даскалите са винаги жертва. Смешници.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди години в едно варненско училище родители си местеха масово децата в други паралелки заради едно хиперактивно дете. Постоянно ги биело. "Експертите" и будните граждани нарекоха тези родители какво ли не, защото дискриминирали горкото дете. Вече започвам да се обърквам кой е насилника и кой жертвата. Да не говорим за поредния случай в ловешкото училище. Бил съм жертва на насилници в училище и им знам манталитета и начина на мислене. Та много ме чудят някои "експерти"дето ръсят мозък по ТВ.
1
4
 
17
 
! Отговори
бай х преди 5 години
Лошо няма да се работи с тия агресивните,ама в едни отделни училища наречени едно време ТВУ.Там с труд ще ги превъзпитат след като родителите им са неспособни.