15-годишните майки

Статистиката сочи, че 1200-1300 деца годишно се раждат от 15-годишни майки
3 апр 2008 20:07,
35
15-годишните майки
Снимка: БГНЕС

"Около 1200-1300 деца годишно се раждат от майки под 15-годишна възраст", съобщи социалният министър Емилия Масларова.

Тя отрече да има колизия между институциите заради поредицата скандали в домовете за деца в страната.

"Правителството работи интензивно за подобряване на условията и стандарта на издръжката на детските домове в страната. За нас особено важно е не коя институция какво ще прави, а като цяло какво ще направим за децата в България", отбеляза Масларова.

Тя съобщи, че от 2005 до 2008 година децата в институции са намалели с 36% и отдаде това на усилията на екипа на министерството.

Според нея много голям проблем е, че в домовете 96% от децата са с родители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
... а каква работа да дадем на ***, който не може да си напише и името и му е трудно да говори членоразделно дори? Директор на училище или на банка? Редактор на вестник?В Конституцията образованието е залегнало не само като право, но и като ЗАДЪЛЖЕНИЕ на гражданите на тая страна - със саматаси неграмотност *** са закононарушители !!! Бедни били - ама образованието е безплатно !!! Не - просто когато малкото наивно *** пита кирливият си и *** баща "Що да не ходя на училище?", мангото му казва "Трай, бе, просто ***, ако учиш, после ще те карат и да работиш, а така държавата ще те храни цел живот... бегай сега да просиш, пари да носиш!" - и толкова !!!Аз ли съм виновен, че не щат поне азбуката да научат, че да ги храня? И кой работодател ще вземе ***, който хем нищо не умее, хем и най-простата работа да му дадеш, след 5 минути почва да се почесва, след 10 сяда и пали цигара, след 15 почва да плаче, че работата е тежка, след 20 хленчи, че малко му плащаш, след 30 почва да се озърта какво да свие и така, като избута един ден в моткане и хленчене, на другият ден не се връща !!! Един познат предприемач, правил много опити да наема *** казва, че като даде работа на ***, трябва да му назначи и специален надзирател - да го юрка постоянно да работи и да го дебне да не краде... ама и на тоя надзирател трябва да се плаща... та такива работи...Не че няма и работливи и честни *** - ама са един на десет..
33
0
 
2
 
! Отговори
Do 29 преди 16 години
Скинарите приятелю са просто долна ***, която топи комплекстите си че е бедна или нещо друго с псевдофашистка дейност. Още повече , че скинарите са политически много неграмотни и даже не познават тяхната си политическа партия било немската било италианската за какво наистина са се борили. А що се отнася за 15-годишните майки, това е проблем за много държави.
32
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Да си чувал, че срамна работа няма! Всичко е въпрос на личен избор. Никой не им пречи да учат, но така е по-лесно.
31
0
 
2
 
! Отговори
umnik преди 16 години
romite pravqt deca i gi ostavat po domovete i samo romi vzimat deca ot domovete sushto i bulgarite ostavat deca no po malkoznaeteli che v drugi darjavi nikoi ne ostava deca po takiva domove daje deca bolni kakto decata v mogilino.
30
0
 
2
 
! Отговори
AZ преди 16 години
ВЕРНО Е,ЧЕ В 4-5 КЛАС СЕ ОБИЖДАТ НА "стари моми".НО МИСЛЯ,ЧЕ В ПРЕДАВАНЕТО НА КАРБОВСКИ ЗА 12-ГОД.РОДИЛКА В ТЪРНОВСКО НЕ СЕ ОБЪРНА ВНИМАНИЕ,ЧЕ ТАТКОТО НА БЕБЕТО Е ПЪРВИ БРАТОВЧЕД НА МАЙКАТА.
29
0
 
2
 
! Отговори
Marcus преди 16 години
Ти какво? Нещо против скинарите ли имаш? Ако искаш може да го обсъдим?! А иначе кой е виновен за наличието на толкова много деца в Домовете за сираци?! Политиците и различните ведомства, и не второ място - ***! Ми като нямаш пари, няма да правиш деца. Елементарна логика!
28
0
 
2
 
! Отговори
без име преди 16 години
*** *** това е ! Като започнат да ПОЗНАВАТ собствените си деца и имат културата да спрат да се размножават като зайците с едничката мисъл да докопат някой лев от държавата дайте им шанс обаче ще съжалявате.*** си е .....вари го печи го си е ***.Това изречение си тежи от много години насам без да се е променила ситуацията ...а защо?ти как смяташ 23???
27
0
 
2
 
! Отговори
никой преди 16 години
човече 25 -ти "мончо" добре ти е казал какъв шанс да се даде на *** кажи:знаят ли манговците език освем да псуват знаят ли да боравят с компютър и могат ли да се научат и защо пък не са се научили да му се не види сигурно защото много повече владеят гепеуто.Що не пуснеш една обява както те съветва мончо да видиш колко такива *** ще се яват нито един сигурно щом искаш да им дадеш шанс дай им и нека да седнат на бюро АМА НЯМА КАКВО ДА МУ ПРАВЯТ НА БЮРОТО ОСВЕМ ДА ГО НАРЕЖАТ НА ПАРЧЕТА ЗА ОГРЕВ
26
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Abe da ti kaja v drugite strani si gi ima 4ista4ite po ulicite samo 4e tam si niamat ***. V USA tazi rabota se vur6i ot nai-obiknoveni hora koito ne6to sa se provinili i sa gi osudili na niakolko dni ob6testvenopolezen trud. Koito e hodil tam znae - davat ti edni oranjevi drehi i trugva6 da sabira6 bokluci ot ulicite ili da kosi6 i prekopava6 poliankite. Spored men po-goliamo unijenie e da rodi6 8 deca bez da si pravi6 smetka kak 6te gi izdurja6, otgleda6 vazpita6 i obrazova6
25
0
 
