Родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а с дела

Плевнелиев: „Нужна ни е кауза - голяма, колкото е голяма България"
18 фев 2012 20:17, Бойчо Попов
233
Родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а с дела
Плевнелиев се поклони пред паметника на майката на Апостола - Гина Кунчева. Снимка: БТА

„Живеем във време на силни личности и на ярки индивидуалности. Нужни са ни лидери, които не само да показват пътя, но и да са готови да го извървят докрай. Васил Левски е ярък пример за това - той ни показа, че за да поведеш народа, трябва сам да направиш първата крачка“.

Това каза в тържественото си слово президентът Росен Плевнелиев, който участва в отбелязването на 139-та година от гибелта на Васил Левски в Карлово, предаде БТА.

Държавният глава подчерта, че ни е нужна кауза, която да обединява и да сплотява. "Нужна ни е кауза - голяма, колкото е голяма България", посочи президентът. Той добави, че родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а се измерва с делата ни днес. Благоденствието се постига, когато всеки си върши работата, както я вършеше Левски - съвестно, отговорно, прецизно. Неговата дейност е урок по политическа отговорност, неговото тефтерче е наръчник за държавника, каза Плевнелиев.

Той добави, че ни е нужна само повече вяра в собствените сили, защото бъдещето на България е в нашите ръце. Българският народ има своята славна история, която надгражда днес. А когато устоите са здрави, развитието и успехът са задължителни, посочи президентът.

В словото си държавният глава каза, че има и много незнайни герои, извършили подвизи и посочи като пример нашите сънародници, които преди дни "спасиха ближните си в момент на бедствие и изпитание".

Върховният главнокомандващ прие почетния стой на представителните роти от 61-ва Стрямска механизирана бригада на площад "Васил Левски" в Карлово. На тържествената заря присъстваха още министърът на отбраната Аню Ангелов, Пловдивският митрополит Николай, народни представители, висши военни, много граждани.  


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
0
 
! Отговори
Антитурчин преди 8 години
Каква картинка – Апостола до Плевнелиев !!! Титан до джудже !!! Гигант до мравка ....
153
1
 
1
 
! Отговори
Пате преди 8 години
Този се разби от поклони за пред камерите, дано дископатия не го хване горкия. Аман от позьорщина. Разбирам да бъде отразено еднократно, но той коленичи, поклонява се тук, там- явно си го може. А за всички патриоти ще кажа- припомнете си "На прощаване"
152
0
 
1
 
! Отговори
за 229 преди 8 години
научил съм ги какви не бива да стават и да различават почтеността от притворството

ти всъщност какво доказваш с тоя въпрос ?
151
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коментарите не се виждат.
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 226
Ти какво дело направи днес , с което децата ти да се гордеят?
149
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе родолюбци, вместо да драскате, можехте да отидете да сложите по едно цвете пред паметника на Левски. Е**ти патриотите!
148
1
 
0
 
! Отговори
до 224 преди 8 години
Ти и деца ли имаш?????
147
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а с дела"

почитта е демонстрирана, това го умеем добре, обаче продължаваме да очакваме делата, вече почти 3 г.
146
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"нашата нация е оцелята благодаление на хора като Левски и такива като Плевненлиев"

благдарение на Лвески сме оцелели наистина до днешни времена, но благодарение на Плевнелиев и подобните му ще изезнем като нация
145
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 223 - ами честно казано, аз бих се срамувал от децата си ако и с 1 % се доближа до същността на въпросния ни президент
144
3
 
1
 
! Отговори
Българчето преди 8 години
Всъщност , никой не прави паралел между Левски и Президента и по-грамотните са го схванали това.
За останалите , това което ще им пожелая е да постигнат поне 1% от постигнатото от Президента.
143
1
 
4
 
! Отговори
221 преди 8 години
Българче (впорочем дали си такова наистина?), ходил съм там далеч преди да ти се родиш :) Както и на много други свети за нас, българите. места... И не щото етикет го е изисквал, а щото съм чувствал, че трябва да го направя, без да бия барабани за това, естествено...

Колкото до "етикецията", установихме вече доколко новия ни президент й е фен. Ако наистина се съобразяваше с нея, защо не успя да убеди собствената си жена да е до него и в публичните му изяви ? Или ползва като щит "етикецията" ?
142
3
 
1
 
! Отговори
Българчето преди 8 години
До 214
Участието на президента и като цяло на политиците в подобни чествания е част от етикецията. Всъщност в това няма нищо лошо особено като се има предвид, че ти може би от този материал си разбрал къде е роден Левски, а камо ли да се вдигнеш и да отидеш на паметника му или най-малкото да покажеш уважение към неговата памет по какъвто и да е начин. Но е много лесно да се скриеш зад монитора и да бълваш обиди по този или онзи. нямаме нужда в българия от такива като теб анонимецо от пост 214.
141
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 8 години
Българчето не се пиши че си българин бе ***, излагаш се. ОБАДИ СЕ НА 112 И ИЗВИКАЙ ПОМООООЩ, КОГАТО ДОЙДЕ ЛИНЕЙКАТА ВЛЕЗ САМ ВЪТРЕ И СЕ ЗАКЛЮЧИ , ТЕ ДОКТОРИТЕ ЗНАЯТ КЪДЕ ДА ТЕ ЗАКАРАТ. ШЕФА ТИ БОЙКО ИДВА СЛЕД ТЕБ И ПРЕЗИДЕНТА ВИ СИ ВЗЕМЕТЕ
140
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
интересна картинка жената починала в глад и мизерия и срещу нея мъж тънещ в охолство,и двамата герои от различни времена,кой ли е истинския?
139
1
 
4
 
! Отговори
сб преди 8 години
За 213 Българчето,
Днес по програма хоризонт съобщиха за нови 50 000 души останали без работа! За какви работни места говориш? Ти мислиш ли , или само пишеш?
138
1
 
5
 
! Отговори
до 209 преди 8 години
Само един гербер може да е толкова прост, такъв *** че да търси прилики на Левски с един ***, една мека китка, едно подобие на човек, всички гербери сте такива водача ви е на първо място. Мога да ви сравня само с АМЕБА. Те хората като са анонимни ти какъв си бе ***
137
1
 
5
 
! Отговори
сб преди 8 години
За 212 - Българчето,
прочети последното си изречение и помисли! Защо " простата *** " не прави разлика между добрите предприемачи и крадливите приватизатори ". Дай отговр на въпроса: " колко са добрите предприемачи в България"? Кои са те? Кои са лошите? Назови нещата с истинските им имена, а не ги замествай с общи приказки!
136
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 213

едно време, не чак толкова много отдавна, преди около 150 г. богатите хора в България са дарявали (справка двамата карловски търговци, дарили лични пари 6 млн. златни лева, за да се построи Софийския университет, за да има българските деца къде да учат), а не са се опитвали да доограбват страната си - ха посочи ми едно безвъзмездно начинание на забогателия ни честно президент ?
135
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българче, няма начин да си вярваш в това, което пишеш, щото звучи като слаба фантастика

верно е, че с акъл и предприемчивост може да се спечели доста, особено ако получаваш държавни поръчки и се правиш, че строиш разни неща, от които всъщност никой, освен строящия ги, няма нужда

ккощунство е да се посяга на такива свети личности кат Левски, с цел извличане на някакъв рейтинг примерно