Демократични избори или битак за гласове?

Прокуратурата в Етрополе се самосезира за търговия с гласове по ТВ репортаж
10 апр 2013 13:39, Веселин Божков
302
Демократични избори или битак за гласове?
В хотела на този човек - Емил Димитров, бивш депутат от ГЕРБ, се е провела скандалната "лекция". Снимка: Булфото, архив

Районна прокуратура-Етрополе е започнала проверка относно предизборна агитация за купуване на гласове.

Тя се е самосезирала по повод предаването „Темата на Нова”, излъчено на 7 април т. г. по Нова  телевизия, съобщават от прокуратурата.

„Образувана е прокурорска преписка, по която е възложена проверка по реда на Закона за съдебната власт, с оглед данни за престъпление против избирателните права на гражданите. Предмет на проверката е да се установи налице ли е организиране, предлагане или даване на имотна облага с цел склоняване упражняването на избирателно право в  полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция“, се казва в съобщението на Районната прокуратура в Етрополе.

Причина за това прокуратурата да се самосезира е скандален запис, излъчен по „Нова телевизия“, който показва как в хотел в Етрополе, собственост на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, на 2 април се провежда инструктаж на тема: „Как се организират избори, така че да се спечелят с огромно мнозинство“. „Инструктираните“ са представители на протестиращите студенти, които избраха за свое "лице" футболиста Христо Стоичков.

Още по темата
Участник в „лекцията“ е и председателят на младежката структура на ГЕРБ в Свищов Златомир Цаков, както и един от тарторите на агитката на ЦСКА Димитър Ангелов–Дучето.

„Лекторът“ на семинара подхвърля на присъстващите, без да знае, че в това време го снимат с камера, скандални реплики. „Има извадено всичко, само да ви се работи. Всеки чепик, който носи 30 гласа, е изваден. Вече въпрос на подход е да го стигнеш, да го намериш, да го заковеш. И тия гласове ще дойдат при теб“, заявява той на слушателите си.

„Аз смятам, че това обединение може да извади 30 хиляди застъпника. Вярно, че времето е кратко, вярно, че е на зор, но ако извадим 30 хиляди застъпници, гласовете ще дойдат, повярвайте ми! Няма човек, който не може да закара 10 човека да гласуват!“, продължава със скандалните си изказвания лекторът и след това изстрелва притеснителните думи: „Такъв човек аз не познавам. Дали ще го черпи, дали ще го пои, така.. дали други работи, така..“.

Участникът в семинара, който е снимал със скрита камера, разказва, че за цялата организация ще се заплати по една минимална работна заплата за всеки от застъпниците плюс по 30 лв. в деня на изборите. Тези 30 лева щели да бъдат за всеки човек, който гласува, а всеки от застъпниците щял да получи още по 30 лв. за 10-те часа, в които ще бъде в изборната секция.

Момчето със скритата камера продължава скандалните разкрития, обяснявайки, че всеки щял да има ресурс, с който да „черпи“ хората, които ще гласуват, а освен това щял да има достатъчно гориво, за да обикаля района си и да подсигури колкото се може повече гласове.

Освен това щяло да има момичета, които да контролират по телефона застъпниците. Щабът им щял да бъде в хотела на Емил Димитров, а „лекторът“ по този повод се изцепва: „Момичетата са на Емо, не са мои. В смисъл, не че не са мои, аз ги обичам всичките и ги уважавам. Само че да не кажете, че има съмнение по мен. Плюс това записите се записват, така че няма грешка".

Проверка щяло да има и на хората, които са обещали да гласуват. Въпросите щели да са два: най-напред „момичетата на Емо“ щели да питат „Ще гласуваш ли?“ и ако човекът кажел „Не“, щели директно да затварят телефона. А ако отговорели с „Да“, щели да ги питат „За кого?“. Пред името на всеки щяло да има парола, „например „Шапчица“, обяснява „лекторът“, задължение на застъпниците било да я измислят. Важното било паролата и отговорът да бъдат еднакви.

Изненадващо в ресторанта на хотела вечерта се появява и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Самият той обяснява, че минал на срещата само за 15 минути, за да поздрави присъстващите хора.

Емил Димитров развали отношенията си с ГЕРБ, след като бе уличен в конфликт на интереси, докато е бил депутат. Самият Димитров скочи на Искра Фидосова и Цветан Цветанов, които обвини, че са изкадрували Комисията за конфликт на интереси. Емил Димитров не е в листите на ГЕРБ за предстоящите избори.

По последна информация бившият депутат обеща, че ще разкрие тайни пред нотариус в европейска страна. Той е заминал с децата си в чужбина, защото го е страх за живота им.


