Стаматов: Действия и при 0,5% заплаха, няма половин човешки живот

Бомбените заплахи срещу училища никога не са били свързани с изборите
Обновена: 5 апр 2023 09:33 | 5 апр 2023 09:13, Елка Василева
7

Бомбени заплахи срещу училища имаше за пореден път вчера. Новото този път е финансовото изнудване за плащане в биткойни.

Още по темата
Новата процедура за реакция при бомбена заплаха дойде около 14 часа вчера, но вече е факт и се надявам бомбените ваканции да останат в миналото. Най-значимото в конкретната ситуация е, че МВР ще взема решението за преустановяването на учебната дейност. В първия момент се подразних от изказването, че директорите ще подлежат на глоба, но впоследствие осъзнах, че е напълно нормално полицията да действа с разпореждания и няма място за раздразнение. Това заяви директорът на 119-о училище Диян Стаматов в студиото на "България сутрин".

По думите му реакцията при новата заплаха, включваща финансово изнудване, е била идентична с предходните.

"Реакциите бяха същите - обаждане на 112, среща с полицията, обхождане на цялата сграда. Тъй като все още нямахме разпореждане, евакуацията беше факт", поясни той пред Bulgaria ON AIR.

Според Стаматов сигналите никога не са били свързани с изборите.

"Те са модерна тенденция, свързана с възможността чрез електронни опции да се сплашват обществени организации. Въвеждането на най-новите опции  с криптовалута показва, че модерният подход продължава. Полицията трябва да направи следващата стъпка във връзка с тази терористична дейност", смята гостът.

Директорът на 119-о училище подчерта, че "дори да има половин процент заплаха от терористична дейност, трябва да се предприемат действия, защото няма половин човешки живот".

Гледайте целия разговор във видеото.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво общо има заплахата от половин процент с половин човешки живот? Какви са тия количествени връзки че не мога да им хвана смисъла? И как се изчислява заплаха че и в проценти и сравнява с човешки живот? Този остава ли му време да бъде директор от телевизионни участия? Когато ние бяхме ученици директорката имаше и учебни часове - всички седми класове ни преподаваше физика.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някакво хлапе чуло-недочуло че има биткойни и са много скъпи и сега вече разбираш ли според "експертите" вече подходът бил модерен....
3
0
 
3
 
! Отговори
Учителя преди 1 година
Много внимателно си четат имейлите тия :). Аз доколкото знам имейли ит съмнителен подател не трябва да се отварят - опасност от вируси и тн.
2
0
 
4
 
! Отговори
Нищоправещите преди 1 година
Са много смели на гърба на децата. Позор!!!
1
1
 
2
 
! Отговори
public enemies преди 1 година
Бомбите ги пратихме в Украйна умна к ратуно децата просто се л игавят.