Родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а с дела

Плевнелиев: „Нужна ни е кауза - голяма, колкото е голяма България"
18 фев 2012 20:17, Бойчо Попов
233
Родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а с дела
Плевнелиев се поклони пред паметника на майката на Апостола - Гина Кунчева. Снимка: БТА

„Живеем във време на силни личности и на ярки индивидуалности. Нужни са ни лидери, които не само да показват пътя, но и да са готови да го извървят докрай. Васил Левски е ярък пример за това - той ни показа, че за да поведеш народа, трябва сам да направиш първата крачка“.

Това каза в тържественото си слово президентът Росен Плевнелиев, който участва в отбелязването на 139-та година от гибелта на Васил Левски в Карлово, предаде БТА.

Държавният глава подчерта, че ни е нужна кауза, която да обединява и да сплотява. "Нужна ни е кауза - голяма, колкото е голяма България", посочи президентът. Той добави, че родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а се измерва с делата ни днес. Благоденствието се постига, когато всеки си върши работата, както я вършеше Левски - съвестно, отговорно, прецизно. Неговата дейност е урок по политическа отговорност, неговото тефтерче е наръчник за държавника, каза Плевнелиев.

Той добави, че ни е нужна само повече вяра в собствените сили, защото бъдещето на България е в нашите ръце. Българският народ има своята славна история, която надгражда днес. А когато устоите са здрави, развитието и успехът са задължителни, посочи президентът.

В словото си държавният глава каза, че има и много незнайни герои, извършили подвизи и посочи като пример нашите сънародници, които преди дни "спасиха ближните си в момент на бедствие и изпитание".

Върховният главнокомандващ прие почетния стой на представителните роти от 61-ва Стрямска механизирана бригада на площад "Васил Левски" в Карлово. На тържествената заря присъстваха още министърът на отбраната Аню Ангелов, Пловдивският митрополит Николай, народни представители, висши военни, много граждани.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
0
 
! Отговори
Антитурчин преди 12 години
Каква картинка Апостола до Плевнелиев !!! Титан до джудже !!! Гигант до мравка ....
153
1
 
1
 
! Отговори
Пате преди 12 години
Този се разби от поклони за пред камерите, дано дископатия не го хване горкия. Аман от позьорщина. Разбирам да бъде отразено еднократно, но той коленичи, поклонява се тук, там- явно си го може. А за всички патриоти ще кажа- припомнете си "На прощаване"
152
0
 
1
 
! Отговори
за 229 преди 12 години
научил съм ги какви не бива да стават и да различават почтеността от притворствототи всъщност какво доказваш с тоя въпрос ?
151
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коментарите не се виждат.
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 226 Ти какво дело направи днес , с което децата ти да се гордеят?
149
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе родолюбци, вместо да драскате, можехте да отидете да сложите по едно цвете пред паметника на Левски. Е**ти патриотите!
148
1
 
0
 
! Отговори
до 224 преди 12 години
Ти и деца ли имаш?????
147
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Родолюбието не се изчерпва с почит към героите, а с дела"почитта е демонстрирана, това го умеем добре, обаче продължаваме да очакваме делата, вече почти 3 г.
146
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"нашата нация е оцелята благодаление на хора като Левски и такива като Плевненлиев"благдарение на Лвески сме оцелели наистина до днешни времена, но благодарение на Плевнелиев и подобните му ще изезнем като нация
145
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 223 - ами честно казано, аз бих се срамувал от децата си ако и с 1 % се доближа до същността на въпросния ни президент
144
3
 
1
 
! Отговори
Българчето преди 12 години
Всъщност , никой не прави паралел между Левски и Президента и по-грамотните са го схванали това. За останалите , това което ще им пожелая е да постигнат поне 1% от постигнатото от Президента.
143
1
 
4
 
! Отговори
221 преди 12 години
Българче (впорочем дали си такова наистина?), ходил съм там далеч преди да ти се родиш :) Както и на много други свети за нас, българите. места... И не щото етикет го е изисквал, а щото съм чувствал, че трябва да го направя, без да бия барабани за това, естествено... Колкото до "етикецията", установихме вече доколко новия ни президент й е фен. Ако наистина се съобразяваше с нея, защо не успя да убеди собствената си жена да е до него и в публичните му изяви ? Или ползва като щит "етикецията" ?
142
3
 
1
 
! Отговори
Българчето преди 12 години
До 214 Участието на президента и като цяло на политиците в подобни чествания е част от етикецията. Всъщност в това няма нищо лошо особено като се има предвид, че ти може би от този материал си разбрал къде е роден Левски, а камо ли да се вдигнеш и да отидеш на паметника му или най-малкото да покажеш уважение към неговата памет по какъвто и да е начин. Но е много лесно да се скриеш зад монитора и да бълваш обиди по този или онзи. нямаме нужда в българия от такива като теб анонимецо от пост 214.
141
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 12 години
Българчето не се пиши че си българин бе ***, излагаш се. ОБАДИ СЕ НА 112 И ИЗВИКАЙ ПОМООООЩ, КОГАТО ДОЙДЕ ЛИНЕЙКАТА ВЛЕЗ САМ ВЪТРЕ И СЕ ЗАКЛЮЧИ , ТЕ ДОКТОРИТЕ ЗНАЯТ КЪДЕ ДА ТЕ ЗАКАРАТ. ШЕФА ТИ БОЙКО ИДВА СЛЕД ТЕБ И ПРЕЗИДЕНТА ВИ СИ ВЗЕМЕТЕ
140
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
интересна картинка жената починала в глад и мизерия и срещу нея мъж тънещ в охолство,и двамата герои от различни времена,кой ли е истинския?
139
1
 
4
 
! Отговори
сб преди 12 години
За 213 Българчето, Днес по програма хоризонт съобщиха за нови 50 000 души останали без работа! За какви работни места говориш? Ти мислиш ли , или само пишеш?
138
1
 
5
 
! Отговори
до 209 преди 12 години
Само един гербер може да е толкова ***, такъв *** че да търси прилики на Левски с един ***, една мека китка, едно подобие на човек, всички гербери сте такива водача ви е на първо място. Мога да ви сравня само с АМЕБА. Те хората като са анонимни ти какъв си бе ***
137
1
 
5
 
! Отговори
сб преди 12 години
За 212 - Българчето,прочети последното си изречение и помисли! Защо " простата *** " не прави разлика между добрите предприемачи и крадливите приватизатори ". Дай отговр на въпроса: " колко са добрите предприемачи в България"? Кои са те? Кои са лошите? Назови нещата с истинските им имена, а не ги замествай с общи приказки!
136
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 213едно време, не чак толкова много отдавна, преди около 150 г. богатите хора в България са дарявали (справка двамата карловски търговци, дарили лични пари 6 млн. златни лева, за да се построи Софийския университет, за да има българските деца къде да учат), а не са се опитвали да доограбват страната си - ха посочи ми едно безвъзмездно начинание на забогателия ни честно президент ?
135
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българче, няма начин да си вярваш в това, което пишеш, щото звучи като слаба фантастикаверно е, че с акъл и предприемчивост може да се спечели доста, особено ако получаваш държавни поръчки и се правиш, че строиш разни неща, от които всъщност никой, освен строящия ги, няма нуждаккощунство е да се посяга на такива свети личности кат Левски, с цел извличане на някакъв рейтинг примерно