»зграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

“ова ще стане по програма на ћќЌ
19 фев 2024 19:00,  расимир јнгелов
8
»зграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

ћинистерството на образованието и науката (ћќЌ) започва работа за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или ц€лостно обнов€ване на вече съществуващите в 496 училища в страната. “ова ще стане по ѕрограмата на ћќЌ за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища, съобщиха от пресцентъра на образователното ведомство.

—писъците с одобрените по проекта образователни институции са публикувани в сайта на ћќЌ.

ѕрограмата е разделена на три модула. ѕървите два са за проектиране и изграждане на нови физкултурни салони и за основен ремонт на съществуващи салони. ‘инансиране по т€х ще получат общо 120 училища, а одобрените средства са в размер на над 137,5 млн. лева. ѕо трети€ модул - “»зграждане и основен ремонт на открити спортни площадки“, са одобрени проектите на 376 училища. “€хната обща стойност е малко над 50,6 млн. лева.

÷елта на програмата е да се подобри спортната култура и физическото възпитание на учениците чрез модернизиране на спортната база на училищата, както и създаване на услови€ за пълноценното й използване. “ова ще помогне за провеждане на редовните часове по физическо възпитание и за организиране на дейности извън учебни€ план.

÷елта е, при успешна реализаци€ на проектите, до кра€ на 2027 г. в близо една четвърт от училищата в страната да бъде изградена нова, модерна спортна база.  райни€т срок за изпълнение на всички дейности е 31 декември 2027 г., уточн€ват от ћќЌ.

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


8
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
8
0
 
0
 
! ќтговори
анонимен преди 1 месец
ти да видиш, сетиха се
7
2
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
те€ са луди то н€ма 500 деца те искат 500 салона малииии много грабеж ке падне
6
1
 
12
 
! ќтговори
от село преди 1 месец
ј какво стана със стадионите които построи боко в селата с по 100 пенсионери , и да питам , по колко пъти в месеца си разцъкват топката !
5
2
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќай-после дойде ред и на училищата! ƒосега се изграждаха спортни площадки,стадиони,горски пътеки,мостчета на въздишките в селца с около петдесетина жители на преклонна възраст! ¬ същите тези села има и порутени училища,дано не започнат по утвърдена вече практика да изграждат физкултурни салони,площадки и басейни точно в т€х! “р€бва да се "усво€т"едни милиончета от нашите хора! “ака казаха от коалици€та "ала-бала" на една сглобка от шарлатани и мутри!
4
0
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
’убаво. ј билиотеки, нещо? »ли всички ще ги правим физкyлтурници?
3
2
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«а кой, салони за малките роми ли!?
2
2
 
16
 
! ќтговори
Ѕраво преди 1 месец
“р€бва да има за децата на - новите бьлгари от сомали€ и афганистан
1
5
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒиректорите на училищата ще се облажат доволно от средствата, както обикновено става.