Майката на малкия Христо: Искам насилниците да страдат!

Детето бе пребито почти до смърт от двама младежи
Обновена: 11 яну 2017 09:56 | 11 яну 2017 09:52, Петя Славова
123
Майката на малкия Христо: Искам насилниците да страдат!
Снимка: Кадър, Нова тв

Майката на пребития почти до смърт 3-годишен Христо се яви като свидетел на второто заседание по делото. Невена Велинска застана за първи път очи в очи с насилниците на своя син. За инцидента, станал, преди година и половина са обвинени двама младежи, които трябвало да гледат малкото дете, докато майка му е на работа в чужбина.

Невена разбира за инцидента от своя съседка, докато се намира в Естония. Завръща се по спешност и разбира, че 3-годишният й син е в кома с опасност за живота.

"Първото нещо, което ми каза, след като излезе от кома, беше "мамо". И аз бях до него", разказва пред Нова тв майката.

Още по темата

"Не може да има обяснение за такава жестокост. Това е едно 3-годишно дете. Вие можете ли да представите защо? Искам да страдат!", казва тя.

"От лекарите в "Пирогов" беше установено, че става въпрос за системен тормоз, а не еднократно действие. Не съм имала време да мисля кой ме сочи с пръст, кой какво мисли. Мога да кажа само, че получих подкрепа от моите приятели, най-близките ми хора, защото аз нямам останали роднини", разказва Невена.

От средата на 90-те години тя е вечно на път, за да изкарва прехраната си така, както може - като цигулар. Налагало й се да го оставя за около месец. След това четири месеца са били заедно, после отново месец жената е била на път. Поддържат връзка предимно по Skype.

"За мен беше много важно обедно и следобедно време да имам видимост и комуникация с моето дете", споделя майката.

"Случваше се да го оставям на много близки мои приятели. Детето не е поверявано на тези две момчета. То беше поверено на бащата на едно от момчетата. Те трябваше да живеят в моя дом. Единият аз никога в живота си не съм го познавала, не зная за неговото съществуване", обяснява Невена.

В дните около инцидента профилите на 18-годишните тогава младежи в социалните мрежи изобилстват от снимки с нацистки символи, а близките на Александър са изненадани от факта, че са му поверени грижите за едно 3-годишно дете.

Освен Патрик, оказва се, че домът на Невена в нейно отсъствие посещавали и други. Според приятелка на двете момчета, изслушана като свидетел по делото, Александър и Патрик се забавлявали като затваряли малкия Христо в шкаф. В съда обаче спомените й за това се изпариха. Спомни си обаче, че е виждала как младежите "потупвали" Еци. По думите й - с възпитателна цел.

В момента за детето се грижи и неговият баща, който преди инцидента не е имал такова желание.

"След като се случи това нещо с детето ни, той се обади и от този момент постепенно присъства в нашия живот. Слава Богу Христо е добре, вече е на 5. Ходи на градина. Той е най-миловидното и гальовно същество, той е един ангел. Много кротко дете, много умно и силно", казва още майката.

Психолози продължават да работят с детето, защото има последствия. "Не бих могла да забравя случилото се. Аз ще живея с това нещо цял живот", завършва разказа си Невена.


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
12
 
! Отговори
Ал. преди 4 години
Погледнете не особено умно, изглеждащата майка - навярно ще прецените от пръв поглед,че толкова, колкото угледна е прическата, изразът на очите, мимиката й, толкова е и лекомислената й преценка за грижите над детето й. Защо не си намерила една селска баба - щяла е да гледа детето ти като писано яйце И пуйка няма да остави дете в ненормални ръце. Преди ония, тя трябва да бъде съдена!
44
1
 
12
 
! Отговори
Разстрел!!! преди 4 години
Всички са за разстрел! Че двамата младежи трябва да бъдат осъдени и наказани и то доста сурово, преди да са пораснали и да са извършили някоя още по-голяма глупост Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО! От друга страна обаче родителите на детето СЪЩО СА ЗА МНОГО СЕРИОЗНО НАКАЗАНИЕ! И докато майката има някакво оправдание - била е на работа в Естония (макар, че спокойно е можела да си намери някоя обикновена работа и да си стой при детето), то къде е бил бащата и защо не е искал да се грижи за собственото си дете?!?
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
карай ве важното е, че демокрация вее косите ни... щото през комунизма щяха да ги отстрелят, като кучета
42
3
 
11
 
! Отговори
ГЛАВНИЯТ ВИНОВНИК за преди 4 години
ВСИЧКО СЛУЧИЛО СЕ Е МАЙКАТА!"Не бих могла да забравя случилото се. Аз ще живея с това нещо цял живот", завършва разказа си Невена"ТЯ ПРОСТО Е ОТБИЛА НОМЕРА за грижите на детето без да провери на кого го поверява!Жалко за детето а на майката това да й е като ОБИЦА НА УХОТО ГОЛЯМА КОЛКОТО КОФА ПУЛНА С КАМЪНИ!
41
10
 
8
 
! Отговори
Амелия преди 4 години
Ако бяхме нормална държава, социалните първо щяха да вземат детето от майката, а пък тя да води дела ако иска. Защо и на нея не й се потърси отговорност за това безумие? Не може безотговорно да си остави детето на някакви младежи и да замине в чужбина, а пък после да е жертва. Тя има много голяма вина за цялата тази история.Къде са социалните, питам?
40
0
 
