За 17 г.: Над 900 хил. българи стегнали куфарите завинаги

КНСБ с румънския пример: Средна заплата от 703 евро, у нас - 514
88
За 17 г.: Над 900 хил. българи стегнали куфарите завинаги
Снимка: архив, БулФото

През последните 17 години 906 000 българи в трудоспособна възраст са напуснали страната трайно. Положението става катастрофално, заяви в Русе президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Още по темата
По думите му катастрофата може да бъде овладяна само със спешни мерки за увеличение на доходите.

Димитров напомни, че КНСБ иска въвеждането на специализирана отделна минимална заплата за висшисти, които работят по специалността си, като тя да бъде в размер на 700 лева.

"Трябва да е ясно, че образованието струва пари и то трябва да се цени", заяви президентът на КНСБ, цитиран от БТА.

Той даде пример и с Румъния. През първото тримесечие на тази година средната заплата там е била 703 евро, а у нас - 514 евро. По думите му в производството на текстил и изделия от текстил в България средното възнаграждение е 380 евро, а в Румъния е 557 евро.

В сферата на образованието средната заплата е 471 евро у нас, а 714 евро е от другата страна на река Дунав.

Подобна е ситуацията и в здравеопазването - в България средното възнаграждение е 522 евро, а 822 евро е в Румъния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тези глупости, ако работи по специалността 700 лв. себе си ли, семейство ли да издържа? Да мислят как да има инвестиции и нещата ще си дойдат на място по естествен начин.
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С ненормалните 17? детски ( и то само за тези чийто заплати не превишават определен минимум ) ще гледате деца! Даже не сте смешни - жалки сте! Тоалетни на запад ли....скоро ще подмитате на асеновградски, пловдивски, и софийски роми...Не тока.. водата...парното , и такса смет - 9 кожи ще ви съдерат за многодетните семейства от Шекера, и Столипено! А да не забравяме и "вносните" в Харманли - те са "специални" ..чакат всеки месец по 1050лв. От общия ви кюп...и отвреме навреме непатрЕотично горянационалнияфлаг
73
1
 
5
 
! Отговори
пълни глупости преди 6 години
Още през декември 2016 год. 3,000,000-ният българин напусна България!Да повторя-над 3,000,000 българи са напуснали България!
72
1
 
7
 
! Отговори
бедния българин преди 6 години
Коментиращите дето викат , че и тука можело да се оправи човек , стига да е работен и мотивиран ЛЪЖАТ !!! Това са връзкари на държавна ясла в полиция , пожарна , община или робовладетели ! Няма да работя по 12 часа + за 400 лв ! 6 дни в седмицата , тези пари ги изкарвам за 2, 3 дена на запад. Умния човек бяга от това подобие на държава и живее като нормално човешко същество в уредените държави. САМО студенти и незнаещи език работат мръсната работа !!
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФутурологЧесТно не означава умно!Разликата е принципна!
70
1
 
6
 
! Отговори
до 79 преди 6 години
Пфу...че в България освен злобни комплексарчета като теб - други има ли бе?***!Ти си лакмуса!Дреме им на българите зад граница за *** с претенции като теб!
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 те милиона българи зад граница не са патриоти....щото домоседи лу...пени така казват!Същите тези дето ден не минава да *** по форумите как ги е*ават - Борисов, ***, Гергов и &...как ги карат да робуват на мутри за жълти стотинки...как ромите си правят с тях каквото искат...как няма свястни болници, и лекари....същите тези квичащи несретници се сещат какви патреоти са в теми като тази! ГОЛ ПатрЕотизъм обаче не пълни детски стомахчета...не ги облича..и не ги образова!
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахаха....мизерниците некадърници...пак са напълзели форума! Като клозетни мухи - най-сигурно си е около познатата дупка...мирише...има само ла...на...*** си е тяхна.И пак плоски простотии за миячи...и строители...така де - това им е последната сламка , с която да оправдаят собствената си мизерия, и некадърност! Страх ги е да изкарат глави от афтъра си, че ще видят какви нещастници са! И другия полюс - IT милионери..и бизнЬесменЬи...да не ви знаем какви даули сте! Ще излъжете - някой паки...*** неинас
67
3
 
