Пазят Цвети от нов шок, не видяла радостта от бронза в Рио

Безспорно ще е щастлива за успеха, коментира баща й
Обновена: 23 авг 2016 09:07 | 23 авг 2016 09:00,
51
Пазят Цвети от нов шок, не видяла радостта от бронза в Рио
Снимка: Reuters

Бурните емоции, които взривиха страната след бронза на ансамбъла ни по художествена гимнастика в Рио, останаха далеч от очите и ушите на гимнастичката Цвети Стоянова.

Девойката, която повече от два месеца се възстановява в "Пирогов" след полет от шестия етаж в столичния квартал "Надежда", е строго пазена от лекарите заради опасността от нов психически шок.

Още по темата

Всяко едно вълнение може да се окаже пагубно за състоянието на момичето, което бавно, но сигурно възвръща силите си.

"Цвети със сигурност не е гледала състезанието. Безспорно ще е щастлива за успеха на съотборничките си, но ще разбере, когато му дойде времето. Момичетата изпълниха чудесно задачата си и напълно заслужиха медалите", коментира пред "България Днес" бащата на Цвети - дългогодишният треньор по бокс Йордан Стоянов.

Въпреки силното вълнение от спечеления медал, гимнастичките не забравиха съотборничката си.

"Ние успяхме! Цвети, ти беше с нас през цялото време!", написа във Facebook Християна Тодорова.

Хриси е едно от четирите момичета, които заявиха, че прекратяват кариерата си. Единствено резервата Любомира Казанова, която замести Цвети Стоянова, все още не е казала окончателното си решение.

Цвети прекара повече от месец в централната реанимация на болницата, където състоянието й беше стабилизирано. Веднага след инцидента се наложи да бъде оперирана и далакът й да бъде изваден заради тежък кръвоизлив.

От началото на месеца 21-годишната девойка е настанена в Клиниката по неврохирургия, където продължава лечението и лекарите са започнали да я раздвижват. Престоят на Стоянова се удължи за неуточнен период от време, след като надеждите да бъде изписана в средата на август не се изпълниха.

Семейството на Цвети не се отдели и за миг от спортистката. Бабата, бащата и братът на момичето са неотлъчно до нея, а приятелят й - футболистът Александър Любенов, пътува до София при всеки удобен случай.

Лекарите са оптимисти, че възстановяването й върви по възможно най-добрия начин. За Стоянова са препоръчителни само разговори с най-близките й хора и всякакви излишни емоции могат да навредят на момичето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
7
 
! Отговори
Да я пазят? преди 7 години
От нов шок?Ако има нов шок значи само едно - не е вред с главата.Първото й скачане от балкона го свързвах с модерна дрога, но ако има подозрения, че ще го повтори значи нещо в главата й много яко грее.
23
6
 
4
 
! Отговори
Втора програма преди 7 години
При борисов всички се хвърлят от прозорците. Като охрана една говорителка се хвърли от вторият етаж и умря. Сега като диктатор от 12 етаж да се хвърли остават живи. На практика за рожденият му ден е имало фал. не се е хвърляла и не е падала. щея упойват докато повярва, че е скочила наистина. Ако не вярвате пробвайте да скочите и вие...
22
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми така е - някои въртят ленти и бухалки, тренират ала-бала, а други скачат от балконите. Тва е животът в целия си колорит...
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички сме излишни. Ако ги няма хората, Земята ще е красива и щастлива.
20
2
 
3
 
! Отговори
ъ? преди 7 години
Абе много защитници на връзкарите по тези географски ширини, много нещо, бе. Да не би и на клакьорската позиция, на която заработват в този форум, да са ги назначили, щото имат вуйчо-владика/тате-фактор/чичо-парвеню???
19
4
 
13
 
! Отговори
+ 1 за коментар №6 преди 7 години
"Щото една 50 годишна кобра може да ти счупи психиката ако си на 20 години и зависиш от нея." - много правилно го каза 6
18
7
 
