Полицейски патрули в гетата: Истинско или никакво решение

Това ще бъде мярка с временен ефект, смятат читателите на Dnes.bg
Обновена: 25 юни 2015 21:02 | 25 юни 2015 19:26, Красимир Ангелов
59
Полицейски патрули в гетата: Истинско или никакво решение
Снимка: Булфото

Гърмен, Орландовци, Дружба, Петревене... Това са част от местата, в които ескалира напрежението между българи и роми в последните седмици. Последваха протести, шествия, арестувани... но проблемите си остават все така да висят във въздуха. А какво ли ще бъде направено за решението им?

Още по темата

Една от мерките, за която се заговори след няколкото случая, бе поставянето на полицейски патрули в ромските махали в страната, които да гарантират реда в тях.

Дали обаче това ще даде съществен резултат? В разгара на протестите Dnes.bg попита своите читатели точно това: Решение ли е поставянето на полицейски патрули в ромските махали?

За 30% от отговорилите близо 3 000 души, това е само временно решение, което може за известно време да успокои напрежението, но няма да има дълготраен ефект. Според всеки пети анкетиран пък (20%), тези патрули по-скоро ще охраняват ромите и тяхното спокойствие, отколкото да създадат ред.

Твърдите поддръжници на тази мярка са едва 17% от отговорилите в анкетата ни. Те смятат, че поставянето на полицейски патрули в махалите е един от ключовете за реда в тях и тази мярка трябва да влезе в сила незабавно.

Почти същият брой наши читатели (16%) са категоричните противници на предложението, като според тях то ще бъде поредното безумие за прибиране на  пари, от което няма да има никакъв ефект.

За 17% от отговорилите въпросът няма особено значение, защото държавата от дълги години потъва и трудно подобен ход може да я спаси.


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
доц. д-р боко боков преди 7 години
др. ренци да вземе той в асиендата си едно 1000-2000 ***, след като изповядва таквиз ценности. останалите да ги командирова с по 35 евро на ден при жан-клод ван дам, екскюзе муа, юнкер
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми ходи виж сам бе какво праят ромите в Църквата
24
0
 
4
 
! Отговори
Аха преди 7 години
Това е само едната от нужните мерки! Отделен е въпроса, че ако не си вършат работата и 100 патрула да има в махалата, все тая!Трябва полицаите да са по райони, и да им се плаща според броя на престъпленията в района!Сега си взимат заплатката, и си карат кротко, като си затварят очите за много неща, а някои даже са в комбина с престъпниците!
23
0
 
8
 
! Отговори
уф преди 7 години
Това не е никакво решение. По-добре полицай във всеки рейс и който не си таксува билет - глоба или обществено полезен труд. Затвор за опразване на кофите за разделно изхвърляне на ***, конфискация на каруци по улиците, затвор за обир и кражби, спиране на помощи, детски и т.н. при нарушаване на законите. Да е ясно , че не може да получаваш от държавата без да спазваш закони. ЗАТВАРЯНЕ НА ФИРМИ ЗА СКРАБ, АКО ИМА КАБЕЛИ И КАПАЦИ ОТ ШАХТИ!
22
1
 
4
 
! Отговори
дo: 18 anonimen преди 7 години
Дасикане Рома (вярващите църковни роми) са на Цветелин Кънчев
21
1
 
5
 
! Отговори
НЕ ТРИЙ КОМЕНТАРА преди 7 години
Процесът Дасиканизация на България или Ромизация продължава на пълни обороти
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам обратния вариант: гетата в полицията на топло.
19
1
 
29
 
! Отговори
gtf преди 7 години
закон за защита на частната собственост трябва, който да разрешава употребата на всички налични средства вкл. и огнестрелно оръжие. Едва тогава проблем с набези няма да има.
18
1
 
16
 
! Отговори
Х преди 7 години
Не в гетата а по селата и българските квартали,там е работното място на крадците.
17
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам ги тази вечер милиционерите, дремят скрити зад една къща на улица Одеса в Орландовци и въртят алъш вериш с братята. Явно чукат частно през работно време.
16
0
 
22
 
! Отговори
край преди 7 години
Сегашните наказания в НК не плашат ромите - затвора е по-добър от дома на някой, а глоба -ха ха ха. Държавата се прави че не знае че ром глоба не плаща от 20г. Пишат чиновниците актове та се късат а човека с усмивка до уши къса хартииката - а да вида кой ще му събере пари принудително. Необходимо е нов вид наказание - ефикасно и същевременно хуманно. Нещо като остракиране - Загражда се резерват и там се пащат хората които друго наказание не ги оправя. Да си живеят както искат.
15
4
 
15
 
! Отговори
край преди 7 години
Само с полиция нищо не става. Трябва оземляване на ромите, европейски пари за започване на агро и животновъден бизнес, образование и ЖЕСТОКИ закони за кражба и измама. Трябва програма за намаляване на раждаемостта при жени които са оставили деца в дом или не се грижат за тях и не ходят на училище. Жестоките закони Европа трябва да бъде убедена че ако не бъдат прилагани в България - държавността пропада. В момента няма наказание в НК което да е ефикасно.
14
1
 
8
 
! Отговори
НЕ ТРИЙ КОМЕНТАРА преди 7 години
В случая Вълчо Благоев е ром от така наречените Дасикане Рома-християни или българизирани/християнизирани роми на България , така че да не се подвеждаме по имената
13
1
 
23
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Вижте само полицаите какви гащници са на снимката и ще разберете много неща за държавността, ако сте по проницателни!
12
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
problema e v DPS.te im tikat fitilite sreshtu nas. reshenieto e-izlezte vsichki da glasuvate,i da ignorirame DPS ot vlastta
11
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо в ромските гета? Полицаите да пазят бабите и дядовците по селата които са системно колени и пребивани за по 20лв. Да пазят реколтата които ТЕЗИ крадат постоянно. Каква е работата на полицаите в гетата? Там българи на стъпват!
10
0
 
22
 
! Отговори
Бойко преди 7 години
Ще им пазят къщите а те ще ограбват през това време нашите защото сите куки ще са в маалите.
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще спрат вашия ток, за да могат Те да продадат 2 кг. метал .....................
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия полицаи нямат ли палки бе значи........даже са в гетата.....данакоплатците за какво плащаме :)
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
PO BTV pochna seriala S RUSIA V SARCETO