ВУЗФ организира национална онлайн конференция за повишаване на квалификацията на учителите

Тя ще се проведе на 25 март от 10 часа в плаформата Google Meet
18 мар 2021 13:28, Анисия Иванова
1
ВУЗФ организира национална онлайн конференция за повишаване на квалификацията на учителите
Снимка: ВУЗФ

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира национална научно-приложна конференция на тема "Повишаване на квалификацията на учителите - проблеми и перспективи". Тя ще се проведе онлайн на 25 март от 10 часа в плаформата Google Meet и в нея възможност да се включат ще имат експерти от МОН, СБУ, директори на училища и преподаватели.

Тя ще протече в три панела, като по време на първата част експертите ще направят анализ на реалното състояние на квалификацията на учителите и нормативната уредба, както и на това как продължаващата квалификация на учителите влияе върху качеството на обучението. Учителят в новата социална и дигитална реалност, отражението на COVID-19 върху учебния процес и съвети за подобряване на ефективността му в електронна среда също ще бъдат сред основните теми.

Във втория панел водещи преподаватели във ВУЗФ, съчетаващи успешно академична и бизнес кариера, ще представят своя опит по различни теми, сред които създаването на предприемачи в училище, дигиталната трансформация в средното образование, стратегическия и финансов мениджмънт на образованието, управлението на училищен бюджет и много други ценни за учителите теми.

Основни презентации по време на форума ще изнесат д.ик.н. Янка Такева, Радостина Новакова, МОН, проф. д-р Виржиния Желязкова, зам.-ректор по учебната дейност и качеството, ВУЗФ, доц. д-р Радостин Вазов, зам.-ректор по европейски проекти и продължаващо обучение, ВУЗФ, проф. д-р Боян Дуранкев, проф. д-р Али Вейсел, доц. д-р Красимир Тодоров, акад. Сава Гроздев и др.

Третият панел ще бъде посветен на добрите практики и ефективното образование. В него опит ще обменят директори и учители от средните училища.В конференцията ще вземат участие учители и директори от средните училища в цялата страна, преподаватели във ВУЗФ, експерти и анализатори по въпросите на образованието, представители на МОН, Синдиката на българските учители, бизнеса, академичните и научните среди.

Конференцията се организира под патронажа на д.ик.н Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители (СБУ) и с подкрепата на СБУ. Форумът щебъде открит от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов и от д.ик.н Янка Такева.

Всички участници ще получат електронни сертификати за преминатото обучение.  Програмата на конференцията можете да видите ТУК. Конференцията е без такса за участие, но със задължителна регистрация. Местата са ограничени. Крайният срок за регистрация е 22 март 2021 г. на е-mail: marketing@vuzf.bg. Събитието ще бъде излъчвано и на живо във Facebook страницата на ВУЗФ.

Конференцията се организира с подкрепата на “Централна кооперативна банка” АД, “Българска роза” АД, “Дънди Прешъс Металс Челопеч” ЕАД и “К Метал” ООД.

Медийни партньори на събитието са Investor.bg, Bulgaria ONAIR, Dnes.bg, в. “Учителско дело”, Inews.bg, Uchi.bg и Azcheta.com.


 


1
Още от София
Родители пред МЗ: Настояват децата да се върнат в училище
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Даскалица преди 2 седмици
Баба Янка пак се облажи,липсва пудела й. Той е роден само акъли да дава,нищо ,че за себе си няма. Домъчняло ми е за него,не се появява в телевизиите.