6
 
! Отговори
ааа преди 7 години
всеки един момент болни хора се борят за живота си със много заболявания все още имат воля за живот а тази девойка сама е скочила решила да си сложи край на живота никаква жал за нея не изпитвам и вие не би трябвало да изпитвате всички който казват младо момиче дано се оправи ала бала ТЯ САМА Е СКОЧИЛА отворете и прозореца ако скочи пак скочи ако се е отказала да скача нека да живее не заслужава състрадание
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чета коментарите и се чудя как имаме още държава и хора дето живеят в нея. Пишете наизуст без никой да знае какво точно е станало по простата причина, че тя още не говори. И плюете навсякъде по всички и по всичко. Дето естествено е най-лесно. 82
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние плювачите по заместничката я бутнахме от балкона, за да можем свободно и без съвест да плюем по заместничката.
15
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 22Как можеш да пишеш такива глупости как можеш да обвиняваш заместничката. Ти и хора като теб - изобщо имате ли съвест. Как можеш да обвиняваш едно момиче, само защото е заместничка на самоубиицата? Да не би заместничката да я е бутнала от балкона? Сама си е скочила от 6-тия етаж.
14
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е нелепо, когато някакви озлобени от живота, ниско образовани, нищо не постигнали, преобладаващо пyтлерастки ***, дават оценки на постиженията на успели хора като Цветелина Стоянова, която има повече медали, отколкото те мозъчни гънки и любов към Путин (а тя е безмерна). И е направила повече за България на 21 години от всички политици заедно.
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 19Какво ти пречи казармата. Да не би някой военен да я бутнал от балкона? Или да не би някой военен да е отказал гимнастичките от участия в състезания. Пък и аз съм сигурен, че не си виждал казарма 2 години. Служил съм и съм набор 80-ти и съм служил 1 година. Съмнявам се за теб, че си виждал казарма 2 години, така че не я коментирай казармата.
12
3
 
5
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Нищо обидно, просто Л-У-М-П-Е-Н-И
11
15
 
28
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Молете се момичето да оживее и да стъпи на крака. Младо и хубаво момиче да напусне така нормалния живот е огромна трагедия, която не заслужава - нито тя, нито родителите и. И, да кажа, че е адски тъпо хора които никога не са постигнали нищо, да имат мнение по всичко - в това число - художествена гимнастика и психология. Такива хора бих нарекъл ***.
10
2
 
7
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
кво сребро, кво злато те гони бе! Информирай се преди да драскаш!
9
2
 
8
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Може, и още как. Спомни си физиономията на другаря Тодор Живков, лека му пръст, когато го пратиха на "заслужена почивка".
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колкото до работата на ансамбъла, би следвало и там да има специалисти, които да определят кой да работи и кой не------------Тези специалисти работят на шуро-баджанашки принцип.Не може да ти кажат в 6 вечерта в неделя, че утре духаш супата и ще пътува друга. А и съотборничките не са били наясно за смяната.
7
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фичо е абсолютно прав. Това момиче е на 21 години, а на тази възраст би следвало човек да е психически пригоден да разбере какво може да се случи, ако скочи от шестия етаж. Никой не е тръгнал да я бута от там. Цветелина Стоянова има нужда от работа със специалисти. А колкото до работата на ансамбъла, би следвало и там да има специалисти, които да определят кой да работи и кой не, особено ако бяхме държава на място. По тази логика досега сумати хора щяха да се намятат от балконите.
6
24
 
26
 
! Отговори
Фичо преди 7 години
Елементарна психология. Пазят я от новината за медала, защото ще се скапе, като разбере, че и без нея може, и че не е наказала никого с глупавата си постъпка, а само себе си. Самоубийците раздават правосъдие, насаждат вина, Цветелинка успя частично заради инфантилното обществено мнение на масата хора, изградили се като личности от гледане на сополиви сериали и риалити-програми. Не й го пожелавам, но това момиче пак ще го направи, вече успешно. Всъщност хиляди се самоубиват всеки ден по света=
5
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що се метнала от 6 етаж?Щото една 50 годишна кобра може да ти счупи психиката ако си на 20 години и зависиш от нея. Цялата работа е била да замине Казанова на Олимпиадата и на Европейското, че цял живот резерва стои ли се!Ананиева на летището мънкаше нещо, а момичетата гледаха уплашени, щото и те в последния момент са разбрали за смяната.