Танов: Тефтерчето на Цар Киро е намерено още през 2011 г.

Иззето било при обиски в Катуница, твърди бившият шеф на Митниците
Обновена: 22 яну 2014 10:53 | 22 яну 2014 10:28, Камелия Цветанова
45
Танов: Тефтерчето на Цар Киро е намерено още през 2011 г.
Бившият шеф на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Снимка: Булфото, архив

Бившият шеф на агенция "Митници" Ваньо Танов твърди, че е намерено тефтерче на ромския бос Кирил Рашков с имена на политици, митничари и данъчни през 2011 г..

„Доколкото ми е известно, това тефтерче беше намерено още през септември 2011 г. при обиски в Катуница“, заяви той по bTV тази сутрин, въпреки че Цар Киро категорично отрече да има такъв тефтер и настоя, че почеркът не е негов.

„От 2011 г. би трябвало досега органите да са разследвали имената в него – този въпрос лесно може да бъде изчистен“, коментира Танов.

Още по темата
Той припомни, че веднага, след като е оглавил Агенция „Митници“ през 2009 г., е разпоредил проверка на Цар Киро.

„Установи се, че той произвежда спирт, образувана е преписка, която бе предадена на прокуратурата. Образува се дознание, работено е от дознател от МВР.  От 2009 до 2013 г. той не е имал лиценз за спиртни напитки”, добави Танов, който уточни, че и през 2009 г. по време на проверките е бил намерен тефтер на Цар Киро, който обаче е съдържал данни за количество произведен алкохол и не е бил признат като веществено доказателство.

Според Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията тефтерът на ромския бос е напълно автентичен.

„Няма регионален бос, който да не играе с политиците. Да си спомним за амнистията на снахата му още от президента Желев – тоест има цяла една линия, тази протекция не е от вчера. Вижте кога чак му се случи нещо – когато излязоха хората на улицата. Иначе какво щеше му се случи”, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименzashtoto i GADNIQ CVETANOV I KOMPANIQ SA BILI ZAMESENI MRASNI EBANI GERBADJIII {I SASHTO GADNITE KOMUNISTI
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо до сега нищо не се е казало за този тефтер, а г-н Цветанов.
39
1
 
5
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Явор Гечев цар Киров от коя партия беше че съм забравил
38
0
 
1
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Predi godini Paiko ciganina kazvashe.- " Ako edin ot moite sinove znae da chete, vsichki balgari shte pogrebe"
37
0
 
13
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Ha 10 циганeтa днec в България ce ражда 1 българскo бебе !! Законa нa Република България мина на червен светофар ! Tой щe погуби България !
36
0
 
14
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Киро си е гангстер отдавна.И явно "хорцето" , на което се е хванал е доста дълго. Иначе ,как ще му се разминава леко при всички досегашни политически формати на управление.........КОРУПЦИЯТА и АЛЧНОСТТА по всички етажи на властта ,създават усещането за БЕЗНАДЕЖДНА ДЪРЖАВНОСТ...!!!
35
1
 
15
 
! Отговори
бай Марин преди 10 години
Жал ми е за младите българи, които са с леви убеждения и си мислят, че БСП е лява партия. Истината е, че БСП е партия на олигархията, за да печелят избори ив трябва електорална маса - така се явява една по-*** част от българското население. Затова и т.нар. им социални мерки са чисто и просто даване на пари на ръка на маргинализираният им електорат. Затова и този дърт *** от снимката, чистосърдечно си казва, че *** са зад БСП..Жал ми, жал ми е.. за младите българи....
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Главния прокурор трябва да се заема със случа. Освен с тези които фигурират в тефтерчето и с тези от прокуратурата и следствието които са "замазали" случач. Прокурорите замесени в този случай в панделата.
33
6
 
6
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До Бай ГаньoГЕРБ просто накараха "героите" да работят за тях.... ако откажат - им се случваха случки накто на Гриша Ганчев :)---------------------Тогава какво недоволстваш? Нали искахте български Путин?
32
0
 
1
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Cega koito moje da napravi 1+1
31
0
 
16
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Няма регионален бос, който да не играе с политиците. Да си спомним за амнистията на снахата му още от президента Желев . Вижте кога чак му се случи нещо когато излязоха хората на улицата..********************* He когато излязоха хората на улицата..a когато ,*** уби на улицата българскo детe ! братя българи ! Това е само началото !
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо не са го показали веднага? Сигурно ГЕРБ са виновни,сигурно Цветанов е държал с компромати БСП и ДПС.
29
0
 
16
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Крал Киро, Цар Киро.Може да няма лиценз и синя кръв, но си има действащи винпроми дори и в Румъния.И още други тефтери. С интересни имена и факти.
28
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Танев, Тикво, ти какво бира пиеше, ве баце ?
27
7
 
32
 
! Отговори
pamet преди 10 години
В тефтерчето както във филма - ***,комунист,*** комунист и т.н.Това е основната електорална маса на БСП,а и Киро *** си го каза.*** ще поддържат БСП защото си е тяхна партия а и без *** гласове няма да прескочи 10%.А помиярчетата от *** 20 които спамят из сайтовете са платени и с мръсните пари на *** който убива българи.Но на тях им харесва да слугуват на *** Киро,*** Доган и украинския плъх само не и на България
26
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се обадя ли на ЕГН-то!!! Попитал танев Борисов :DDDDDDDИ тоя е за затвора редом с Борисов и Дянков!!!!!
25
2
 
8
 
! Отговори
крайййй преди 10 години
До ГочоЖоре, трудно ми е да се смея, плаче ми се. Представям си те пред урната с бюлетина в ръка......и аха да пуснеш за БСП, и се сещаш че има алтернативи-Атака и ДПС, но си казваш какво пък, те са в коалиция, пускам.....и се сещаш за Бареков, и опа светва ти че и той е с тях, и най-накрая пускаш, и после почваш да словоблудстваш по форумите. Желая ти да си жив и здрав, и по разумен.
24
3
 
0
 
! Отговори
Гочо преди 10 години
До киссКисскаш ли се?
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За всеки държавен пост си има отговорен министър, а от 3 години нищо за това тефтерче. Боко кой си избираш да опере пешкира?
22
9
 
9
 
! Отговори
Гочо преди 10 години
Мирише на герберско...В целофан.