Влаковете нямало да закъсат, ако БДЖ имало пари

560 млн. лева изтекли от дружеството за последните години
Обновена: 13 яну 2017 19:33 | 13 яну 2017 19:28, Камелия Цветанова
28
Влаковете нямало да закъсат, ако БДЖ имало пари
Снимка: Булфото, архив

От БДЖ обясниха нарушения график на влаковете, особено в последните дни, с липсата на локомотиви и достатъчно изправни вагони.

Още по темата

Тежката зимна обстановка допълнително усложнява движението на композициите, казаха от държавната компания.

Нови 8 влака бяха спрени от движение от тази сутрин предимно по направленията от Перник и от Мездра, а пътници отново чакаха неизвестени за последните промени в разписанията и се оплакаха, БДЖ им продава несъществуваща услуга.

Железницата нямаше да има тези проблеми, ако в последните години от нея не бяха изтекли 560 милиона лева, коментира  директорът на холдинга Владимир Владимиров.

"Това са главници, това са наказателни лихви, това са лихвите, които е трябвало да плащаме по тези заеми. С тях щяхме да купим 30 нови мотриси. Нямаше да има този проблем, който съществува днес с преспите и със закъсненията", уточни той пред БНР.

Заради снощния инцидент на гара Илиянци, където пътници от пътническия влак до Своге блокираха линията на експреса София-Горна Оряховица Владимиров отсече, че трябва да бъде наказуемо скачането на релсите.

"Не се знае кой скача на релсите. На релсите може да скача атентатор", опасява се той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Благодарен преди 7 години
Все пак, дори и в най-лошото зимно време, влаковете на БДЖ пътуват, макар и със закъснение. Превозиха ме успешно от Русе до София и после от София до Лом.А пък автобусните линии въобще не пътуват. Е, кой заслужава похвала? БДЖ заслужава похвала. Казвам го без ирония. Централна гара в София изглежда много добре след ремонта. Да живее БДЖ! Не бива да ги подценяваме.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1925 г. служителите в БДЖ са 15000 души. И сега са 15000 души. Тогава са били на въглища, сега са на ток и нафта. последно се качих на влак 2011. Нямаше ни климатик, ни парно. Миришеше на урина и г.о.вна. В първа класа седалките бяха прашлясали. Не бе хигиенизирано. Прозореца на купето не можеше да стои отворено. Изкарах в коридора 6 часа прав на студено, но поне на чист въздух. И в автобусите е вече почти така.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Влаковете нямаше да закъсат, ако парите за тяхната поддръжка не се крадяха от разни "наши хора", дето требе да папкат, докато имитират дейност в БДЖ.
18
0
 
6
 
! Отговори
факт преди 7 години
Така е . Голям зор да го фалират това БДЖ , за да го преватизират от точното място. Ама то пущината-още се държи
17
0
 
2
 
! Отговори
Български преди 7 години
Къде е мнението на президента или вътрешния министър по тези въпроси.до кога с това бездействие?какво, като не е свързано с присвояване на пари от еврофондовете и не е важно,така ли? Най добре да се приключи с Европа и да се почне с една гражданска война! Само тъка ще се оправим!
16
3
 
3
 
! Отговори
Учителя преди 7 години
За какво ни е това БДЖ без локомотиви и вагони? Сума ти пари отиват в тая дупка, хиляди хрантутници цоцатот нас...
15
1
 
6
 
! Отговори
Допълнение на долнот преди 7 години
А, забравих - искам ***'сдина със сините венци, Московски, да ми обясни не само на мен, на хилядите хора, които ползват постоянно услугите на БДЖ, за някой, дори, това е ежедневно, как може да няма нито един влак, който да няма закъснение, та било то и от Перник до Сф?! Просто отидете на ЦГ и слушайте като обявяват влаковете - закъснения по 200-300 мин.Друг е въпроса как миналата събота при -15 градуса стрелките на ЦГ замръзват и с часове влакове не могат да влязат или тръгнат от гарата...
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошите условия за пътуване, закъсненията и всички неволи свързани с ползването услугите на БДЖ са умишлени и целенасочени към отблъскване и на малкото останали хора, които ползват влакове. Целта е ясна - не просто пълно унищожение на институцията, а дори искат да накарат хората да забравят за съществуването на този отрасъл, за да могат незабелязано и необезпокоявано да го приватизират за жълти стотинки. От нас зависи дали това ще се случи...
13
0
 
8
 
! Отговори
* преди 7 години
Което е пълна лъжа, защото при част задълженията са за покупка на влакове и за ползване на железния път. Ръководството на БДЖ е за уволнение!!
12
0
 
11
 
! Отговори
Май ви Фана преди 7 години
Да си пизнаем. Крадливи сме си. Откаманизъма свикнахме. От цимента, пясъка, желязото жнкелите, електродите, гипса, зърното, плодовете, захарния сироп от баклавите, от всичко крадяха и нравоучаваха наставнически лицемерно тогава. За да бъдем страхливи. Сега се краде по на едро. А и нафтата и въглищата от влака и от автобуса с неработещ лятото климатик също. После защо ги побийвали. Масово ще стане.
11
0
 
6
 
! Отговори
Социални разни.... преди 7 години
Ами , нафтата източвана от локомотивите ----със "социална цел" през зимата ...??!!!И ТОВА ЛИ Е "СОЦИАЛИЗЪМ"...ха,ха,хаааааааааааа??!!
10
4
 
7
 
! Отговори
Айде ,айде.... преди 7 години
Десетки години наред, БСП системно източваше БДЖ , за изборните си цели!Гоце го захраниха с парите от 400-км. релсов път , претопен в Кремиковци , под контрола на Трактора.Забравихте ли далаверата Сгойков-- Николов....??!!!Май наистина , късо помните...ха,ха,хааааааааааааа
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
560 млн разпределени на наши фирми,наши хора.
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи този казва, че в последните години ГЕРБ са откраднали половин милард от БДЖ. Само толкова ли?
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредните ненаказани крадци в държавата ни
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Влаковете няма да закъсняват ако ръководството на БДЖ не краде толкова много
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питайте бойко защо са изтекли тези пари и къде са отишли, защото той искаше да налива още милиони
4
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълна трагедия, за това ли забраниха споделеното пътуване, за да мръзнат хората часове в мръсни и бавни влакове или разни автобусни фирми близки до определени партии да печелят. Влаковете са един страхотен транспорт, но не и тука.
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АААААА не така другарю владимиров! Помниш ли онзи синиявеца от Драгалевци какво казваше? Кой не скача е червен другарю владимиров. Означава ли това че ги подканваш да не скачат? Само ако те чуе синявеца от драгалевци че ги спираш да скачат ще ти дърпа ушичките!
2
4
 
9
 
! Отговори
Раховец преди 7 години
Тъй като Баце нищо не направи дайте БДЖ на Шиши и влаковете ще идват и тръгват на секундата.Ще са нови,климатизирани,отопляеми и все така евтини.Съмнявате ли се в Шиши.