Из борсата: Българско или вносно – най-важна е цената!

Търговците често предпочитат вносната продукция заради вида
Обновена: 5 авг 2017 18:04 | 5 авг 2017 17:00, Боряна Павлова
22


Вид или вкус. Това е дилемата, пред която се изправяме всеки ден, когато трябва да избираме да купим български плодове и зеленчуци или пък вносни такива.

Често обаче дори не знаем какво купуваме. Много търговци предпочитат да продават вносна продукция, просто защото тя е с по-продаваем външен вид от родната, отбелязват те пред Bulgaria ON AIR.

На зеленчуковата борса в Първенец ежедневно минават стотици хора – от търговци на едро до обикновени потребители. Докато пазаруващите за вкъщи предпочитат родно производство, търговците търсят стока, която е по-лесно продаваема.

Българското може да е по-вкусно, но вносното е по-качествено, казват търговците. Други пък са категорични в обратното - че българската стока е по-качествена от вносната.

Вносният домат е с предимство що се отнася до външен вид и размери. В същото време обаче отстъпва вкусово на българския, твърдят потребителите. Дори тези, които искат български стоки обаче, понякога се оказват подведени.

Често обаче изборът опира именно до цената и българинът купува по-евтиното, без значение от неговите произход, вкус и външен вид.
 


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Българското може да е по-вкусно, но вносното е по-качествено" -- що за идиoтщинa е това изказване!?
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
н знам каквви са доматите,но на вкус са като картоф,и вътре има *** ,
това продават в магазините.
лошото е че и такива семена продават,загубиха се старите бг сортове.
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предпочитам испански домати от Севиля пред някакви.муттенски от Каспичан примерно.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купувате от селяни или се организирате на групи и си поръчвате на селяните каквото ви е на сърце - български зеленчуци,плодове,мляко,сирене,кашкавал,месо,плащате им и знаете,че ядете здравословна храна,нашенско производство.Дори и зимнина могат да ви приготвят срещу заплащане.А не домати,отглеждани на цимент с найлони,с ГМО семена и химия.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Български или вносни-никъде не пише, а и да питаш- кой ще ти каже истината?..А истината-през гугъла: "На троих - 17 серия - 1 сезон"
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма хубави истински домати на пазара.Единствената разлика е в цената,качеството е лошо,независимо от къде се купува от веригите или от пазара.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде на доматите пресни хубави джихадистки расли в градините на Ислямска Държава на изгодна цена
7
1
 
30
 
! Отговори
Ееей преди 3 години
Не знам какви домати ядете,но аз пробвам и от по-евтините и от по-скъпите. Нс вид добри,а вътре пълни с твърди зеленища. Няма евтини,няма скъпи. Налага се да изхвърля половината на всеки домат. А под ципата,някои домати имат бял твърд слой. Купувам от различни магазини- все същото. Смених тактиката Сега си купувам от бабите на пазара. Цените същите,но си хапвам вкусни домати. Те доволни и аз също. Поне им плащам за труда,а не пълня гушите на прекупвачите.
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-качествени и с по-добър търговски вид ли са вносните?!?!?!?!Питайте гърците от Крит как български далавераджий-търговци цяла зима омитат 2-ро и 3-то качество домати от техните оранжерии,а ги пускат на зеленчуковата борса Петрич за 1-во!!Никъде български търговец не купува по света хубаво и качествено,защото то струва пари и няма далавера как да се пробута на двойно-тройно по-големи цени!!
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селянино Василев, изкара ли говедата днес?
4
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ям каквото ми харесва без значение от къде е. Тоз пишман патриотизъм и национализъм можете да си го заврете знаете къде.
3
9
 
6
 
! Отговори
123 преди 3 години
Винаги купувам мексикански домати. Те са най-вкусни. Все пак Мексико е родината им.
2
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските (старите сортове) са много вкусни от вносните ***. Но някои прекаляват с цената. Ако цената е равна, предимството им е тотално. Искате продажби - свалете цената. Макс 2 лв. Вдигате цените като за последно, пък после виете. По живково бяха 20 ст. при заплати от 200 лв. Средната заплата е 500 значи трябва да са 50 ст. а не 2 лв.
1
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това пък е най-голямата глупост да си мислиш, че щом са български значи са вкусни и качествени...