БСП: Системата убива хората с увреждания директно!

Социалистите с упреци за спрените на входа протестиращи
31
БСП: Системата убива хората с увреждания директно!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Въпреки че зам.-шефът на парламента Емил Христов се извини на хората с увреждания, които вчера не бяха допуснати до сградата на парламента, защото носили тениски с надпис "Системата ни убива", БСП излезе с остра декларация заради недопустимото според тях поведение на мнозинството.

Още по темата

"Животът на част от тези хора ще свърши, преди да изтече мандатът на този парламент", скочи червеният Антон Кутев от името на своите.

Той припомни, че Народното събрание е най-висшият политически орган в република с парламентарно управление и това е мястото, където трябва да се решават проблемите на всички обществени групи.

"Хора с увреждания вчера дойдоха в НС, за да потърсят помощ и да запознаят депутатите с проблемите, които срещат, БСП организира срещата в сградата на парламента, логично беше те да присъстват със знаците и логото на своя протест и с напълно справедливите си искания. Те протестираха срещу системата, а не правеха търговска реклама, това дори не беше протест срещу ГЕРБ, а срещу всичко, което държавата не е направила за тях, протестираха срещу ниските добавки, безработицата, безизходицата", каза социалистът.

Според него има много българи, на които държавата и институциите са длъжници, но хората с увреждания са най-уязвимата група.

"Системата ги убива в най-директния смисъл, за тях животът е жестокост в най-бруталния смисъл на думата, хората с увреждания и техните роднини проявяват ежедневен героизъм и заради това най-малкото, което трябваше да направи политическият елит, е да ги чуе, животът на тези хора е показател за европейската идентичност на България", упрекна още той управляващите.


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
11
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
Няма народно недоволство, което да не е яхнато от кyманизите... - надявам се и таралежите да недоволстват...
6
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП-то се е загрижило за ромския си електорат, който получава масово инвалидни пенсии.Още като се роди цингето и го пишат астматик.
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те останаха само такива вече.
4
5
 
12
 
! Отговори
сигурно преди 1 година
В България още останат само политици ,пенсионери ,инвалиди и роми !!
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера по време на протеста вместо Борисов да излезе и да им обясни, той предпочете да играе мач на Дианабад на мен ми се струва че грам не го интересува за вас, беше си усмихнат и цъкаше мач , а вие си протестирате а него хич не го еве,пак си го изберете.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не системата, а комунистическата некомпетентност. Колко още ще плащаме за прикриването на Чернобил, че и изкарахте хората да ги вали. Направете си изследвания след 1986 с колко е нараснал броя на онкоболните, както тези с увреждания. Задавате въпроси, на които отговорите ги знаете и се надявате хората да са забравили.
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да ги изберем отново БСП. Те ще ни оправят. Така ще ни оправят, че после няма да можем 1 седмица да сядаме.

Спонсорирани публикации