Борисов се ядоса на БСП: Президентът не беше трасирал нищо в Русия!

Премиерът разясни в парламента подробности около визитата в Русия
Обновена: 8 юни 2018 16:52 | 8 юни 2018 12:33, Камелия Цветанова
257

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов се ядоса на тона, начина и акцента, с който червеният депутат Антон Кутев му зададе въпроса какво е договорил на срещата си с руския президент Владимир Путин в Москва в края на май.

"Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Аз отидох да видя какво е трасирано, а то не беше трасирано нищо", отсече Бойко Борисов, като призна, че отговорът му е кратък заради начина, по който е зададен въпросът.

Още по темата

За пръв път от 11 месеца той взе участие днес в парламентарния контрол, а отсъствието му често става повод за критики от опозицията.

След срещата си в Москва с Путин премиерът Борисов обяви, че са водени разговори газопроводът "Турски поток" да стигне до България и да бъде свързан с българската газопреносна мрежа, а пък говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отсече, че няма договорки за това.

Според Кутев явно Борисов има трудности с комуникацията с руските ръководители.

"Вие просто не се разбирате с тези хора, явно имате различна комуникация, ще трябва да си промените екипа, защото сам очевидно няма да можете да се справите", упрекна го социалистът.

"Срещата с мен бе три часа. Толкова да не съм бил със заклет преводач и толкова да не съм разбрал какво казваше и на живо се предаваше", отговори му Борисов.

Той обяви, че е говорено за допълнително количество газ, което да влезе в България.

Според премиера винаги, когато идва в парламента, опозицията използва случая да си каже репликите и това което са намислили, а не да свършат работа с него.

"Вместо да питате мен, може да отидете да питате президента какво е трасирал, а вие използвате случая да се заяждате с мен и да си разменяме реплики", настоя Борисов.

"От едната страна нашите партньори ми казват, че съм васал на Путин и вие ми казвате, че не го разбирам, на кого да повярвам накрая", продължи той.

"Като дойде тази година Путин, ще го помоля да седне той с вас на руски да ви обясни", каза още Борисов на Кутев.

Премиерът обясни, че дори се е обадил най-добронамерено и на енергийния експерт и бивш министър от БСП Румен Овчаров, за да обсъдят темата.

"Ние договор за газ имаме за 2030 година, в случая говорим за допълнително количество газ и това допълнително количество трябва да видим как да го прокараме по нашата газопреносна система до Сърбия, Унгария, Македония, Гърция, това е проблемът между ЕС и Русия и заради това и "Северен поток" забуксува. Заради това Путин разпореди на Милър, а ние на нашата министърка, сега на 13 в Белград се събират всички министри, мисля, че ще се договорим за част от газта да се търгува на територията на България, другата да отида директно за Сърбия и Унгария", обясни Борисов.

На критиките на Кутев той отговори, че ГЕРБ има по-голям рейтинг от БСП, а омбудсманът Мая Манолова има по-голям рейтинг от президента, но това не означавало нищо.

Премиерът коментира и обвиненията на червената шефка Корнелия Нинова за европредседателството ни.

Със сигурност можем повече и заради това преди време предложихме шеф на парламента, министър за европредседателството, да са от вашата партия, вие казахте, че сме искали да сме ви купили", припомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
21
 
! Отговори
трасирам сложна дума преди 5 години
Според мен новината е,че Бойко е научил една нова завъртяна дума ,,трасирам". Като научи още няколко такива пак ще отбележа.Все пак проверихте ли дали някой не му я е подсказал,защото за управлението на Герб си пишеше 4, а за един 4-джия такава дума не знам да присъства в речника.
211
0
 
20
 
! Отговори
баба Яга преди 5 години
Добре,че беше Р.Радев, че да "трасира" , да проправи пътя към Москва, че както го бяха ос....ли този път към Русия почти 30 години! Мисля, че ако не беше Радев, Бойко нямаше да се озове в Москва.
210
0
 
