Борисов: За да останат младите - училища, градини, площадки

МС отпусна над 2.4 млн. за образователна инфраструктура в Благоевградско
61
Борисов: За да останат младите - училища, градини, площадки
Снимка: Правителствена пресслужба

Продължаваме да инвестираме в образователната инфраструктура. Което сме обещали на кметовете, независимо от коя партия са, сме го направили, така че да има условия всички деца да учат в по-добри условия". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, на което бяха отпуснати допълнителни 2 412 525 лв. за 2021 г. за подобряване на материалната база в образователни институции в област Благоевград.

"Единственият начин да останат тези млади хора там и да живеят добре, е да направим училища, детски градини, спортни площадки - това искат младите хора", подчерта още премиерът Бойко Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

С отпуснатите пари за региона ще бъде извършено цялостно обновяване на сградата на една детска градина, ще бъдат изпълнени мерки за подобряване на енергийната ефективност в две училища, а в други две училища ще бъдат изградени нови физкултурни салони.

За ремонт на покрива и отоплителната инсталация на сградата на Основно училище "Свети Климент Охридски" в Добринище, община Банско, Министерският съвет отпусна 190 000 лв. Кметът на Банско Иван Кадев благодари на премиера за възможността за облагородяването на града.

"Подновяваме учебната база в Добринище. Градът ни е прекрасно място за туризъм", заяви от своя страна кметът на града Петър Галчев.

500 000 лв. предостави правителството за  дофинансиране на основен ремонт на сграда на детска градина "Еделвайс" в с. Брезница, община Гоце Делчев. "С тези пари решаваме цялостно въпроса за младите хора тук“, каза кметът на Брезница Иса Сакали.

"Благодарим за средствата за изграждането на физкултурен салон в Дъбница. Тук учат 150 деца", заяви кметът на Дъбница Синем Бекирова по време на заседанието. Кабинетът отпусна 550 000 лв. за проектиране, изграждане, оборудване и обзавеждане на нов физкултурен салон на обединено училище "Христо Ботев" в селото. За образователна инфраструктура в община Гоце Делчев бяха дадени още 450 305 лв. за саниране на два учебни корпуса на сградата на обединено училище "Св. Климент Охридски" в с. Дебрен.

Кметът на Хаджидимово също изрази благодарност за бързо отпуснатите средства в размер на 722 220 лв. за изграждане, оборудване и обзавеждане на нов физкултурен салон на средно училище "Никола Йонков Вапцаров" в града.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааааа,сетила се Мара,да се побара.Как изведнъж му светна какво им трябва на младите.11 години ги гонеше от страната,а сега се загрижил.На ужким,де.
45
1
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Инфраструктурата въобще не решава проблемите на младите хора.На тях им трябва висок жизнен стандарт,останалото ще си го направят сами.
44
1
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
За какво образование може да се говори, след като един даскал който е завършил ПУЦ, например, преподава по 4-5, а не рядко и 5 предмета.Това се случва в Плевен.По време на час са 4-5 ученика, останалите или за около Гимназията или пък въобще няма и да дойдат на училище.По цял ден учителите и учениците си пушкат цигарки, пийкат си кафе около Гимназията.От какъв зор са наслагали във всички плевенски гимназии вендинг машини за кафе?Явно някой е доста заинтересован от това, нали ..?
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 10 години в Софиа липсваха места за около 10 000 деца в детските градини. Миналата година лиспваха "само" 6 000. С тоя тем след около 20 години може и да се погрижите за младите.
42
3
 
7
 
! Отговори
Ина преди 3 години
Тикво, твоите училища хич не ме топлят!
41
1
 
16
 
! Отговори
1 преди 3 години
др.борисов,за да останат младите,трябва от чекмеджето,да извадиш,за всеки млад,по 6 бройки,от онези твои банкноти,като заплата,иначе с 650лева минимална ,никой няма да остане в България
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искаше младите да останат, щеше да направиш реформи, младите не искат да са роби в собствената им страна. ***.
39
0
 
1
 
! Отговори
мак преди 3 години
До кам. Научи се да четеш с разбиране.
38
1
 
16
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
За да останат младите Герб трябва да падне от власт.
37
1
 
7
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 3 години
Сатира, ако си прочетеш отново поста, ще видиш че си отговорил на въпроса :" Ще реши ли проблема с миграцията на младите хора построяването на училища, салони и площадки?".
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не разбра ли че младите бягат от тебе и от корумпираното ти управление...
35
1
 
19
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Тикво, за да останал младите трябва да се ликвидира корупцията, да се създаде работа, нормални условия за работа и привлекателно заплащане, въобще нормална държава, само с училища, градини и площадки няма как да стане
34
1
 
21
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Борисов пак е неподготвен ! ! ! Само с училища, градини и площадки нищо няма да се получи. ИКОНОМИКА трябва, икономика. А има ли икономика ще има и градини и училища и живот и млади хора. Откъде го изкопаха тоя Борисов? За 12 години така и не научи какво трябва да прави!
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боче, вашата *** отврати младите хора. Те си купуват жилища на ниски цени с индивидуален асансьор, те си строят къщи за гости за собствени нужди, тераси, барбекюта, на Доган сараите пак вие ги магерите, подпорни стени/хотели/. Младите се отвращават от всичките ви действия. Ремонтите и строежите са уникални, новопостроенето да се ремонтира след някой месец го няма никъде. Когато се краде, ефекта е този.
32
0
 
19
 
! Отговори
Площадка преди 3 години
Една детска площадка по Фандъкова струва 144 000 лева. Това е все едно сте построили една доста голяма къща. Разходи 25 000. Така се пълнят гардероби с пари
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стандарт на живот, не просто спортни площадки, наред с върховенство на закона и още куп условия, при наличието на които, бивши бодигардове на първия няма да управляват, а ще са пожарникари например.
30
9
 
3
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
До бай ГаньоМислиш ли че нашето общество и държава като нас могат да бъдат управлявани нормално? Има страни по света, който трябва да бъдат управлявани от "вожд" и хора със авторитарен стил, било и просташки. И ние сме една от тях, диво племе сме и това е! За корупцията на всички е ясно, много пари се украдоха. Но кой да сложим на власт? Ще имате ли гаранция че и те няма да крадат?
29
0
 
13
 
! Отговори
След скакалците преди 3 години
Нищо не остава ... Бас хващам ,че всички отгоре уреждат децата си и ги устройват за европейски и щатски живот .
28
1
 
16
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 3 години
До Сатира. Една лъжа повторена 100 пъти не става истина. Никой не бяга от хубавото и на хубавото лесно се свиква. Политиката на ГЕРБ откакто са дошли на власт е" бой по малкия". Глупостите повтаряни всекидневно от вожда ( повтарям вожда, защото България вече не е парламентарна република). Ние имаме вожд, който командва, харчи, разпорежда и гази законите по свое усмотрение. Ще перефразирам: Изхарчените пари от...... няма да напълнят бюджета на едно младо семейство.
27
1
 
16
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
За 11 години бойчето само строи и работи.Прави къщи за гости хотели за подпорни стени къща в Барселона.Спести и много евро и златоза младите като ги сложи в чекмеджето.Много млади хора изпрати на терминал 2