Връщат Мануела Горсова в България

10 мес. тя бе в Израел, след като изпадна в кома при катастрофата, предизвикана от Стависки
25 фев 2009 16:40,
46
Връщат Мануела Горсова в България
Така преди 10 месеца Мануела бе изпратена за лечение в Израел. Снимка: БГНЕС

Мануела Горсова ще бъде транспортирана другата седмица от Израел, придружавана от израелски лекари.

Първоначално момичето ще бъде прието във ВМА, а после ще се прибере в дома си във Велико Търново, съобщи Петър Христов, който оглавява неправителствената организация, която събира средства за лечението й.

Досега от сдружението са събрали 200 000 лева за лечението на Мануела, а пребиваването й в израелската болница е струвало 30 хиляди долара на месец.

Вече 10 месеца Мануела се лекува в Израел, състоянието й сериозно се е подобрило, каза Христов.

19-годишната девойка изпадна в кома след тежката катастрофа, предизвикана от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки през август 2007.

Друг голям скандал разтърси из основи делото срещу фигуриста, който получи 2,5 години затвор.

Бащата Красимир Горсов бе изловен да проиграва на ротативки големи суми от сметките за лечението на дъщеря си.

Миналата година, в края на октомври, прокуратурата повдигна обвинение за злоупотреба с доверие срещу хазартното хоби на Горсов.

Пред магистратите той не представи никакви документи за изразходваните средства и отрече да е проиграл 130 хиляди лева.

Сумите, отишли за клиниката в Израел, лесно могат да бъдат доказани, защото плащанията са ставали по банков път.

По време на разследването Горсов призна, че е играл хазарт с парите от сметките за лечението на дъщеря си.

Ако сега пред съда отново признае вината си и поиска съкратен процес, може да бъде осъден най-много на пробация, обясниха магистрати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Ne преди 15 години
Хора това с израелското лечение е измама ...Пълна.Я колко пари взеха.В БГ ще лекуват с тях десет души
44
0
 
0
 
! Отговори
....... преди 15 години
vijte realno kakva e BG kolko otidoha v zatvora sled takiva katastrofi ne e samo maksim az sa6to sam ZA ZATVOR do jivot i to a ba6tata na manuela toi kav e da zima parite na da6terqzi deto se bori edva s jivota abe mamu stara 6te se promeni li taz BG ili po vajen vapros 6TE SE PROMENIM LI NIE BALGARITE
43
0
 
0
 
! Отговори
Vesso преди 15 години
Ставийски, както и онзи отворко от "Сблъсък" бяха лицата на кампания против каренето на автомобил пил. И двете лица на кампанията направиха катастрофи след пекомерна употреба на алкохол. Това, че си шампион те прави още повече отговорен, да не говорим, че сам си се подиграл с авторите си. Децата е съсвсем нормално да копират поведението на успелите хора. После защо се засилила агресията в училищата. Ами защото някой от успелите в дадена сфера решават, че са недосегаеми.
42
0
 
0
 
! Отговори
eleonora преди 15 години
браво на тъпата ти сененция!баща и бил престъпник а максим е светеца!ти *** ли си или роднина на максим! чак взел да му става симпатичен! ако твоето дете е така като мануела как ще расъждаваш?? пак така нали!той макси уби един живот друг остави инвалид а на тебе ти е симпатичен! не преиграваш ли?в затвора му е мястото но има късмет че живее втач *** неправова държава само това го спасява! някакъв руски терикат който в америка щеще да е осъден до живот! скапани българи нищо нестава от вас1
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ясно ,че е била гадже на мутра ,а баща и сводник .Скоро и това ще го научите.
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За мен бащата на Мануела е по-голям престъпник от Максим.Има ли съвест изобщо да проиграе толкова големи суми пари ?!?! Горсов винаги си е бил ***,безработен алкохолик и хазартен тип,който и 5 лв да има само,и тях ще изиграе.А Максим горкия... С времето и с медийните дебати за случая,дори взе да ми става симпатичен Максим с човещината си. Да не говорим за милата Албена,обърка им се живота заради един инцидент . Жалко,че има доста хора в кома ,на които няма как да им се помогне така както се помага на Мануела.
39
0
 
0
 
! Отговори
Св. Никола преди 15 години
Ставийски стана жертва както на собствената си самонадеяност, така и на известността си и нашата комплексарщина.Намерихме един лош да оправдае всички несгоди които ни заобикалят.Каквото и да говорим - трагедия.Бог да ви пази.
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вече се преиграва със състоянието на Мануела. Защо никой не коментира останалите безброй пострадали в кома, за които няма кой да се погрижи и за които е мечта да получат парите, които плати Стависки, само защото са блъснати от неизвестни?!
37
0
 
