Директори настояват: Всички учениците в класните стаи от 1 юни

Новият министър да не правел резки промени в образованието
43
Директори настояват: Всички учениците в класните стаи от 1 юни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Присъственото обучение за всички ученици да бъде възстановено от началото на юни. За това настояват директори на образователни институции от цялата страна, които се събраха на работна среща в Поморие.

Още по темата
"Да започнем нормално началото на юни всички присъствено, ако това разрешават условията и отново да започнем нормално присъствено в началото на учебната година. И много важно – в настоящата ситуация да не се правят никакви резки движения и промени от управляващите ни по отношение на образователната система", каза Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, цитиран от bTV.

Промени в съдържанието на националното външно оценяване и матурите няма да има, въпреки искането на част от педагозите материалът да бъде съкратен.

Директорите настояват да не се правят никакви промени в образователния процес до края на учебната година, както и за началото на следващата.


 


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
10
 
! Отговори
Петко преди 1 месец
Колко и кои са тези директори? Моля да ги назовете поименно!
20
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички, които учат постоянно присъствено, особено в гимназиите, да преминат незабавно на ДО!! Някой посещават дискотеки, ако имат грипоподобни симптоми продължават да са в училище, не носят маски ,нито правят тестове!! Създава се конфронтация, спор между децата-едни са за спазване на мерки, носене на маски, други са против. Това е ежедневен психически стрес и риск за здравето и разпространение на вируса. Въведете някакъв законен ред най-после !!
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Посочете ми 1 единствено държавно училище в което има климатична система, която позволява на децата да учат юни и юли при българските температури от порядъка на 35-39 градуса. Кажете ми моля кое е това училище! В кой град? Моля! Искам да знам къде е единственото място, където децата учат без да слънчасват, да се потят като животни по 30 в 1 стая, че сега и с маски!Някой знае ли такова държавно училище?
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На кой син на учил в частно училище му дадохте да решава живота на децата, които учат в държавни училища? Някой от харвардсите гении или на комунистическите чаа*венца знае ли, че в държавните училища няма НИТО ЕДИН ЩЛИМАТИК! Децата учат при 38 градуса в затворени стаи, защото като отворят прозореца свети в главите на учениците, а падащи прозорци никъде няма! Като толкова сте се загрижени за децата поставете климатични системи! Но е по-лесно да им сложите маски при 38 градуса, нали?
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ония оправиха политиката за 1 месец, тия образованието! Гледайте само да не свърши с фиаско,като с мажоритарните избори дето така и не ги видяхме! Та и тука, всички ще станат мъдреци да 30 дни, ама в друга държава....
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На мен ми харесва дистанционно. Няма побой всеки ден, не се подиграват с мен, не ме обарват ...
15
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калинките от герп се активираха, решиха да поработят 15 дни, та поне малко да заслужат тлъстите си заплати. Но едва ли ще обучават, дай им само да затрупват и достресират децата с контролни, изходни и изпитвания, а обучението през годината-нула!
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей ще оправите учебния процес за 1 месец, а децата ще станат гении за 30 дни. Смешно! Гледайте да оправите държавата и от 15 септември всички да са на училище присъствено цяла година, че с тоя юни както и без него, но от догодина ще ви има революция!
13
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зомбита - не е един директор - всички директори настояват за възстановяване нанормален учебен процес. Както и всеки нормално мислещ незомбясъл родител. Защото нормалните възрастни хора виждат ужасяващите последици от нищоправенето вече година и половина. Лесно се свиква намързел. Трудно се свиква на работа. Но зомбитата това не могат да го осъзнаят.
12
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Връщането на учениците там, където им е мястото - по училищата, сезабави престъпно дълго.
11
26
 
13
 
! Отговори
Леша преди 1 месец
Моите деца ходят на училище, само децата на ковид-зомбитата стоят заключени и уплашени. Тъжно е да си ковидар, зомбар и вакси(а)нален експеримент.Платените пропагандатори на кизомба фикуса, потапяйте се, почивката свърши. Знам къде ви намират вас, за да работите в "Офисите на лъжата" - в казаните за смет.
10
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я оставете дечицата, и без това на нищо не ги учите.Без частни уроци са за никъде.А това поражда въпроса - вие за какво сте?
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя 1 директор дето все се изкава без да е питал нито родители, нито деца, защо не го назначите за Бог гуро и да спрете с опитите, че луди ни направихте! То беше ясно, че ще се оакате със служебното правителство, ама хайде поне да не смърди!
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първо да намалят заплатите на директорите и пълна ревизия, после да се разпореждат с децата.
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1 юни е средата на седмицата, гении... има деца, които са в провинцията и трябва да бъдат прибрани от там. Не може да ги сервирате тия неща от днеска за утре!
6
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брей, тези директори , нещо умно , няма ли да кажат? Психолози от цял свят тръбят, че с насадената пандемия, децата са получили най-голям стрес , но нашите умници, все се правят на велики и редят глупост след глупост. Децата чакат с нетърпение ваканцията и сега при едно ненужно продължение на учебната година, дали ще има положителен ефект? Първо да започнат на оправят учебниците, че в доста има грешки и неправилни тълкувания-например съвместното съжителство на българи и турци!
5
11
 
20
 
! Отговори
Точно така! преди 1 месец
Ей го къде е краят на учебната година, наближава вече.Ако не вкараме всички деца в класните стаи от 1 юни, как ще успеем да ги разболеем масово? Почне ли ваканцията, иди ги гони. Ковидът трябва да се разпространява!
4
1
 
22
 
! Отговори
aaa преди 1 месец
Без резки промени, че така сме се нагушили добре и не искаме нищо да се променя.
3
3
 
24
 
! Отговори
*_* преди 1 месец
ЕДИН директор настоява.Както винаги-един и същ.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чакайте малко, те не са ли в лятна ваканция по това време?