Ударът над "Шарли Ебдо" е удар над всички мюсюлмани!

Главното мюфтийство осъди остро терористичния акт в Париж
Обновена: 9 яну 2015 14:13 | 9 яну 2015 11:36, Красимир Ангелов
93
Ударът над "Шарли Ебдо" е удар над всички мюсюлмани!
Снимка: Булфото

Главното мюфтийство на Мюсюлманско изповедание в България остро осъжда терористичния акт над редакцията на френското списание "Шарли Ебдо", става ясно от декларация, разпространена до медиите.

"Ние, представителите на българските граждани, изповядващи исляма, остро осъждаме отнемането на живота на невинни хора. Животът е неприкосновен дар от Всевишния и само Той има правото да се разпорежда с него, независимо от религиозните убеждения на личността”, се чете в посланието на мюфтийството.

От там отчитат, че "ударът над "Шарли Ебдо" е удар над всички мюсюлмани".

Още по темата
"Силно сме притеснени, че с подобни действия се цели използването на религията с цел неправомерен натиск над мюсюлманите и човечеството по света и маргинализиране на исляма. Религиозните убеждения на мюсюлманите не пораждат насилие и тероризъм, а терористите не могат да принадлежат към мюсюлманската ценностна система”, посочват още мюсюлманското изповедание.

От там изпращат своите съболезнования на семействата на загиналите и на целия френски народ и посочват, че ислямската религия е изпратена, за да донесе на човечеството милост, спокойствие, мир, сигурност и щастие “и то не само на този свят, а и в отвъдния”.

"Главно мюфтийство високо уважава едно от достойнствата на демокрацията, а именно свободата на словото, но смятаме, че то е средство за изразяване, за защитаване на каузи, а не за оскверняване на религиозни светини. Убедени сме в това, че животът е висше и неприкосновено благо и никакъв претекст не е достатъчен да аргументира неговото ощетяване”, завършва декларацията на Главното мюфтийство.


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.