Най-опасни са джихадистите, родени в Европа!

Ксавие дьо Кабан: Отговорът е само един - солидарността между нас
22
Най-опасни са джихадистите, родени в Европа!
Ксавие Лапер дьо Кабан. Снимка: архив, БулФото

Най-опасни са джихадистите, родени в Европа, смята френският посланик у нас Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан.

По думите му тероризмът не е нещо ново в Европа, но сега знаем, че има нова вълна от терористи, които са били формирани в Сирия и са се били там.

Още по темата
"Те се връщат във Франция или Белгия, там, където са родени, и искат да ни унищожат. Затова те са опасни и затова има само един отговор – солидарността между нас", заяви дипломатът пред БНР.

Той обясни, че от ноември миналата година законодателството във Франция е променено, като властите могат да отнемат паспорта на човек, който е ходил в Сирия, Ирак или друга страна, където се водят военни действия.

За нас няма значение дали "Ал Кайда" или "Ислямска държава" поема отговорността за атентата срещу "Шарли ебдо", коментира френският посланик в контекста на изказвания на анализатори, че двете организации са влезли във война помежду си.

Това са хора, които искат да унищожат нашата демокрация. Те не вярват в нашите ценности, смята Ксавие Лапер дьо Кабан.

Ако нашата реакция е много силна и се стигне дотам да ограничим собствените си свободи, тогава те ще спечелят. Това ще бъде най-голямата опасност за демокрацията. Трябва да се направи всичко възможно тези хора да не се радикализират, коментира той.

Дипломатът призна, че няма обяснение защо над 1000 французи се бият за "Ислямска държава".

Ксавие Лапер дьо Кабан заяви, че със закупуването на новия брой на "Шарли ебдо" след атентатите в Париж френските граждани са показали солидарността си и са се обявили в защита на свободното слово.

Френският посланик изрази задоволството си, че съдът е върнал управлението на фирмите "Белведере дистрибуция" и "Домейн Менада" на собствениците им - казус, който преди време той представи пред обществото и който стана известен с коментара на дипломата, че в съдебната ни система има "гнили ябълки".

Решението на този случай може да върне доверието ми в съдебната система, заяви Ксавие Лапер дьо Кабан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Ксавие Лапер дьо Кабан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
I Bulgarija e za svobodnoto slovo - ne pusnahme "Alfa"i "Ataka" na preskonferentsijata s Keri! Za da ne prechat da govori svobodno. A kude e, i kakvo pravi geroinjata ot Majdan - "Svobodata na barikadite"s kiflite. Tam dobre si svurshi rabotata -dovurshi Ukrajna - tja nikoga veche njama da e Ukrajna, a sborishte na suvremenni fashisti - izchadija na banderovtsi, ubivali evrei kato muhi prez II sv.vojna.Sega ubuvat sunarodnitsite si. Sas sushtata struv. "Burn them" e zad tjah!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vied njamate ''demokratsijaa', grazjdanino Kaban. Vie razgrushtate nova litsemertna forma na neokapitalizam. Iskate da diktuvate na po-malkite i po-slabite. Izgnili ste ot glavata do krakata, a "prepodavate" urotsi za vashite "tsennosti", a te sa iztukani ot korumpiran falsh i sa kapan za naivnitsi. Za zjalost nie se okazahme takiva. Zashtoto zjiveehme bedno i haresvahme vasheto bogatstvo. Ne vjarvahme, kogato ni kazvaha,che e ot grabezj na po-slabi obshtestva. Sega povjarvahme - na svoj grub!
15
1
 
4
 
! Отговори
aaaa преди 9 години
за мене не съществуват думи като демокрация, толерантност, свобода и слично...трябва или да си обичаме държавата, т.е. да раждаме деца, да имаме повече православна вяра, да уважаваме майките си и семействата си, да си плащаме данъците и да не крадем и унищожаваме държавата. Само така ще остане България, другия начин е провал...
14
0
 