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
0
 
0
 
! Отговори
емо преди 7 години
герберастите ималоумните им поддръжници нямат друг начин освен измама за да крадат.тази шайка е събрана около боко само и единственно заради грабежа
238
0
 
0
 
! Отговори
РИЧАРД МАРЧИНКО преди 7 години
ЕТО НАЧИН ВСЕКИ ГРАМОТЕН ЧОВЕК, ДА СИ ПОВИШИ ДОХОДИТЕ! ВЛИЗАТЕ В sumixs/?ref=1470895 И СЕ РЕГИСТРИРАТЕ. СЛЕДВАТЕ УКАЗАНИЯТА И ВЗЕМАТЕ 27 $. ЗА ДЕСЕТИНА МИНУТИ, МИСЛЯ, ЧЕ Е ДОБРЕ. И ТАКА ВСЕКИ ДЕН. ТОВА Е АДРЕСА, НА КОЙТО ДА СИ НАПРАВИТЕ РЕГИСТРАЦИЯ: sumixs/?ref=1470895 . НИКОГА НЕ СЪМ ИЗКАРВАЛ ПО ЛЕСНИ ПАРИ, И НИЩО НЕ СТРУВА!!! ГАРАНТИРАН УСПЕХ!
237
0
 
5
 
! Отговори
Марин преди 7 години
Мисля, че не конфликтът на интереси (установен преди повече от година), а заиграването на Е.Димитров със студентите на Стоичков и опита му чрез тях да започне да се пазари политически с ББ доведоха до скорострелното му отлюспване.
236
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво прави на свобода този човек, прокуратурата спи
235
0
 
3
 
! Отговори
Dundi преди 7 години
Ей тоя Димитров иска да си купи депутати.Плащане,поене и т.н.Никаква демокрация!
234
3
 
22
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 7 години
12 ПРИОРИТЕТА НА ГЕРБ

1. Пълен контрол над Държавата. Тотално подслушване.
2. Безработица - 400 %. Драстично обедняване на българите.
3. Срив в образование и здравеопазване. Закрити болници и училища.
4. Дискриминция на инакомислещите.
5. Демографски срив на автохтонното население.
6. Неглижиране раждането на българчета.
7. Повсеместно увеличаване на данъци, такси и акцизи за българите.
8. Ликвидиране на спестяванията и имотната състоятелност на хората.
9. Развихряне на контрабанда, спекула и битова престъпност.
10. Небивал ръст на бюрокрация.
11. Силово и методично ликвидиране
233
5
 
2
 
! Отговори
Каманев преди 7 години
ГЕРБЕРИ, черпене, момичета, ресурс..., скрити камери.., извънземни нямаше ли?! Глупости пишетее!!!
232
2
 
18
 
! Отговори
ДОЛУ ГЕРБ преди 7 години
И южна България мрази еврейско -американската секта ГЕРБ !
231
0
 
10
 
! Отговори
вокил преди 7 години
До Анонимен273
Май последва Галеви. Всъщност избяга за да не последва Мишо Бирата. Сега докладвал пред нотариус какво знае за гербавите далавери, нещо като застраховка живот.
230
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Коцев Протестите си ги режисира и купи Тиквата, защото му беше нужен повод да се махне от властта. В края на герберското "успешното си" управление и кьоравите видяха каква мизерия настъпи.
229
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А този противняк от снимката защо не е в затвора или последва Галеви?
228
2
 
13
 
! Отговори
роки преди 7 години
До Коцев
Плачкаш ли, гербаво недоносче? Не се ли научихте, че лъжите ви винаги лъсват и ви се виждат посраните задници накрая? Много още ще страдате с тия глави прости и нагли!
227
10
 
2
 
! Отговори
Коцев преди 7 години
Комунистите не се ли научиха, че избори с платени коментари и поднасяне на лъжлива информация не се печелят?! Стига сте злорадствали на гърба на другите. Купихте протестите, сега изборите ли искате да купувате? Стига сте манипулирали хората.
226
0
 
4
 
! Отговори
ЕМо преди 7 години
Абе този слуша ли го някой въобще,няма думата
225
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На гербавите само комунисти и Костов им е в главата. Страх ги е. Време е на 12.05 да изхвърлим ***.
224
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
262 Цялото ви правителство беше свързано по кръвна и съребрена линия с бившите комунисти. Кой син, коя дъщеря и внучка, кой брат и т.н. Разсипването и ограбването съвсем не спря при управлението на ГЕРБ. Напротив придоби чудовищни размери. Жалко, че не можеш да проумееш какво става. Има достатъчно информация. Чети ако можеш.
223
12
 
2
 
! Отговори
ГМ Димитров преди 7 години
Лека нощ.Сега разбрах,защо плювалниците по най-новата партия,победила комунистите на всичките последни три избора,се развихрят.Много просто-хората са по градините,сеят,копаят,няма да чакат само на държавната помощ.Работни хора.То добре,че валя,по рано да се прибера,доматите сях,репичките никнат,салатите станаха,лука,чесъна,нямат никакви хербициди,само овча тор.Един съвет-копнете някъде,край блока,у запустялата ви селска къща,лошотията попива в земята,пък и полза ще имате.За калпавия няма светиня
222
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
260 Наистина сте доста тъпи. Колкото и да се опитвам да ви го "покажа" май няма шанс да разберете. Хем сте тъпи, хем сте горди с този факт.
221
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доказано некомпетентни са само *** - 70 години разсипване на държавата и после с крадени пари плащане на постери в интернет да се правят на промивачи на мозъци
220
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
257 Доказано некомпетентни са. Факт. Нулев растеж, огромен дефицит, никакво потребление, огромна междуфирмена задлъжнялост, растяща безработица... Е колко *** трябва да си, че да гласуваш за ГЕРБ?