Роми под строй припознават деца – иначе спират детските!

Кметът на бургаския кв. "Горно Езерово" спира източването на помощи
17 яну 2017 11:52,
76
Роми под строй припознават деца – иначе спират детските!
Снимка: БТА

Ромски жени под строй отиват и декларират съпрузите си, а бащи масово припознават накуп по 4-5 деца и се редят на опашка да сключат брак. Това необичайно явление е масова практика в последните дни в бургаския квартал "Горно Езерово".

Причината - кметицата на квартала Иванка Георгиева на терен намери начин как да се справи с проблема с източването на държавната хазна от т.нар. самотно живеещи ромски майки под формата на социални помощи.

Докато институциите кършат ръце как да справят с източването на публични средства от ромските малцинства, в бургаския квартал "Горно Езерово" пилотно бе въведена нова социална система - помощи получават само тези семейства, чиито деца са припознати от родителите си.

Целта е да се спрат злоупотребите и парите да стигат до тези, които наистина имат нужда. Мерките бяха въведени, след като в квартала масово жени от ромски произход, които живеят на съпружески начала с мъжете си, имат по няколко деца, но се обявяват за самотни майки и получават стотици левове за това.

Идеята успешно реализира Иванка Георгиева, главен специалист в териториалната дирекция, в чиито правомощия са осъществяване на административен контрол в "Горно Езерово".

Местната власт, заедно със социалните служби, вече извършват внезапни проверки по адреси и ако се установи, че т.нар. самотни майки лъжат, започва процедура за спиране на помощите, съобщи "Дарик".

Сега заради опасността да загубят социалните си придобивки в "Горно Езерово" има наплив за бащинство. Само миналата седмица петима бащи са припознали децата си. Най-възрастният сред тях е Тодор Иванов - на 45 години, който сега е припознал общо пет от шестте си отрочета. Последното отдавна е навършило пълнолетие.

В квартала вече се наблюдава и друг феномен - един през друг представители на общността сключват официални бракове. Причината - масово заминават на гурбет в Германия, а там дори и да не работят, получават социални помощи и при раждане на деца си докарват по 800-1000 евро на месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
KIOSUFRA преди 7 години
saglasen sam s napisanoto dolu , no ima O6TE;DA BADAT SADALJENI DA OTRABOTVAT OB6TESTVENO- POLESEN TRUDTOVA VLISA PO4ISTVANE NA MEJDUBLOKOVI PROSTRANSTVA,PO4ISTVANE NA ULIZI.;AKO ISKAT DAPOLU4AVAT NE6TO OT DARJAVARA.2 NE NAVAR6ILI 18 DA NIAMAT PRAVO DA RAJDAT ,TEHEN SIE PROBLEMA AKO NE SPASVAT TOVA PRAVILO.KAK MOJE DEZA DA RAJDAT DEZA ?
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на саопун само..друго спасение от кърлежите няма
44
1
 
31
 
! Отговори
Пазарджик преди 7 години
Тази кметица да се награди.Мъжко момиче. От Германия се връщат тук в България да сключат брак поради простата причина , че няма да получават помощи , ако нямат брак. Тук при нас да се приеме закон за деца без родители / освен сираци/ да не се дават нито помощи нито детски. Да не говорим за малките е-б-л- и, които раждат на 11 години.Ако и това е религия- здраве му кажи. Разврат- педофили .
43
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има начини за справяне с тези ***, но държавата умишлено не иска да се справи, та нали това са им избирателите на онези търтеи в парламента.
42
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отделен ромски фонд за помощи и колкото вкарат толкова ще вземат.
41
0
 
30
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
"...масово заминават на гурбет в Германия, а там дори и да не работят, получават социални помощи и при раждане на деца си докарват по 800-1000 евро на месец."Това скоро ще свърши, АФД набира скорост, старите партии ги е страх да не загубят много гласове, така че решиха да прекратят тези помощи.
40
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как помощи като имат майки и бащи.
39
2
 
9
 
! Отговори
7 преди 7 години
Хахахахах, тея припознавачи да не са фенове на ЦСКА :D
38
1
 
33
 
! Отговори
Бат'Митко преди 7 години
Дано само въпросната Иванка Георгиева не си го отнесе сега защото видиш ли идват избори и по този начин на някой ще му се намали електуралната бройка.Дано не бъде наказана или по-лошо - уволнена затова, че е решила да погази най-голямото право на *** - да живеят на наш гръб с нашите пари.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A.........A SOROS TUI RECHE KATO JA POSPLASHAT V SADA ZA NIKOI PRICHINA KAKTO S SIDEROV KMETIZATA SHE OMEKNE
36
1
 
29
 
! Отговори
бай ганю преди 7 години
това е малцинството което създава негативизъм срещу българите на запад един плевел не подлежащ на елементарна интеграциядано тази практика се въведе и цялата страна другите кметове кво спят успех
35
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи имало начин. Остава да ги принудят да се образоват и да работят и след това да си плащат сметките.
34
0
 
24
 
! Отговори
boby преди 7 години
Тия трябва само по Енимъл Планет да ги дават...
33
0
 
44
 
! Отговори
Циник до 44 преди 7 години
Бъдещето на България - това е повече от сигурно! Само се питам - кой ще ги издържа, когато и последния българин си тръгне. ..или легне в земята? Дано Мурксул-ханъм и БХК се разберат - да хрантутят и по нататък това "малцинство", което е на път - у нас...и в Германия да стане мнозинство!
32
3
 
18
 
! Отговори
Миличкити преди 7 години
БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ
31
0
 
16
 
! Отговори
Чичу преди 7 години
Първо да минат през душовете...!!
30
0
 
14
 
! Отговори
Иван Иванов преди 7 години
до 22От *** ли знаеш за мен бе турцизирано ромче
29
1
 
20
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Гледам снимката....и изпадам в умиление! Как ще ги лишите тези от кюч*ек , и кебапчета бе! Има (все още) достатъчно българи, които да работят ( за тях ) , и да ги издържат! Нали ТЕ ( рома-ле) са бъдещето на България!
28
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, и дъщерята, и племенницата са самотни майки, но нямат и никога не са имали никакви привилегии и помощи, защото не са ромки.Защо за ромите има помощи, а за българките няма?
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ивайло Московски е БАРО ГОШО Министър