Протестиращи подкрепиха новата окупация на СУ

Окупаторите призоваха поддръжниците си за общи действия
Обновена: 26 яну 2014 23:41 | 26 яну 2014 20:56, Веселина Йорданова
87
Протестиращи подкрепиха новата окупация на СУ
Снимка: архив, БТА

Протестиращи в подкрепа на новата окупация на Софийския университет се събраха пред централния вход на Ректората, предаде БНР.

Пред паметниците на братя Георгиеви отидоха около 50-60 граждани, които протестираха с викове „Оставка”.

Още по темата

Засилено е полицейското присъствие в района. Протестиращите носеха знамена на Република България, на Европейския съюз и плакати с надпис: „Оставка”.

Протестът беше организиран в социалните мрежи.

Групата протестиращи дойде от „Цар Освободител”, при преминаването й на кръстовището между булевардите „Васил Левски” и „Цар Освободител” имаше временно блокиране на движението.

Част от протестиращите срещу правителството бяха допуснати в сградата на Ректората на Софийския университет около 21.00 часа тази вечер, предаде Нова телевизия. Студентите-окупатори очакват още тази нощ органите на реда да се опитат да освободят Ректората. Затова те призоваха всички свои поддръжници да ги подкрепят „рамо до рамо”.

Студентите призоваха "всички неказионни партии" да подкрепят окупацията на Софийския университет. Те се обърнаха към ГЕРБ, Зелените, Реформаторския блок, „Синьо единство” за общи действия за сваляне на правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: протести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кои избори спечели ГЕРБ бе? С Костинбродските бюлетини ли?Или с подслушванията и рекета към хората и към бизнеса?Как може да наречеш десен политик Бойко бе?Борисов е червен комунист завършил симеоново с партийна книжка,доказан мафиот,престъпник и убиец!Справка ....екс американския посланник ти го каза в доклад!Убиха Мишо бирата,жена му,плащат на студенти за окупация.На мафиота местото му е в затвора мой човек!
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
.......от ясно по ясно е че студентите са финансирани от Борисов. хората не са слепи.
76
1
 
5
 
! Отговори
Радан Спасов преди 10 години
Къде са доц. Радка Влахова и доц. Елена Хаджиева Мерудийска, къде е заспалият им факултет да подкрепи с декларацийка и тази окупацийка. Тези ученки и свитата им са болни от незадоволени политически амбиции и слабо академично присъствие, от тях само интлиги и интриганти се раждат. Срам и позор, срам и позор, срам и позор. Да бъдат уволнение незабавно, за да се върне академизмът в СУ.
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази нощ се очаква щурм на Софийския Университет от сформирани групи срещу окупацията от бивши парашутисти които се подготвят и събират във групата им във фейсбук.Не се споменава за часа на щурма , но се споменава за подготовка със различни запалителни средства , сълзотворни димки и други.Личи крайно радикалното им настроение спрямо сегашната окупация.
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само волен ви пречи а окупаторите на кого са нужни.??????
73
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нашите закони не важат за тези нехрани маиковци.
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nachite zakoni ne wagqt li za tezi nexrani maikowci.
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искам да видя разрешителноот за протест вътре в университета, издадено от фандъкова.Ако няма такова - викайте полицайте - и почавйте с водниет, струи и с палките - нямаш ли разрешителон ти си престъпник
70
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако ще и социолигическите агенции да подкупят,ако ще и на някъкви студенти да плащат то ГЕРБ никога няма да спечелят избори ,защото са най-лъгливата мафиотска комунистическа сбирщина
69
3
 
3
 
! Отговори
anxo преди 10 години
разбира се! имаше един ха-мерикански филм как 2 земетресения се захранват едно друго с енергия и ефектът ще е поразяващ! Така и външни служби "захранват" едновременно българския и украинския протести за да си дават "Сила"... Елементарно, но кой го отнася, и на кого се харесва всичката тая помия.
68
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За кои червени говориш бе? То по червен вожд от Бойко няма
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
такова безобразие и ние го търпим??? вън тия мерзавци.
66
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Окупацията окупира съдебната зграда
65
2
 
13
 
! Отговори
ТИМ преди 10 години
Абе какво толкова цялата държава се занимава с шепа наркомани?! Да им спретнат по едно досие и да си го носят цял живот!
64
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
как не се срамуват тези студенти? цялата държава побъркацха.
63
3
 
14
 
! Отговори
няма ли да престанат преди 10 години
Не ги е срам да окупират , ама като има кой да ги храни там така ще е Но ББ парите не му ли свършиха още да подкокоросва младите. Толкова много ли е крал. Тогава да плати и семестриалните такси и на нашите деца че и ние да се възползваме от ГЕРБ....ама това пак не означава че ще гласуваме за бойко боко...хайде той да си замине от страната да видим как се работи в чужбина ....тогава друга песен ще запее.
62
14
 
4
 
! Отговори
до Митова преди 10 години
ей червена к..во ти пак ли се появи бе, къде беше до сега под чаршава на някой червен червей ли ?
61
4
 
19
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Безобразие и беззаконие под носа на прокуратурата! Срам!
60
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ненормалниците подкрепят мързеливите. "Големи" работи стават в тая държава и на никой не му пука вече. Две патрулки могат да оправят тия маймундалъци
59
6
 
23
 
! Отговори
Вики преди 10 години
Брат ми учи в СУ и казва, че всички студенти са възмутени от тази шайка! Как изобщо е възможно да ги търпят досега?