Несправедливо: Не наемат на работа отличника Михаил, бил аутист

Искам да ме оценят и да бъда полезен, сподели момчето пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 3 фев 2018 21:32 | 3 фев 2018 21:00, Красимир Ангелов
103

21773 гледания   |  Още видео

Млад мъж с аутизъм завършва училище с отлични резултати, въпреки състоянието си. Михаил Игнатов обаче не е стигнал до нито едно интервю за работа, тъй като е отпращан веднага щом съобщи, че има увреждане.

От месеци насам най-голямата му страст е да снима спортни събития и да пише спортни статии - особено такива, които са свързани с баскетбола. Част от материалите му са публикувани в спортен сайт, а нищо от написаното не подсказва на читателя, че ги пише момче с аутизъм.

"Искам да се развивам в дадената дейност, полагам усилия да бъда полезен на хората. Просто искам да ме оценят", сподели момчето пред Bulgaria ON AIR.

За момента обаче никой не е оценил Мишо. Майка му призна, че откакто е изкарал матурите и е завършил средното си образование, е затворен между четири стени вкъщи. Нито един работодател не е пожелал дори да разговаря с него.

Повече за историята на Мишо вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On Air
 


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
5
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
Много негативни коментари, но аз съм сигурен, че ако на това момче му се даде шанс работодателят ще види скоро, че е ударил джакпота.
Не се предавай, Мишо! Успех!
84
0
 
2
 
! Отговори
Денни преди 1 година
Привилегии има, но явно вие не ги знаете! А да се принуди един работодател да наема хора с увреждания има как - като се променят законите и се уеднаквят с европейското законодателство. В Германия например всяка фирма е длъжна да обяви определен брой работни места за хора с увреждания и да наеме хора. Въпрос на време е и тук да стане така. И със сигурност ще е по-добре. Защото в момента от всички нас данъкоплатците се вземат пари, за да се плаща издръжката на хора с увреждания.
83
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пичове,

Аз не бих заложил апартамента на родителите си, за да започна бизнес, да рискувам парите си, благополучието на семейството си ибъдещето на децата си, за да се правя на Майка Тереза и да наемам хора, които е много вероятно да ме провалят. Като сте толкова състрадателни, направете го вие! И работодателите, и работниците бачкат за пари, не за благотворителност. Мога да подкрепя финансово благородна кауза, като отделя от залъка си, но еднократно, а не като дългосрочен ангажимент. Съжалявам
82
3
 
8
 
! Отговори
Консултатнт преди 1 година
До Анонимен 81
Работи ти с някой, който през седмица е болничен или отпуска. Работата се върши от един. Фонд работна заплата се дели на две. Или като си много отворен наеми такива и плащай да си стоят вкъщи. Мой колега също бе умник като теб, когато бе от позицията му на нает. Като стана въпрос, че работничката на съпругата му се налага да отсъства често, запя друга песен. Народа го е казал: "На чужд гръб и сто тояги са малко". А този"журналист"търси буквите по клавиатурата с куче. Гениален?
81
2
 
0
 
! Отговори
A. Pi. преди 1 година
https://news.sap/germany/autismus-bei-sap/
80
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пишете повече за Бойко, Путин и Ердоган! Аутистите не ни интересуват.
79
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не може да задължи работодател да наеме хора с някакъв здравословен проблем, както и потенциални майки - това е безспорен факт. Съвсем нормално е те да си гледат интереса. Тук проблемът е в градината на държавата... как да поощри наемането на подобни кадри. Ако например намали данъчната основа на фирма, която е наела подобни хора, или предостави други отстъпки или привилегии, то точно тези хора може да се окажат дори търсени.
78
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека момчето поясни в коя дейост иска да работи . Защото ако непременно иска да бъде спортен коментатор трудничко щеда е . Мнооого трудно . Работни места за такава дейност не се откриват всеки ден и затова ,,работодателите ,,не могат да удоблетворат желанието му . Статииката е написана тенденциозно . Хиляди инвалиди нямат работа и не е възможно да имат при тези демократични условия .Не е само това момче ,хиляди са и държавата ги дискриминира .
77
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да е само той да го преглътнеш. Масово не се наемат жени с малки деца или такива без. При първите причината ами кой ще ги гледа като са болни, привторите ооо, вие скоро ще забременеете. Незамисимо дали са отличници или не. Присто българския раотодател не обича да плаща, а само да взима.
76
3
 
