Любовен ад! Жена с договор за секс по график, за да се спаси от бой

Търновката била подложена на психически и физически тормоз
Обновена: 10 мар 2017 10:11 | 10 мар 2017 08:54, Елка Василева
130
Любовен ад! Жена с договор за секс по график, за да се спаси от бой
Снимка: архив, Reuters

Жена от Велико Търново е била принудена да подпише декларация, че ще прави секс най-малко три пъти седмично с бившия си любим, за да не бъде насилвана и пребивана. За историята, свързана с много страх и насилие, пише  "Монитор", като цитира адвоката на жертвата Дончо Бораджиев.

Жертвата Пламена и насилникът Христо се „срещнали” преди три години в интернет сайт за запознанства. Тя - продавачка в магазин, разведена, той - бивш военен, пенсионер, вдовец. В продължение на 3-4 месеца те излизали на кафе, ходели заедно на екскурзии и се сближили. Пламена гостувала редовно на новия си приятел, но двамата така и не се събрали да живеят на семейни начала.

Няколко месеца след запознанството мъжът започнал да се променя, да става все по-авторитарен и да тормози жената. Настоявал тя да се премести да живее при него и не търпял отговор „не”. Това накарало Пламена да преосмисли поведението си и един ден му заявила, че иска да се разделят.

Желанието й отключило цялата агресия у бившия военен Христо, който от внимателен и галантен кавалер се превърнал в брутален насилник. Той задължил приятелката си да му се обажда по 10-15 пъти на ден и да му докладва къде е, с кого е и какво прави, кой филм гледа по телевизията и т.н. Карал я да прави насила секс с него, като при отказ я снимал гола и я заплашвал, че ще пусне снимките в интернет с обява, че е проститутка.

Отмъкнал дрехите й и заявил, че всеки път, когато тя откаже да му ходи на гости или да правят секс, ще реже по една от тях. Бившият военен ежедневно причаквал изгората си пред работното й място с колата, вкарвал я насила вътре и я отвличал у дома си.

Опитал се да накара шефовете й да я уволнят от работа, а след като не успял, опитал да търси други начини да я злепостави. Заливал я с ракия и чеснова паста, търкал в косата й вмирисана рибешка глава, за да мирише на работното си място. Вдигал скандали пред клиентите. Заливал леглото й с вода, мажел бравата на входната врата с олио и пъхал в ключалката кибритени клечки, за да не може тя да се прибере вкъщи.

Физическите посегателства също се превърнали в ежедневно явление. За да се спаси от побоищата, жената била принудена да подпише съставена от самия насилник декларация, че ще спи поне три пъти в седмицата с него в продължение на половин година или докато той си намери друга „свястна жена”. Някои от физическите посегателства ставали пред дъщерята на Пламена и нейни приятелки, които в един от случаите потърсили съдействие от органите на реда.

Тормозената жена няколко пъти подавала сигнал в полицията и на насилника били съставени предупредителни протоколи и му била издадена ограничителна заповед да не доближава дома и работното място на жертвата. Това не помогнало и не го спряло.

Той многократно бил арестуван и освобождаван под домашен арест и срещу парична гаранция, но продължавал да преследва изгората си и да я отвлича с колата си.

Върхът обаче било едно от нападенията, при което жената подава сигнал за изнасилване. Този път полицията открива веществени доказателства. Срещу насилника е започнато наказателно производство и той е изправен пред съда. Там по съвет на адвокатите си той се признава за виновен и е осъден на 4 години условно. След обжалването пред втората инстанция обаче подсъдимият неочаквано се отрича от признанията си и сега делото продължава да се гледа в окръжния съд във В. Търново. Пред съда бившият военен излиза с обяснението, че е причинил всичко това на бившата си изгора само и единствено от любов.

Сега насилваната жена посещава психолог, който й помага отново да стъпи на краката си и да се почувства нормален човек.

Адвокат Дончо Бораджиев обяснява, че това не е първият подобен случай на домашно насилие. В много от случаите обаче жертвите чувствали срам и неудобство и не искали да подават жалби срещу насилника и да се явяват на разпит в полицията и на дело в съда.

