Измамна помощ: Жена прибрала пари за болни деца

Родители чакат с месеци обещаните пари за лечение
34
Измамна помощ: Жена прибрала пари за болни деца
Снимка: Нова телевизия

Хиляди левове, събирани за деца с увреждания и за животоспасяващи операции, не са стигнали до семействата в нужда. За това сигнализират пред Нова телевизия потърпевши. За да събират повече пари са били замесени и използвани имената на известни личности.

Във Фейсбук групата "Подарявам, давам от сърце” членуват 7000 души. Всеки от тях продава своя вещ на търг. Събраните средства отиват за предварително обявени благотворителни каузи. Повечето - за деца с увреждания. Парите се превеждат по сметка на администратора на групата Златка Рангелова.

Надеждите за помощ обаче е измамна. Една от излъганите майки още чака своите 1000 лв.  "Тези пари щяха да отидат за лечение в чужбина. Ако не ни бяха помогнали от други групи, ние нямаше изобщо как да съберем необходимата сума, защото парите бяха повече от 1000 лева", разказа жената.

Оказва се, че има и други измамени. "Не мога да си представя, че жена със семейство може да открадне толкова много пари", коментира Пенка Кацарска, представител на ателие за хора с увреждания. "Тя взе от нас 500 лева, като 80 лева бяха от продадени наши изделия и то на много ниски цени", разказа Кацарска.

Оказва се, че 2 от децата, за които са се събирали пари, вече са починали.

"Забавих се поради простата причина, че имам 2 малки деца, ходя на работа и реших, че или трябва да прекратя тази дейност или просто да започна да превеждам по сметките, защото нямам физическа възможност да се справя”, обяснява пред Нова телевизия Златка. "В началото си мислех, че ще мога да се справя с всичко това , но явно, че не успях да се справя", призна Златка.

Златка Рангелова си е създала и нова група, в която спекулира с имена на публични личности. Потърпевшите ще сигнализират и прокуратурата.
 


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
О...да събирала е.....откраднала глупости ...тази жена на колко деца и домове е помогнала....като ги е откраднала...защо са по сметките на нуждаещите се...
12
0
 
0
 
! Отговори
Jv преди 6 години
Тази Господ ще я накаже
11
0
 
0
 
! Отговори
Анти преди 6 години
ти си срам за българите Златке
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поприбрала малко кинти женицата, некаква 10 000 лева. Кво толкова!!! А Рапона живи ни загроби с мулиардите от които сигурно вече е гепил 5-6. За тази *** нищо а за 10 хилки шум до небето. Справедливост а, май няма.
9
0
 
8
 
! Отговори
Някаф там преди 6 години
Из Търново по заведенията обикаля един гологлав представител на благотворителна организация. Станах случаен свидетел на разговор между него и една жена във влака, която той уговаряше да стане представител на същата организация. По неговите думи 50% от изкараните пари отиват са за нея, а останалите предава на него и той ги отчита на директора. Обясняваше и как всичко е законно и срещу всяка дарена сума, тя ще издава квитанция. Сами си направете изводите...
8
0
 
9
 
! Отговори
Принцеса преди 6 години
***!!!
7
0
 
6
 
! Отговори
много жалко преди 6 години
Такива всеки ден обикалят улиците, Дебнат пред магазини в които пазаруват по-богатите хара. Вероятно половината от тях са спекуланти а другата половина половин-спекуланти което ще рече половината пари ги задържат за себе си.Благотворителността може да започне от средствата за масова информация като родителите изпращат своя адрес, лекарските експертизи, и банкова сметка. След като всичко това бъде проверено се публикуват всички данни + телефон за сигнали на граждани при забелязана злоупотреба
6
0
 
10
 
! Отговори
Перо преди 6 години
За някои това е просто бизнес. В продължение на месеци на голяма софийска автогара точно в часа на тръгване във всеки автобуса се качваха по двама млади хора и започваха да събират пари. От тях разбрах, че им дават по 400 лева на месец. Лъвския пай отива за организаторите, не за болните. Един приятел е вършил същото в Аталанта, САЩ. Бил е арестуван след сигнал, че болното дете отдавна е починало. Организацията е била на руснаци. Помагайте, но умно.
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
утре и аз пускам група в Фейса да ми превеждат пари хората за да поддържам слънцето в кондиция, че знаете ли може някой ден да се събудите и да няма слънце :) Та овце бол в тая държава 2 фалшиви профила да симулират уж че са дали нещо и другите ще тръгнат след тях. И без това народа е като стадо овце. Ако сте забелязали по светофарите един да тръгне да пресича на червено и всички се юрват с него. Интересно що никой не се юрва срещу парламента да коли и беси.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи някой във Фейсбук ще ми иска пари и аз ще му дам? Добреееееееее!
3
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Златка. Истинска Българка.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като няма законност и правосъдие така ще е. Всеки влачи от някъде защото нямат страх от нищо
1
1
 
8
 
! Отговори
az преди 6 години
tova e brutalno.Ako zenata naistina e spekulirala na gurba na deca s neduzi, to vsichko shte i se vurne ta i dvojno.Bulgarite bqhme topli, humanni, gostopriemni i dobri hora.KAKVO STANA S NAS ....