Протестът днес: Милост за хората с увреждания!

Родители на деца с увреждания протестират пред институции
3 апр 2015 16:06,
9
Протестът днес: Милост за хората с увреждания!
Снимка: БТА

Над 150 родители с децата си, които страдат от различни психически и физически увреждания, протестираха пред Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане.

Около половин час след началото на протеста те бяха поканени на среща със зам.-министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

По време на протеста бяха внесени исканията на родителите, които основно са свързани с адекватна грижа за децата с увреждания, с облекчаване на процедурата за освидетелстване пред ТЕЛК, за наличие на социални услуги за децата.

Протестиращите определиха срещата с Лазаров като фарс и настояха за среща с министър Ивайло Калфин. Лазаров посочи, че министър Калфин участва в днешния парламентарен контрол и протестиращите се отправиха към сградата на парламента.

Родителите са издигнали лозунги "Искаме права, а не ограничения!" , "Искаме реформи, не мизерия!", "Милост за хората с увреждания".

Исканията на родителите бяха внесени и в Министерството на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
кали преди 9 години
КАКВА Е ТАЗИ ДЪРЖАВА !!! КАКВО САМОСЪЗНАНИЕ ИМАТ ТЕЗИ УПРАВНИЦИ !!!! БЕЗСРАМНИЦИ ТАКИВА !!! *** !!!!
3
0
 
7
 
! Отговори
. преди 9 години
То хората без увреждания нямат права, за другите какво ли остава... Както и да е, дано е бил успешен протестът, успех на родителите.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2, ти защо не си на протеста като си със сериозно увреждане?
1
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой го интерусуват хората с увреждания в тази държава с обърнати на 180 градуса ценности. Важното е какво ще напише банкянския Хухавелник във Фейса.