16
 
! Отговори
ех преди 4 години
Как искам да ми паднат в рачичките двамата сладури.Обещавам да им помогна да се насадят докрай болната си психика.
39
1
 
12
 
! Отговори
1914 преди 4 години
Да ги разпърчат тея урродди !!! Ех що не ги съдиха в Саудитска Арабия ... Мечти :)
38
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виновен е бащата, това е!Сега може да си стои при детето,преди това не може,а?
37
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подкрепям 78 - за насилниците е ясно - съд и възможно най-високо наказание. Но не разбирам що за човек е тази жена, която се нарича майка. Приемам необходимостта да изкарва прехраната си по този начин, но да избереш тези момчета за детегледачи и да разчиташ на скайп за комуникация с детето си. Странно и по мое мнение психоратно решение
36
3
 
21
 
! Отговори
До толерантните преди 4 години
На мен ми е интересно ако ви пребият на вас 3 год. дете и съдът даде условна/то няма какво друго да даде/ вие доволни ли ще сте? А сетих се вие нямате деца и не ви пука ,ама пишете за да дразните хората с деца. Нешо като БХК и защитавате побойници на деца....ЕВАЛА!
35
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3 ГОДИШНО ДЕТЕ Е ПРЕКАЛЕНО МАЛКО!!!

НЕ СЪМ ГЛЕДАЛ КЛИПОВЕТЕ С ТОВА КАК СЕ ГАВРЯТ С ДЕТЕТО И ГО НАЛАГАТ!! СА ЯСНО Е, ЧЕ БИЯЧИТЕ СА СЛАБОУМНИ ХУЛИГАНИ ЗАБАВЛЯВАЩИ СЕ НО ДА БИЕШ ДЕТЕ ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ Е ЛОШО ОСОБЕНО 3 ГОДИШНО!
34
1
 
16
 
! Отговори
читател преди 4 години
Грехота е тези двамата да ходят по земята.
Местото им е в ада.
Трябва да бъдат изпратени там.
33
1
 
14
 
! Отговори
родени из.роди преди 4 години
Изр.од не се става в последствие ,а изр.одът е такъв още от рождението си ! Когато бяхме тинейджъри в нашата махала имаше двама тинейдъри които обичаха да ловят котки и да ги мъчат ! Тези мамчета си бяха родени из.роди и такива си останаха ,създават семейни проблеми ,бият жените си ,тормозят семействата си ! Жената да единия не издържа , замина в чужбина ,после се върна за да се разведе официално ,сега е омъжена за французин !
32
14
 
21
 
! Отговори
ПЪРВО преди 4 години
трябва да се отнемат родителските права на нещото наречено "майка", а после да се осъдят тези изверги, малтретирали детето. Сигурно в кварталния магазин няма да взема толкова, колкото да свири незнайно къде и незнайно на какво, но ще е достатъчно, за да сготви една супа на детето си.
31
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 53
Ще ти кажа само, че чистачката на входа ни работи на още две места и ходи да чисти входове в неделя. Жената има две деца, които успя да отгледа и изучи и определено не живеят богато, но и не гладуват. Но въпросната персона е цигуларка, артистична душа, под достойнството и е да работи нормална работа. Затова и се налага да митка по света, докато детето и е оставено на съседи и познати.
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГУРБЕТЧИЯ
Въздушна пушка... Ти не си добре.

Голи ръце трябват за тия "хора". Защото е кеф буквално да изстискаш живота и топлината от издиславските им телца. Мечтая за момента, в който на българина ще му писне и ще почне да убива наред боклуците, които го тероризират. Продажни политици, интегриращи се убийци и малки садистични вагини като тия - всичките трябва да бъдат докарани дотам, че да се молят за смърт.
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 52
Каква й е целта не ме интересува. Пари са най-малкото, което следва да получи от провалените извинения за човешки същества, малтретирали детенцето.

Важна е целта на наказанието, което следва да се наложи на т.нар. "младежи" - да се мъчат, да търпят лишения, да осъзнаят какви неземни *** са и евентуално да бъдат превъзпитани от любезни сифилистични чичковци в панделата.

Капиш, изследователю на цели?
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За дваматса б о кл ук а е ясно - мястото им е в затвора за опит за убийство.

Но тая я гледах вчета по ТВ-то и изобщо не ми вдъхна доверие. Имам едно подозрение, че е зарязала детето си и сега иска само да изкара пари от цялата работа.
27
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вярвам какви коментари чета. Молете се никога да не изпадате в подобна дилема - да сте с детето си и да гладувате, или да го оставите, но да имате достатъчно за да жвеете нормално. В статията пише, че бащата е отказал да поеме каквато й да е отговорност към детето си до инцидента. Хората са казали: Всеки гледа от своята камбанария!
26
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На предните изслушвания по делото тази не е присъствала, защото имала неотложна работа извън България.Към момента не в виждала сина си от месеци тъй като той живее в Пловдив при баща си.От присъствал на делото знам,че тя е оставила детето си именно на 17 годишния Александър, не на баща му както твърди.Не е проявявала особен интерес към сина си докато не се разчу случая.Единствената и цел е да изкара пари от тази работа.