Бургас на протест в защита на граничаря Михаил Цонков

Той и колегите му чакат обвинителен акт от турски съд
16 мар 2017 13:30, Красимир Ангелов
42
Бургас на протест в защита на граничаря Михаил Цонков
Снимка: Bulgaria On Air

Мирен протест в защита на граничен полицай Михаил Цонков и колегите му Живко Петков и Николай Тошков ще се състои в Бургас, съобщиха от Организацията за закрила на българските граждани, която е инициатор на събитието.

Още по темата

Протестът ще е на 21 март от 15:00 часа пред Съдебната палата в града. Точно на тази дата Цонков и двамата му колеги трябва да се явят в съда, за да получат обвинителния акт от Тежкия наказателен съд в турския град Къркларели.

Както е известно, там започва нов съдебен процес заради случая от юни 2008 година, когато граничарите засичат в наши териториални води турска гемия. В района на Резово Цонков и негови колеги от "Гранична полиция" задържат трима бракониери, ловили калкан. Единият от турските граждани оказва съпротива, при което е прострелян, а медиците не успяват да спасят живота му.

Това дело вече се води в България и завърши с оправдателна присъда. Сега обаче Цонков и колегите му Живко Петков и Николай Тошков са призовани в Турция като обвиняеми.

Призовката не е свързана с процедура по екстрадиция на Цонков, но не е изключено на по-късен етап турската страна да поиска и подобна мярка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
11
 
! Отговори
Сърой преди 7 години
Стройте 4 танков батальон на Турската граница, призовката като е пратят да се използва за мишена.И им дайте по един орден на тези момчета за изпълнение на дълга си. България над всичко!
39
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При бай Тошо щяха да му дадат медал на това войниче и граничарче. Сега го съдят. Сами си правете изводите имаме ли държава. Въобще няма база за сравнение.
38
10
 
4
 
! Отговори
Ердинч преди 7 години
КОМЕНТАРИ, КОМЕНТАРИ, Толкова злоба да се е насъбрало , това не е добре за човечеството. Нито нашия полицай е искал да убива , нито пък турският рибар е искал да умре. Защо трябва да се стреля на месо. Като го хванат нали ще съдят бракониерите....те тези крути мерки със стрелба на живо месо май нее за предпочитане. нищо лично...но не искам да съм на мястото нито на убиеца , нито на мястото на семейството на рибаря.
37
2
 
12
 
! Отговори
1 преди 7 години
До ХансАко е влязъл,легално и не е създавал проблеми "ДА", но той влиза нелегално в чужда територия , нарушава закона и не се подчинява на полицейско разпореждане а на всичко отгоре посяга и на полицай! Ако Българин го направи това, да не мислиш, че щего черпят с баклава?
36
11
 
5
 
! Отговори
ukra преди 7 години
До УставнякаТози долен убиец дето се разхождаше из Бургас със дебели вериги на врата заслужава да му разпорят ........в турските затвори.Уби беден рибар и остави три сирачета-***.Хората са хора а не *** за отстрел.
35
1
 
18
 
! Отговори
Уставняка преди 7 години
Точка едно от устава гласи.Часовия или охранителя е неприкосновено лице. И Тръмп да дойде трябва да му козирува ако е навлязъл в охраняемата зона. Какви призовки бре, че скоро ще ви потопяваме гемиите. Сюрдуци, ай обратно в Анадола да ви осеменяват Кюрдите методично и безотказно
34
1
 
16
 
! Отговори
Voivodino преди 7 години
Тия като върнат хилядите турски убийци шофьори на тирове които избиха половината население около пътната мрежа иб БГ, могат да дойдат и ние ще им покажем снимка на момчето да знаят кой гръмна техния калканджия пират и да си ходят. Ай сиктир бе, мана*и, И тоя *** Боко да не го даде момчето като превратаджията, срам и за пожарната и за държавата
33
1
 
14
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Турския съд да ми яде ...
32
2
 
13
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До ХансАбе Ханс ?!? какъв 'чийто гражданин е убит' бе, той е престъпника турчина! Ние сме тия които имаме основание да изискваме да ни изпратят останалите турци тука защото те са извършителите на нарушение у нас!!! Нашето момче си е свършило работата!На американската граница с Мексико стрелят без да питат и си минава за нормално!
31
1
 
21
 
! Отговори
токо преди 7 години
Аз пък,искам ердоганя да го съдя за обида-той каза,че холандците и германците са нацисти и това мен ме засяга лично,тъй кат те са членки на ЕС и съм солидарен с тях,,за това искам да го екстрадират в България и да го го съдят
30
1
 
25
 
! Отговори
1 преди 7 години
Това момче го съсипаха! Защо ни питат турците чий го търси тази гемия в Български териториални води и защо техните граждани не се съобразяват с полицейско разпореждане а налитат на бой?
29
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че го няма онова продажно животно от Банкя, защото щеше да предаде веднага момчето! Турция да си иска, дреме ми! Ако българин се беше опитал да се бие с турски граничари в техни води, с перце ли щяха да го галят? Много се наведе Банкянския компир на болника Ердоган! Такъв страхливец и продажник се оказа!
28
1
 
26
 
! Отговори
излагация преди 7 години
Турция си изпуска нервитетова е много показателно, защото силния с позиции е спокоен,а Турция просто се разпада отвътре.Това е и причината за жалките й опити за агресия на международната сцена...опитват да пренесат огромното вътрешно напрежение навън
27
8
 
21
 
! Отговори
Бивш Гербер преди 7 години
Само Тиквун е способен да даде на Турците всеки който те си поискат.Ето ви още една причина да си направите сметка за кого ще гласувате!!!
26
6
 
23
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Турция още си мисли,че България е Източна Румелия и им е васал,само че техния васал Боко вече не е на власт и няма кой да им изпрати нашите граничари...
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сливенския съд не може ли да възбуди дело за убийството на Хаджи Димитър!?Факт!
24
3
 
15
 
! Отговори
Стария пес преди 7 години
Имаше 2-3 убити нарушители по границите за периода от 1953 - 1990 г, Преди това е било малко екшън. След това от време на време офицерите от РО и някой свестен и доверен командир на застава разиграваха театър как командирът излязъл из да проверява наряда, натъкнал се на нарушители, изтрепал ги, но никой не ги е виждал, освен да чуят стрелба. Щото случайно минала джипката от щаба и ги натоварила за по нататъшна работа по случая. И никой не минава там поне 5 години.
23
3
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Турски съд да съди български граничар е порадната наглост! Погрешната западна политика към тази държава агресор и създава измамната представа че им е позволено всичко!!
22
1
 
13
 
! Отговори
до 18 преди 7 години
Кой е дедката и каква бригада? Имаше гранични отряди.
21
1
 
16
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
България да го съди,защото си изпълнява служебните задължения ???ти нормален ли си