2
 
! Отговори
мончо преди 16 години
къде да работят манговците, питам се : искат на бюра -добре пуснете обява че търсите персонал за офиса си с говорими един или два езика и компютърна грамотност да видим колко мангасаряна ще дойдат на "интервюто".Ами така е неграмотни са защото не искат да учат а виж да ти откраднат нещо първенци са.На теб и мен ще ти спре енергото тока за 2 лева а мангото не го пипат.По добре *** да си в тая държава братче учиш, бачкаш като луд а най-накрая само за интеграция на ромите ми се говори от къде и какво да пуснеш.*** държава
24
0
 
2
 
! Отговори
една бургазлийка преди 16 години
май нещо не ви накефи - тук има доста по расистки от моят защо защо го изтрихте , или може би , някой *** дето се е научил да пише и чете и да си вкл компа ви е накарал
23
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Ето, видехме ти толеранса - чистачи по улиците. Аз не твърдя, че на бюра трябва да бачкат, ама да им се даде някакъв шанс. Ти би ли станал чистач на улицата? По-добре да съм си клошар, отколкото чистач по улиците.А на тебе кат не ти куца логиката, що не ми отговориш защо общините не могат да си попълнят бройките за чистачи по улиците? Кой нормален човек го работи тва, бе? По другите страни няма такива животни като чистачи по улиците. Там улиците се почистват с машинарии, никой не се подлага на такова унижение.Ааааа, и да ти кажа, че хитлеризма отдавна свърши..., ако не си забелязал или си скинарче, може би?
22
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Разбиране достатъчно е проявено - нали все още не са станали ***... Но на тебе логиката ти куца, ама не с един, а с всичките крака. *** не учи, защот не иска да учи. Не работи, защото не иска да работи. Работа за тях има колкото искаш - в България се строи яко, общините от години не могат да си попълнят бройката с чистачи за улиците... Е да, ама те не искат така - ако може да седи на бюро (нищо че не знае какво се прави на тоя... инструмент), да си вее краката и да взема поне колкото шеф на гоялма фирма - ей така бива...
21
0
 
2
 
! Отговори
Val преди 16 години
Интересно ми е, наистина. Колко от вас, дето пишат подобни изказвания" samo *** ima v domovete ni6to drygo jiveiat na garba na darjavata i posle si gi vzemat za prostitytki" наистина са съпвали в дома за деца. Щото аз съм. И мога да ви кажа, че съвсем не е така, за жалост ок. половината са си чисти българчета. Изоставени от чисти българи.
20
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Се 1, че в БГ не дискриминират евреите и арменците.А ти ми кажи, що в другите страни не дискриминират ромите?А това, че в парламента има турци се дължи на факта, че в БГ има много турци, така наречените българомохамедани, а не щото сме мноу толерантни. Аз не знам за някой, който да се кефи на това, че в парламента има толкова турци. Това за толерантните българи го разправяй на някой друг!Друго да те питам: що чужденците осиновяват български деца от домовете без да се интересуват дали са *** или българи и на колко години са? А когато българи искат да осиновят дете задължително не трябва то да е *** и за предпочитане е да е бебе. Отговори
19
0
 
2
 
! Отговори
Varna преди 16 години
Явно изобщо не разбираш проблема с расизма !!!Защо не дискриминират в БГ евреи и арменци, кажи де ;)))Защото работят, учат, имат принос към обществото в което живеят !Ние сме най толерантният народ в света, каза ми го англичанин, след като разбра, че в управлението на БГ от много години има и етническа , турска, партия !Тях може да не ги харесват всички, защото имаме т.нар. РОДОВА ПАМЕТ - как да обичаш тези, които в миналото са ни клали ???Това не може да се случи никъде по света !Имаме непонисимост към ***, които имат *** манталитет, не се съобразяват със законите, не искат и да чуят за задължения, а само за права !Имат огромни сметки, но няма да ги платят, я се опитай ти да направиш като тях и ще видим дали ще ги обичаш ;))Техмият манталитет е много различен от нашия, те изповядват коренно различни ценности !Ако законът се прилага към всички с еднаква сила, тогава никой няма да говори за расизъм и нетолерантност !Има и много бедни българи, но децата им са в училище !
18
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Трябва да се спре или поне доведе до минимум производството на роми и дегенеративни поколения.Ако продължаваме да даваме шанс на дегенерацията,скоро тя ще ни задуши и ние ще изчезнем.КОЙ тогава ще ги храни и ще се грижи за тях?
17
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Маалеее, само расизъм и дискриминация в мненията дотук... Вярно, че повечето *** се множат като *** заради помощите или че повечето от децата в домовете са ***. Но помислете малко: почти разбирам начина им на действие, щото в нашата расистка държава кой работодател наема роми на работа? Почти никой и не само поради причината, че не са квалифицирани, не може да отречете!А защо не са квалифицирани? Защото не учат.А защо не учат? Щото нямат средства и щото и в училищата има расизъм.Такива ми ти работи... И те са хорица и трябва да се правят опити за интегрирането им. Малко повече разбиране и толеранс!
16
0
 
2
 
! Отговори
ot.................. преди 16 години
stiga pak s tezi romi do koga shte gi napadame ima i dobri romi kakto i loshi BG kato cqlo naciqta ni e *** V EVROPA.
15
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Buhenvald za mangalskite polumaymuni!!!