Синодът иска отлагане на Всеправославния събор

Ако това не стане, БПЦ няма да участва в него
22
Синодът иска отлагане на Всеправославния събор
Патриарх Неофит. Снимка: архив, БулФото

Св. Синод на Българската православна църква настоява Всеправославният събор, насрочен за 16-26 юни на остров Крит, да бъде отложен, като подготовката за неговото провеждане да продължи.

В противен случай Синодът категорично заявява решението си за неучастие в работата му. Решението за това е взето на заседание вчера.

Сред съображенията на митрополитите е липсата в дневния ред на особено важни за православието теми, които да имат актуално значение и да изискват своевременно всеправославно съборно решаване.

Като аргумент се посочват още възникналите официално заявени от Поместни православни църкви несъгласия по някои от вече одобрените текстове за събора, както и невъзможността, според приетия регламент, да бъдат редактирани текстове в хода на работата на събора.

Синодът изтъква за решението си и необходимостта от извършването на големи и необосновани финансови разходи в случай на участие на БПЦ и смята за неподходящо разположението на наблюдателите и гостите на събора, както и на предстоятелите на Поместните православни църкви.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
2
 
! Отговори
IT наблюдател преди 7 години
До тук преброих 3 IP-та от Български манатсири, другите са сигурно пак на папази *** си дрскат от вкъщи. Нетрябвали да сме по смирени братя, засто драскме тъй злобно!? Бог вижда всичко!Обидинявайти съ зъ добро, както беше казъл Никито от Пловдив. И пак питам аз, кой предаде Левски?мир вам
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГъбаркоВ русофилските сърца има място единствено за Русия и Путин, бе ***!:
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАСАТА СИ МИСЛИ, ЧЕ ХРИСТИЯНСТВОТО, ВЯРАТА И Т.Н. СЕ ВЪРТИ ОКОЛО ТЯХ. ПЛЯМПАТ МЕГА ПРОСТОТИИ. ДОРИ НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ СА ЗАТЪНАЛИ В ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ ИЗРАЗЯВАЩИ СЕ ВЪВ ВЕЧНИ МЪКИ В АДА.ТОЧНО ТАКА, ВЯРАТА МОЖЕ ДА Е ВЪВ ВАС, НО ВЯРА БЕЗ ДЕЛА Е НИЩО! НЕ ХОДИШ НА ЦЪРКВА В НЕДЕЛЯ, НЕ СЕ ИЗПОВЯДВАШ И ПРИЧЕСТЯВАШ. ГОРИШ! ГОРИШ ВЪВ АДА. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СИ ВЯРВАТЕ САМИ НА СВОИТЕ ДУМИ И ВИЖДАНИЯ.
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунизма и християнството имат общо начало изразяващото се в Давидовия родословен клон има и ДРУГИ прилики.В крайна сметка тоталитарния режим пада на колене пред християнството. Християните са напредничави хора и не разрушават КОМУНИЗМА.ПОЛЗВАТ ГО ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТАКА КАКТО ХРИСТОС ЧРЕЗ СМЪРТТА ПОБЕДИ СМЪРТТА.ТАКА КАКТО РИМ ПРЕСЛЕДВАШЕ И УБИВАШЕ, НО ПОСЛЕ СТАНА ЗАЩИТНИК НА ХРИСТОС.СЪЩОТО СТАВА И С КОМУНИЗМАТОВА, ОБАЧЕ СА НЕПОНЯТНИ НЕЩА ЗА ПОВЕЧЕТО ХОРА.ДОРИ НЕ СТЕ ЧУВАЛИ ЗА ПАПЕСА ЙОАННА
2
3
 
3
 
! Отговори
Гъбарко преди 7 години
до 14ОХЛЮВвярата съществува в душата и сърцето А НЕ ВЪВ ВЪНШНИ РИТУАЛИОТВОРЕН
1
4
 
5
 
! Отговори
Антим I преди 7 години
Неофите не преписвай дословно от Кирил - помни - не им щем ни меда ни жилото