Радев и абитуриентка дадоха старт на "Подкрепи една мечта"

Дарителската кампания е в помощ на отлични ученици и бъдещи студенти
Обновена: 30 юни 2020 11:51 | 30 юни 2020 11:43, Веселина Йорданова
14
Радев и абитуриентка дадоха старт на "Подкрепи една мечта"
Снимка: Президенттство

Президентът Румен Радев и абитуриентката Вержиния Малинова обявиха началото на дарителската кампания в помощ на бъдещите студенти и отлични ученици от инициативата "Подкрепи една мечта".

Президентът каза, че е убеден, че и тази година българите ще подкрепят младежите от инициативата, "защото нашите деца имат нужда от увереност, че обществото ни е голямото семейство, което вярва в талантите и мечтите им".

В Белоградчик, по време на празника на града, той връчи грамота за постигнати спортни успехи в училище на абитуриентката Вержиния Малинова, която е сред младите хора в неравностойно положение, включени в инициативата.

Вержиния получи еднократна стипендия от "Подкрепи една мечта" миналата есен заради отличен успех в 11 клас. Момичето тренира футбол, носи с гордост екипа на ФК "Атлетико" Монтана и тази година ще кандидатства в НСА.

Надявам се, че отново ще бъда сред младежите, които ще получат стипендия, но вече като студентка и благодаря на хората, които ми помагат, заяви Вержиния. Президентът поздрави девойката за проявената упоритост и желание да продължи образованието си.  

Румен Радев припомни също, че в последните 2 години инициативата "Подкрепи една мечта" отличава с еднократна стипендия не само студентите в първи курс, но и учениците, настанени в социални услуги, които завършват 11 клас с отличен успех. "Важно е усилията на тези млади хора да учат и да се развиват да бъдат забелязани и поощрени от нас", добави държавният глава.    

Дарените средства, които ще бъдат набрани по време на кампанията, Администрацията на Президента ще разпредели като еднократна стипендия между зрелостниците, които ще продължат образованието си във висше училище или професионален колеж, и учениците, завършили 11 клас с отличен успех.

Организациите, фирмите и гражданите, които ще дарят средства за инициативата "Подкрепи една мечта", могат да го направят по банковата сметка на Администрацията на президента:
 

IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01

BIC BNBGBGSD

Банка БНБ

За контакти и допълнителна информация:

Минка Йорданова

Тел. 02/ 92 39 268


14
Още от Образование
Учебната година продължава в шатри на открито за 50 000 деца
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
УЖАС преди 6 дни
" Момичето тренира футбол "
НИСКОТО ИНТЕЛЕКТАЛНО РАВНИЩЕ СИ КАЗВА ДУМАТА
ИМА МОМИЧЕ С 4 ОТЛИЧНИ МАТУРИ КОЕТО РЕАЛНО БИ ТРЯБВАЛО ДА СЛУЖИ ЗА ПРИМЕР - НО ТО Е НЕУДОБНО ПОНЕЖЕ ОТИВАЛО ДА СЛЕДВА В ШВЕЙЦАРИЯ
ВЪВ ВОЕННА ГЛАВА - ПРОСТИ ПРИМЕРИ: НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ ВИСОКИТЕ СПЕХИВ ТОЧНИТЕ НАУКИ ПРАВЯТ СТРАНИТЕ БОГАТИ
И КОМУНИСТИТЕ ДО 1989 ГО ЗНАЕХА И ПРИЛАГАХА
10
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 1 седмица
Подкрепи една червена мечка...
9
0
 
2
 
! Отговори
не е за вярвана преди 1 седмица
За първи път и президента да свърши нещо от задълженията си.
8
1
 
5
 
! Отговори
Човекът с акотата преди 1 седмица
Резидент Радеф имай доблест- уволнявай си съветника отговарящ за корупция и поръчки от бизнесмени!!lАкото е по кабинетите около тебе и мирише яко. Това, че си го захлупил с фуражката си не го прави невидимо. Мястото на акотата е в канализацията, и не ми обяснявай, че ги колекционираш, защото ще звучиш фактологически убедително. Идеята "съветникът-свръзка с началника" да напусне по собствено желание, заради здравословни причини няма да измие акотата дето ги друсаш на всеки пост на който си бил"
7
0
 
3
 
! Отговори
Цбкърцжхг преди 1 седмица
радев е влезнал в режим търсене на гласове !
6
0
 
5
 
! Отговори
Прецедент преди 1 седмица
Човек не може да уволни шефа си,нали така!?Това е причината и Фатмо да не може да уволни съветника си по корупция.Явно съветника държи кучето си Румен на повод и дава заповеди- "лай комшията,не лай, лягай долу,бегом до другото *** и обратно".Няма пробив казармената подготовка- 30 години са го дресирали в подчинение и изпълнение на заповеди,не е шега работа!Свинозурлестата,уж подчинена?? още в началото го предупреди - "всяко отклонение от партийната линия ще бъде накзано".Прецидент та дрънка!
5
3
 
11
 
! Отговори
жалък президент преди 1 седмица
А в Горно нанадолнище кога ще отиде и какво ще открие там? В Каспичан, Белоградчик и други малки населени места обикаля, защото там може да се самопокани. колко е жалък.
4
5
 
14
 
! Отговори
Доктор преди 1 седмица
Разбрахме , че "Цирк дьо Солей" фалирал и уволнил 95 % от акробати , клоуни и друг персонал. Веднага циркът получил телеграма от прецедента Радев , че той може да спаси цирка - веднага предложил да вземе участие в програмата с изпълнение на " коремно" и няколко клоунски номера , които успешно прилагал в България ! Браво, Радеф ! Браво ! Към ,уреда !
3
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Предлагам ББ да подкрепи тази мечта,като продаде кюлчетата и пачките от чекмеджето.Така ще подкрепи не само една мечта ,а много мечти.
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много е долно да използваш ученици за политически каузи, независимо, колко благородни са те.
1
5
 
19
 
! Отговори
УМЕН преди 1 седмица
НЕ БИХ подкрепил нищо свързано с Ал Бънди!!!