6
 
! Отговори
до 78 преди 1 година
Не желая да ходя на работа от 2008г. Работя от у дома.. Конфликтна личност съм ,не обичам интриги, шлюхи , гейове. Почвам да се бия , скачам на тукати , не ми пука от никой босове , шефове , колеги..
75
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат образовани хора- не ги наемат на работа.
Искат хора с желание да работят- не ги наемат на работа.
Искат кадърни, обучени кадри- не ги наемат на работа.
Реват, че няма кадри.
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бау

Работа от дома означава социална изолация. Защо ще изолираме хората с увреждания? На работа ходим, за да работим и да сме сред хора. Не сме вълци- единаци.
Работодателите какво търсят- работещи, способни хора или...
После реват, че няма кадри.
73
2
 
6
 
! Отговори
Бау преди 1 година
Трябва да си намери работа, която да може да върши от дома си. Ако е толкова интелигентен може да стане програмист. Не му трябва скорост на писане , трябва му акъл. Не му трябва и да кисне в офис. Има варианти, но е напълно възможно да не прави това, което му харесва.
72
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като е отличник да стане програмист и да работи от вкъщи.. отличник от бавнозагряващо училище.
71
2
 
11
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Човека има заболяване което не се приема от хората .
Мисля че има шанс в Държавната Администрация - там всички се правят на аутисти , когато отидеш на Гише - Обедна Почивка или върнете се за да вземете документ от съдедното гише . Това момче няма шанс в Частна Фирма - там се изкарва продукт от които Държавната Администрация си получава Заплата чрез ДДС , Тока и Акциза .Няма как да работи в Частна Фирма защото ще стане Омагьосан Кръг .
70
0
 
11
 
! Отговори
venix преди 1 година
Всичката ни работа е такава! Хората се познават по отношението им към околните. *** за зеле не става от нас ако не можем да дадем работа на такъв човек. Състраданието ни е чуждо, егото ни стърже небесата.
69
0
 
12
 
! Отговори
Агент Блеки преди 1 година
Успех на Мишо , такива младежи са в пъти по-нужни на обществото ни от колкото ония от Народното башибозуци ! Дано се намери някой НОРМАЛЕН работодател и му даде шанс за АДЕКВАТНО ЗАПЛАЩАНЕ и живот !
68
9
 
5
 
! Отговори
Кретен преди 1 година
Като гледам с каква скорост пише с по един пръст на всяка ръка не знам за какво въоще го обсъждате? Много е хубаво когато към текста на статията е прибавено видео. Иначе от написаното човек остава с друго впечатление. Колко са гадни работодателите.
67
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно това е най-големият проблем за човечеството, в условията на капитализъм. Една част от хората, които са успешни на пазара на труда, и се чувстват комфортно в условията, които предлага капиталистическото общество, много бързо забравят за тези, които са на обратния полюс, и ги виждат като заплаха за ефективното функциониране на това общество. А в същото време, същите тези успешни хора, остават слепи за неефективността на самата капиталистическа система. Дайте му инв. пенсия и го оставете.
66
4
 
23
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Аутистите са много добри в определена област, да трудно комуникират, на пък работят стриктно. Работодателите в България са неграмотни крет-Еени и нямат достатъчно мозък да оценят момчето. А може пък да са разбрали че е по-добър от тях, а тук кадърните не ги наемат лесно на работа.