1
 
! Отговори
Олеле преди 6 години
До 73 "Не си потресен, а си треснат.."....Абе, примитив фобски! На вас фобите и неудачниците все някой ви е виновен - или ще са комунистите, или някой друг, но винаги вината е в другите. Като гледам и по история си много зле! Патриотизмът е еманация на националните държави след Френската революция от 1789. Доста след Средновековието, където все още не са оформени като нации отделните народности!А щом се чувстваш добре като чистач на *** в чужбина - прав ти път иуспех!
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако имах два живота то единият бих го жертвал да работя за материални облаги в чужбина но за жалост живота ми е един аз си обичам страната макар че живея бедно богатството са моите приятели красивата ми родина родният ми град и за 5000 паунда на месец не бих напуснал прекрасната си родина
65
4
 
4
 
! Отговори
Браво, чистачке! преди 6 години
"Моето семейство е от хилядите навън и не съжалявам.Родината е там ,където се чувстваш добре и живееш нормално стига с този патриотизъм-тази дума отдавна не оправдава значението си"...ПОТРЕСЕН СЪМ!!! Потресен съм, че една голяма част от българите разсъждават по същия начин! Потресен съм, че всички медии целенасочено внушават същото, което тази "българка", извежда като символ- верую!КАК ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ, КОГАТО ИМА ТАКИВА "БЪЛГАРИ"?!!!
64
2
 
0
 
! Отговори
nikoi преди 6 години
До PDti samo vav levove li smiatash>>>ima i drygi evropeiski avtori
63
14
 
5
 
! Отговори
PD преди 6 години
Който му се бега, да бега. а тези дето оставаме имаме работа да вършиме.И по добре сега да бегат, щото, кога му дойде времето, да се делят и пречат.Да бегаш, това от страха иде. А който, страха няма, той ще намери начин, на род и родина, в полза да бъде.И щом е избегал, сам се е отлъчил, що тогава, на род и родина, акъл дава?Или съратници търси, в безпътна измама, щото, по леко нему да му стане. А заспива с мечта една, да бъде в битката, за чест, правда и свобода, там нейде, в родната му земя
62
1
 
2
 
! Отговори
WC преди 6 години
PUSHKA KATO GRAMNE>>>>DRUGO KE STANE.
61
1
 
2
 
! Отговори
BG IZMET преди 6 години
NALI SEGA NANIZANI NA TYRSKI XYI SI GIVEEM PO DOBRE>>>KEF TI CHALGA>>>KEF TI TYRSKI SERIALI>>>PYTIN E BOGAT I GO BOLI KYRA ZA BALGARITE>>>HAMERIKANCITE STE NI SPASAT SLED KATO NI VZEMAT VSICHKO.
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та за троловете е хубаво в България,защо триете коментара това е факт
59
1
 
21
 
! Отговори
Край преди 6 години
Много неща са различни в Румъния. Нямат и менте синдикати които от 30г. да паразитират само върху държавните предприятия - да определят от кой да се купят работните дрехи и обувки, къде да се застраховат работниците и да правят далаверата с ваучерите за храна. Един синдикалист няма в частните фирми.
58
2
 
12
 
! Отговори
BACHO GIORE преди 6 години
НЕМА ДЕТСКИ ГРАДИНИ,НЕМА УЧИЛИЩА НЕМА АСФАЛТ НЕМА ПАРИ Е КОЕ МУ Е УБАВОТО.А СЕТИХ СЕ БЕЗНАКАЗАНОСТ ,КОРУПЦИЯ,КОМУНИСТИЧЕСКИ ОЛИГАРСИ. ЕЕЕ МЕРСИ.
57
1
 
29
 
! Отговори
еватицензурата преди 6 години
търсим работници в нашата фирма.ами няма не щат да работят.а предлагаме хамалогия,жега ,прахоляк и масла.само сега и само за вас за минимална заплата ,без отпуск и бач всяка събота и неделя.за вишистите има бонуси за мазохисти.газене от *** шеф.и пак няма желаещи!
56
29
 
15
 
! Отговори
Фиро преди 6 години
Работил съм в много държави. От България по хубаво няма. В Англия и Германия не бих живял, независимо от парите. Който е обикалял, видял, сигурен съм че разбира. Германия я управлява луда баба, САЩ доскоро афро-американец който разруши Близкия Изток, нас ни управлява... знаете Кой. Половин България сега е на почивка в Гърция и Турция, други по острови в цял свят... е, всички искат да катат Бентлита, но не могат. Затова и мрънкат. Тук е най-добре за българи.