0
 
! Отговори
РУМИ преди 15 години
хаиде Максим ще си изтърпи наказанието ами бащата който умишлено епроиграл парите които народа е дарил него какво с перце ли ще го погалят нека и той си получи заслуженото
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ейииии, нямате си работа та само с човека се ядете. Това е защото Максим ще лежи ефективно ли е или ви е платил ка поредната кампанийка един убиец, който сигурно ще оправдаят, защото ще бутне тук и там някой и друг лев, за да не бута д.упе на пандизчиите после. Ако максим не беше я инвалидизирал до последна степен тая мацка, сега сигурно щеше да се е омъжила вече за приятеля си, но уви той е мъртъв и защо ли !? И 500 000 хиляди да даде тоя с.пол пак ще са малко за това, което направи. Иначе се прави на беден, ама кара Хамър. Що не си вземе танк Т34, поне ще му е по- евтиничък, а и ще е сигурно, че няма да има оцелели!?
35
0
 
0
 
! Отговори
Гошко преди 15 години
Мегиии проста си на винкел моето момиче. Ужас
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
точно ти плюеш без основание.По форумите винаги са писали против убийците и всякаква друга ***.Но и винаги са се намирали такива като тебе *** които се хващат да обясняват че убийците са били добри приятели добре възпитани и аха да ги обявят за светци.За опит за убийство на английския хулиган 10 г а за братското руско пиянде -условна.Е това е бълг. правосъдие.
33
0
 
0
 
! Отговори
raylight.blog.bg преди 15 години
за руснаците - ето на това му се вика нео-колониализъм
32
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
Absolutno si prav ! podkrepiam tvoeto mnenie
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до всички ***, какво лаете като побеснели кучета, не ви се чува гласеца срещу истинските престъпници, мафиоти и наркодилъри, които печелят от гибелта на хиляди, и то много умишлено, дори се радвате когато "се разболяват' и излизат без наказаниедвойно се радвате когато някой известен и досега неопетнен се срути в калта при васСтавийски да влзезе в затвора ама след висчки мафиоти и крадци и убийци, и други като него убили след алкохол неумишлено, ако трябва за 10 години ама тогава другите на електрическия столлицемери скапани
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
сигурен ли си че ако се признае за виновен и няма да бъде осъден ефективно.Е....а си правосъдието в българия.В такъв случай едва ли има по скапана държава от бг.Комунистите и турците ще ни прогонят от бг. Пфу.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
защо лъжеш че убиеца максим е изплатил парите .Той не е платил още нищо за убитото момче а то отдавна изгни в гроба.Н а мануела също не е изплатено -само 20000 лв е дал като дарение.В израел тя не се лекуваше с негови пари а с дарения от бълг. народ.Длъжени ли са българите да плащат вместо един пиян руснак превърнал се в убиец.Докато не влезе присъдата в сила -а тя предварително не може да се каже колко е-никой по закон не е длъжен да плаща докато няма фактически действителна присъда.Какво е дал максим на българия-срам и позор като един най обикновен алкохолик.Ако българия плащаше да тренират мен или теб и ние можехме да направим това което е направил той.Н а един убиец не трябва да му се прощава защото той утре ще убие твоето дете или други невинни.Как може да изпитваш гордост от деянията на един алкохолик и убиец.Осъждаш бащата който не е убил никого и го наричаш алкохолик а се гордееш от пияндето максим.
28
0
 
0
 
! Отговори
Луд Гидия преди 15 години
Господине и господа, щом си пил значи сазнателно и умишлено си пил, няма неумишлено пиене. Щом си пил и си шофирал значи умишлено си шофирал: вижте ме колко съм добър и на кормилото, макар че съм пил! При това положение щом си убил, значи умишлено си убил. По цял свят при извършено престъпление пиенето е утежняващо вината деяние, само в лудата България пиенето е облекчаващо вината деяние: абе пийнал си човекът, сбъркал, "стъпил в погрешност на гнило". И понеже 90% от българите са алкохолици, така оправдават всеки пийнал. До като се стовари нещастието на неговата глава. Тогава запява друга песен!
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Моето мнение за Стабийски е написано от Никола Вапцаров в стихотворението " Песен за човека". А що се отнася за бащата той не заслужава свобода!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ставийски изплати обезщетенията, и работи здраво за да изплати новата увеличена част от тях, а бащата взима от здравето на собствената си дъщеря за да пие и проиграва живота й на ротативки. Ти би ли убил собствената си дъщеря? Би ли се черпил и весел с нейната кръв? Стига сте лаяли срещу Ставийски. Той си изплаща обезщетенията. Той е дал на България повече от вас, които лаете. Вие никога няма да можете да се сравните с него. А всеки може да блъсне човек на пътя. Разликата е, че ако блъснеш човека ти, ти ще си никому неизвестен защото не си направил нищо през живота си. Ставийски е дал на всички нас много радост и гордост с победите, които завоюваха с Албена Денкова, а ти си дал само жлъчни коментари по форумите. Ставийски си плаща за вината, а бащата с какво ще си плати? С мокрия тъжен поглед на зависим от хазарта алкохолик, заложил на хазарт живота и здравето на дъщеря си?Това, което е извършил Ставийски е НЕУМИШЛЕНО, а това което е направил бащата е УМИШЛЕНО!Стига с тая злоба и жлъч и стига обикновените никому неизвестни анонимници сте се нареждали до обществените фигури като Ставийски.