Интернет – средство за справяне с фалшивите новини

Информацията винаги може да бъде проверена, сравнявайте източници!
Обновена: 30 юни 2017 21:14 | 30 юни 2017 20:45, Венцислава Вельова
17

7163 гледания   |  Още видео
Не само българските потребители, а всички хора като цяло, живеейки в този век на изобилие на информация, са станали по-взискателни към тази, която приемат. От друга страна, процесът на създаване на фалшива информация се променя заради масовостта на средствата за разпространението й, от локални, превърнали се в глобални. Това коментира пред Bloomberg TV изпълнителният директор на Interactive Share Мартин Попов.

Винаги, още от генезиса не само на медиите, а и на света като цяло, манипулация е имало, върху хората се е оказвало влияние.

"В днешно време обаче, поради съществуването на интернет, това е много по-трудно. Хората са много по-образовани сега, отколкото преди 30 години. Това е така поради простия факт, че могат да потърсят не само всякаква информация, а и различни източници на същата тази информация. Ако прочетеш нещо, което е невярно, веднага можеш да потърсиш отговора, да валидираш дали те лъжат или не", каза Попов.

Целия разговор можете да чуете във видеото на Bloomberg TV.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Imai drugi nachini...kat im sprem toka...vodata...benzina...vazduha...zaharta...
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Фалшиви новини" означава "Не наши новини, "Новини, непреминали филтъра на шефа на новините". Така официалните медии и жълтите медии борят конкуренцията, че някой ги прескача като дилъри на новини.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яано е, че има изкривяване,заради политически и икономически наклоннисти. Обаче при фалливите новини говорим за пълни лъжи. Напр. "ИД: България е следващата". "Отпадат направленията за специалисти". "Путин ще разкрие секретни документи за НЛО" и подобни.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова на интернет рядко се вярва и на тоя де ровят из месенжера даги благопожелая ровете доста работи казвам
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живея в канада. Тук децата ги учат в училище да не вярват на медиите то какъвто и да било тип. Особено на евроатантическите ;)))
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кой,как ще определя дали новините са фалшиви и няма ли същите да допускат фалшиви новини по интерес??Кой гарантира истински новини??Никога ги е нямало,няма и да ги има!!Защото,медийната среда иска аполитичност и безпристрастност,а всички са в тотална финансова зависимост!!И тогава за каква истина и истинност ще говорим!!Ще определяме истината по шума на парите ли??
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А КОГАТО ИЗТОЧНИКЪТ Е СОБСТВЕНОСТ НА КОРУМПИРАН И ЛЪЖЛИВ ЕКЗЕМПЛЯР КОЙТО С ПАРИТЕ ОТ КОРУПЦИЯ СИ Е КУПИЛ МЕДИЯ?
6
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато си има правила и се спазват. Лъжливите новини пуснат за заблуда да се разкрият навреме и да се търси наказание за публикацията. На запад новините са истински.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДО 6 много общо
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДО 4 НАПИШИ КОМЕНТАР
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всяка истина е полуистина, всяка лъжа - също е полуистина.
сиреч - няма такова понятие "фалшива новина", във всяка новина има доза истина
когато дадена истина или полуистина не ни изнася - тя разбира се е "фалшива новина"
2
4
 
12
 
! Отговори
123 преди 1 година
Фалшивите новини ги пускат западните осведомителни агенции - Ройтерс, СНН, и т.н.От нашите БТВ са на 1во място по пропаганда на ЕС и незначителни новини - предимно дребни инциденти случващи се в ежедневието на страната. Информация от случващото се по света почти няма.
1
2
 
17
 
! Отговори
Интера преди 1 година
Баш пък толкова образовани???Да щракат с клавишите-да,но сега младите незнаят елементарни неща,а пък за смятане да не говорим....!Работя с баба на 81 години и тя смята на ум!!!