Интернет – средство за справяне с фалшивите новини

Информацията винаги може да бъде проверена, сравнявайте източници!
Обновена: 30 юни 2017 21:14 | 30 юни 2017 20:45,
17

Не само българските потребители, а всички хора като цяло, живеейки в този век на изобилие на информация, са станали по-взискателни към тази, която приемат. От друга страна, процесът на създаване на фалшива информация се променя заради масовостта на средствата за разпространението й, от локални, превърнали се в глобални. Това коментира пред Bloomberg TV изпълнителният директор на Interactive Share Мартин Попов.

Винаги, още от генезиса не само на медиите, а и на света като цяло, манипулация е имало, върху хората се е оказвало влияние.

"В днешно време обаче, поради съществуването на интернет, това е много по-трудно. Хората са много по-образовани сега, отколкото преди 30 години. Това е така поради простия факт, че могат да потърсят не само всякаква информация, а и различни източници на същата тази информация. Ако прочетеш нещо, което е невярно, веднага можеш да потърсиш отговора, да валидираш дали те лъжат или не", каза Попов.

Целия разговор можете да чуете във видеото на Bloomberg TV.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Imai drugi nachini...kat im sprem toka...vodata...benzina...vazduha...zaharta...
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Фалшиви новини" означава "Не наши новини, "Новини, непреминали филтъра на шефа на новините". Така официалните медии и жълтите медии борят конкуренцията, че някой ги прескача като дилъри на новини.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яано е, че има изкривяване,заради политически и икономически наклоннисти. Обаче при фалливите новини говорим за пълни лъжи. Напр. "ИД: България е следващата". "Отпадат направленията за специалисти". "Путин ще разкрие секретни документи за НЛО" и подобни.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова на интернет рядко се вярва и на тоя де ровят из месенжера даги благопожелая ровете доста работи казвам
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живея в канада. Тук децата ги учат в училище да не вярват на медиите то какъвто и да било тип. Особено на евроатантическите ;)))
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кой,как ще определя дали новините са фалшиви и няма ли същите да допускат фалшиви новини по интерес??Кой гарантира истински новини??Никога ги е нямало,няма и да ги има!!Защото,медийната среда иска аполитичност и безпристрастност,а всички са в тотална финансова зависимост!!И тогава за каква истина и истинност ще говорим!!Ще определяме истината по шума на парите ли??
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А КОГАТО ИЗТОЧНИКЪТ Е СОБСТВЕНОСТ НА КОРУМПИРАН И ЛЪЖЛИВ ЕКЗЕМПЛЯР КОЙТО С ПАРИТЕ ОТ КОРУПЦИЯ СИ Е КУПИЛ МЕДИЯ?
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато си има правила и се спазват. Лъжливите новини пуснат за заблуда да се разкрият навреме и да се търси наказание за публикацията. На запад новините са истински.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 6 много общо
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 4 НАПИШИ КОМЕНТАР
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всяка истина е полуистина, всяка лъжа - също е полуистина.сиреч - няма такова понятие "фалшива новина", във всяка новина има доза истинакогато дадена истина или полуистина не ни изнася - тя разбира се е "фалшива новина"
2
4
 
14
 
! Отговори
123 преди 5 години
Фалшивите новини ги пускат западните осведомителни агенции - Ройтерс, СНН, и т.н.От нашите БТВ са на 1во място по пропаганда на ЕС и незначителни новини - предимно дребни инциденти случващи се в ежедневието на страната. Информация от случващото се по света почти няма.
1
2
 
19
 
! Отговори
Интера преди 5 години
Баш пък толкова образовани???Да щракат с клавишите-да,но сега младите незнаят елементарни неща,а пък за смятане да не говорим....!Работя с баба на 81 години и тя смята на ум!!!