Продават 69 имота на Мишо Бирата заради дългове

Общата сума, на която са оценени, е около 10 млн. лева
Обновена: 13 фев 2012 20:41 | 13 фев 2012 20:41,
61
Продават 69 имота на Мишо Бирата заради дългове
Снимка: архив, Булфоно

Около 69 имота, собственост на наследниците на покойния Михаил Михов – Мишо Бирата, чрез фирмата "Хотел Мениджмънт" ще бъдат предложени на търг заради дългове към банка.

Сред тях са бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарка "Липник", хотел "Дунав" в Русе, както и търговският комплекс към него, съобщи частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов, цитиран от БТА.

Общата сума, на която са оценени всички имоти, е около 10 милиона лева. Началната цена само на хотел "Дунав" е 6 132 238 лева, а на бившата резиденция на Тодор Живков - 688 654 лева, където са продават само сградите, тъй като земята е държавна собственост.

Още по темата
 Михаил Михов – Мишо Бирата, беше открит мъртъв в края на март миналата година в хотелска стая в Правец. За причина за смъртта му официално се посочва масивен инфаркт.

Преди около година в медийното пространство бяха разпространени СРС-та от разговор между Борисов и директора на агенцията "Митници" ген. Ваньо Танов, в който премиерът настояваше Танов да прекрати проверка наМишо Бирата, покойния шеф на федерацията по баскетбол и собственик на пивоварна "Леденика".

"Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът в разговора, което предизвика огромен политически скандал. Наскоро беше прекратено и разследването, което трябваше да установи кой е изнесъл скандалните записи.

Търгът ще се състои от 15 февруари до 15 март тази година. Имотите бяха възбранени в края на миналата година заради дългове към банка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом съм обещал да не го закачам, няма да го закачам......! ТОВА АКО НЕ Е ДВОЕН ПРЕСТЪПЕН СТАНДАРТ И ТО ОТ ПРЕМИЕРА незнам, немам думи! ТИЯ СА ПРЕСТЪПНИЦИ ДО ЕДИН! А гладният прокурор мълчи като ***, мръсни *** ***!
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МИШО БИРАТА , СИГУРНО Е ПОЛУЧИЛ ОТ ЛУКАНОВ НЕ ЕДНО , А 5 КУФАРЧЕТА, НАЙ-МАЛКО...
48
0
 
1
 
! Отговори
ANONIMEN преди 12 години
KORUMPIRANI NEKADARNI MAFIOTI VSI4I TOVA VI 4AKA - V 2-TA METRA NIAMA DA ZANESETE NI6TO..... *** NA 4OVE6KIA ROD....
47
1
 
12
 
! Отговори
въпрос преди 12 години
Не е важно кой е изнесъл записите , а истински ли са .Ако са истински ,какво следва от това ?По този въпрос се мълчи .Защо ли ?!
46
1
 
1
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 12 години
Няма го вече Мацола, парите му изпрани, надува си гайдата в Баркено, Тиквеника да му мисли.
45
0
 
0
 
! Отговори
XXL преди 12 години
Числото 69 е за електората!
44
0
 
3
 
! Отговори
дедим преди 12 години
Информацията определено не е точна,имотите който се споменават са само в русенска община,а цената от 10 000 000 лв е само за 5 от тях,русенските журналисти поместиха тази неточна информация и всичко се препечатва без проверка,може да се влезе в сайта на съдия изпълнителите и там ги има имотите.
43
0
 
23
 
! Отговори
анонимус преди 12 години
аве некой връзва ли се още на тези партенкивсичките 69 имота са крадени от вашите родители и парите от продажбата им няма да дойдат при вас
42
6
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Този човек го убиха, защото щеше да се разприказва за връзките между Първанов и Бойко. То пък една тайна! Това е обществена тайна, като тайната, че Костов беше избран от ДС да го играе демократ. Всичко беше и продължава да бъде театрална постановка. Уж има избори, колкото да се залъже народа, а всъщност основните играчи са разпределени на позиции.
41
2
 
34
 
! Отговори
Ева Михова преди 12 години
Къщата му на пъпа на Варна е БИВШАТА СРЕДНОШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА!!!!Жена му (вдовицата му) е дъщеря на първия секретар на БКП във Варна!!!Е, какво мислите - с честен труд ли са изкарани тези пари?Вие защо нямата възможност да си купите имот (библиотека) в центъра на Варна, а?Да, точно в този имот идва Първанов.
40
9
 
6
 
! Отговори
ppancho преди 12 години
Май ще излезе,че човека(бог да го прости)просто е бил предприемчив и работлив.Забъркването с политици,което явно е било неизбежно доведе до оплюване и очерняне на паметта му.
39
0
 
10
 
! Отговори
69 преди 12 години
69 !?!? малееей хората не могат да си купят и по един!
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
69 имота за 10млн.А само един от хотелите му струва 7млн.Где е Киро на кирия.И пак цялото яйце в чорбата.
37
1
 
31
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Познайте кой ще изкупи имотите ? Тя не е вече приятелка на... Тя не е.. Няма повече жокери.
36
0
 
28
 
! Отговори
мафия преди 12 години
няма случайни хора било то в герб или бсп ..и другите крадливи партии.
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя е бил доста беден.
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пари, пари, пари! - рекъл едно време Наполеон I и зяпнал беше да глътне цял свят; пари, пари, пари! - думат нашите букурещки народни базиргени и слухтят де кой ще да умре, за да му лапнат имотецът; пари, пари, пари! - думаше наш кир Михалаки и беше - чорбаджия.
33
11
 
22
 
! Отговори
Здефън преди 12 години
ТЕ ЗА ТОВА ЛИ УБИХА МИРОСЛАВА ... АВЕРЧЕТО НА СЕСТРА И БИЛ... СИН НА МИШО БИРАТА, ГОЦЕ ТРИПЕРА И ГЕЙЯ серГЕЙЯ МЪЛЧАТ .. И ПРЕДИ И СЕГА КОМУНОИДНИЯ ПРАВЕЦ СИ Е ПРАВЕЦ , КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИЯ!!!
32
9
 
18
 
! Отговори
boika преди 12 години
boiko borisov pak zamesen tay dalavera
31
1
 
34
 
! Отговори
Радо преди 12 години
Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата, но наредих да го ..............!