„Потърпевшите жени все още се борят с предразсъдъците си и с нагласата „какво ще кажат хората за мене”. Вменяват си едно чувство за вина от проваления избор на партньор. Когато разберат, че трябва да споделят с чужди лица преживяното, повечето се отказват. А това е дълбоко погрешно”, обяснява адвокат Дончо Бораджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия жени къде гледат като се събират с ненормалници
80
0
 
15
 
! Отговори
Някой си преди 7 години
ТОЯ *** НАПРАВО Е ЗА ТРЕПАНЕ.....НАЙ ДОБРЕ ДА ГО ОСЪДЯТ ЕФЕКТИВНО И В ЗАТВОРА ДА МУ СКЪСАТ ХАЛКАТА ПО ГРАФИК ПЪК ТОГАВА ДА ГО ВИДИМ. ...
79
1
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До Анонимен 90, абе хич не е украсена, под юрганите се случват такива ужасии, че това изглежда бял кахър. Такива ненормалници, пред външния свят обикновено са адски кротки и любвеобилни. Дотолкова, че никой външен не може да повярва.
78
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как му е фамилията на тоя?И тая жена поне двама мъже в рода и нямало ли е да му наместят акъла?Тая история ми се струва малко измислена,или поне по журналистически мноооого украсена.
77
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бивш шапкар
76
1
 
32
 
! Отговори
парфюми Фрагрисима преди 7 години
Многократно задържан и освобождаван,въпреки ограничителна заповед?? Законите ни са такива. Насилниците имат повече права от жертвите.
75
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си хванеш разведена жена е като да си вкараш две бомби пършинг и круз в къщата. Този военния като е взел парите с куфарчета и после "касичката " му е отлетяла. Компенсация няма.Това е.
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Сега насилваната жена посещава психолог, който й помага отново да стъпи на краката си и да се почувства нормален човек."Дами или господа,Ако вашата половинка се държи неадекватно и опасно, а вие - нормално, обадете се в полицията веднага. Не ви трябва психолог.Ако се обадите на фондация, ще ви накарат да ходите на психолог, вмето този, който трябва да ходи. За това има програми и те това целят.И така: Звънете в полицията.
73
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека МВР коментира случая официално. Това е безобразен начин на публикуване.
72
1
 
28
 
! Отговори
Az преди 7 години
Леле този ***, бивш военен ли е, не го знам какъв е, ако ми падне ще му навра главата в ***, ще го накарам да подпише декларация, че няма да си я изкарва от там повече от два пъти на ден. Голям смелчага, ще се държи така с жена, не си е намерил майстора. Ама да го вкарат в затвора, всеки ден да го порят като риба, да го пълнят като агне, да го друсат като хоро
71
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой хора гледат много филми по телевизията.
70
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Напуснат от жена сиХа-ха-ха. И мойта така - 10 г. на ръце я носих, децата бяха малки, взе да се влюби в някакъв *** бензинджия и бракониер. После реве. Абе водевил.
69
2
 
11
 
! Отговори
Levak Harparcumian преди 7 години
...eee, tozi da ne e kopiral nasite dogovori za ipotecen kredit...DA ne se plagiatstva...
68
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВОЕННИТЕ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ БАКЛАУЦИИИИИИИИИИ!!!!!!!!!
67
1
 
70
 
! Отговори
лили преди 7 години
Любовен ад?! Къде в цялата работа има любов аз не разбрах. Законите ни са такива. Насилниците имат повече права от жертвите.
66
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Многократно задържан и освобождаван...въпреки ограничителна заповед??
65
2
 
20
 
! Отговори
"Съдби на кръст преди 7 години
Тази вечер в "Съдби на кръстопът" ще видите: Любовен ад! Жена с договор за секс по график, за да се спаси от бой
64
4
 
19
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Калайка за тоя и да се приключва въпроса!
63
2
 
83
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Защо го била търпяла толкова, ли? Ами, защото е разбрала, че е откачен, и я е хванало страх за живота и... Общо взето такива индивиди, за да се отървеш от тях, трябва да ги попречукаш, докато спят... И съответно после жертвата става подсъдима, и т.н. Гадна работа!
62
4
 
73
 
! Отговори
д-р Психо преди 7 години
Едни от най-агресивните и откачени индивиди са полицай,военен,шофьори на камиони,таксита и тн. както и върлите футболни фенове!