0
 
! Отговори
antoaneta.ardashes преди 9 години
Що за тъпотии.Кой иска да запали собствения си дом.Друго е ако дома е прояден от мишки ще трябва да го ремонтира.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди да умре Муамар Кадафи каза, " Пътя към превземането на света минава през матката на жената" Аз до днес по-вярни думи не съм чул. Който не вярва да излезне по улиците и да се огледа
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не са им дали да се раждат в Европа, Европейците не разбраха ли че кръвта на вода не става . Сега да разберат още нещо , ако Бог пази сляпо да не проглежда защо европейците трябва да му отварят очите. Арабите да си отиват в арабските страни и всяка жапба да си знае гьола
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО11ИМАТ ДЕЦА ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ ИМ ОСИГУРЯВАТ ВСИЧКИ УСЛОВИЯ ЗА ЖИВОТ ТИ БЪЛГАРИН ЛИ СИ?И КАТО ТЪКЪВ КАНДИДАТСТВАЛ ЛИ СИ С ТАКАВА ЕТНИЧЕКА ГРУПА БЪЛГАРИН ЗА СЪЩИТЕ УСЛОВИЯ НА ЗАПАД?
10
3
 
5
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До АнонименТи колко деца имаш да защитаваш ??? Природата не търпи празнини !!! Европа не ражда деца - това е проблемът !!! Да се замени една диктатура -ислямистка с националсоциалистическа е безсмислено !!! И джихадисти, и *** имат една цел- да принудят Европа да започне да репресира гражданите си с безброй ограничения на личната свобода !!! Когато това стане, те ще кажат - а с какво Европа е по-различна от нашата идиотия !!!! ***, разберете, че *** и ислямистите искат едно и също !!
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРЕДСТАВЯМ СЕ МИЛИОНИТЕ МИСУЛМАНИ В ЕВРОПА НАПАДНАТ КАЗАРМИ И ВОЕННИ БАЗИ И РАЗГРАБЯТ ОРЪЖИЕТО И ОТ ДРУГА СТРАНА ПАКИСТАН,АФГАНИСТАН, ИРАК,АРАБСКИТЕ ДЪРЖАВИ,В ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ МУСУЛМАНИТЕ,ТУРЦИЯ СЕВЕРНА АФРИКА ТРЪГНАТ НА ВОИНА СРЕЩУ ЕВРОПА КОИ ЩЕ ЗАЩИТАВА ЕВРОПА?ОТГОВОР ***
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Франсетата нали ни обвиняваха , че не можем да интегрираме нашите *** и искаха да се учим от тях! Благодаря за техния начин на интеграция на малцинствата!
7
1
 
14
 
! Отговори
междунар. журналист преди 9 години
В Западна Европа са решили да си затрият държавите . Кой напълни Франция с араби и *** и защо продължавате . Това е въпроса на , който трябва да си отговорите , въпреки , че всички знаем кой и защо .
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Думи като солидарност, толерантност и др подобни водят до трагедии. Не се нагледаха достатъчно дълго и не го ли разбраха. Няма как да си солидарен и толерантен към някой убиващ в името на нещо си. Ставаш съучастник в деянието. Пагобно е подобно мислене, примери колкото щеш. Поне аз съм на това мнение.
5
0
 
11
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Хората винаги ще се увличат от *** теории, които проповядват абсолютната истина !!! Когато един човек повярва, че му е позволено да прави зло в името на "доброто", той става звяр, защото "в името на доброто", се правят най-големите идиотии !!!
4
6
 
8
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Ксавиера, колко невинни избихте при вашите колониални войни и колко джихадистите. Не сте ли вие по големи престъпници.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По - малко солидарност и повече ракети с лазерно насочване
2
1
 
11
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
Права ама вината е във всички тези държави, които участваха в унищожението на техните общества
1
1
 
23
 
! Отговори
Тинчето преди 9 години
Ама нали трябваше да сме толерантни към различните от нас? Досега все ни принуждаваха да сме толерантни към бурки, фереджета, чернокожи и т.н. Опитваха се да ни внушават колко е яко мулти култи обществото. Как така изведнъж всички различни станаха джихадисти и терористи?