24
 
! Отговори
Муто преди 5 години
Сега Бойко съвсем се изложи! Президента не му бил свършил работата! Налагат се изменения в държавната нормативна уредба - Премиера и министрите да се освидетелстват ежегодно от задгранични експертни комисии, за умствените им възможности и се дава заключение, дали са в състояние да вършат дейностите, за който са назначени!
209
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ГЕРБ гласувахте против и не гарантирате изкупуването на тока от АЕЦ Белене,както на другите?Това не е ли дискриминация?За чуждите има гаранция,а за българския и най-евтин ток да няма гаранция за изкупуването?!Отново ГЕРБ работите против българските интереси и против проект в който сме вложили много пари,труд,усилия!Оставкаааааааааа!
208
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О *** всичко!Пак развали проектите,некадърник!Унгария,Германия,Турция,Австрия и други си защитиха интересите,а от Австрия директно казаха ""не можем да си позволим шистов газ,защото е скъп и не ние изгодно" и сключиха договор с Русия до 2040 година,всички(от цял свЯт и ЕС) сключиха сделки за милиарди с Русия,само нашия т ъ п а н мълчи като риба и се съглася с всичко,което му диктуват и е против българския интерес,ОСТАВКААААААА!НЕкадърници от ГЕРБ!
207
0
 
30
 
! Отговори
Тина преди 5 години
Какво да ти трасира бе ,какво да ти трасира.Нали ти си министър-председател.Ти трябва да подписваш договори и твоите министри.Нищо не подписахте.Това е в твоите правомощия.ОСТАВКА!!!
206
1
 
33
 
! Отговори
Ивомир преди 5 години
Бойко трудно не може да приеме че е сгрешил. Сега неговите кукловоди ще го изоставят и сами ще преговарят с Москва, защото това им диктуват интересите. Ние този път ще бъдем не на опашката а под нея. Ами Няма кой да му е виновен на Бойко. Той си е виновен толкова са му възможностите
205
1
 
33
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Добър коментар на Борисов който според мен означава че само той и неговият екип не разбират какво им се случва. Просто с него не искат да разговарят
204
1
 
29
 
! Отговори
Лицето на демокрация преди 5 години
лелееее *** Борисов много зле изглежда. умственно си е се така където е от години, но погледнете какво торсо е изваял. стероидите и анаболите никому непрощават.Кажете му да мине на някаква диета. може само сок от ябълки и портукаи или на моркови и банани да подлъже тенията, нооо да не го оставят да се увлече, оти ако нема тения и земе да се избананва и изморковлясва да му ареше и айде по под шарения байрак да се разхожда с пера от паун нагъчкани в в ушите и срдо-задната дупка известна като лице
203
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***!
202
1
 
23
 
! Отговори
Ъ^ се превежда A? преди 5 години
тва дето е забито на мазния вратЪ над раменте зе все повече да мяза на онова дето е от зад на Цачева м/у бутовете и поясЪ, но не е онова дето му са праи уйобрък и семкапръсссъ а онова дето му се вика заТник, кът съ поумии па на тупе ще вяза и па шъ мои да се огръща с фрецуиди, наследници на гимлер гитулер и хенри гайне и текъ нететикЪге не е разбрало то ползва у всеки ези гулмътъ печатнъ буквъ Ъ с интонациъ за въпрос Ъ^
201
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много злобно човече!
200
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БИВШ АТАКИСТК'о става ве атакиста?! Защо си се объркал толкова много! Шефът ти фюрер, както се вижда от доста време, показва голямо уважение към премиера Борисов. Той е умен човек, инае нямаше да ви бъде фюрер и т.нар "атакаджий" да се юрнете след него! Послушай го! Между другото, май си комунистическа къртица в партията на Сидеров!
199
2
 
19
 
! Отговори
хахо преди 5 години
просто не е възможно толкова *** на едно място.товарете се на каруците и марш в сибир.
198
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** човек и бърз вятър спиране нямат ...
197
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На калпав ***,вълната му пречи!
196
6
 
47
 
! Отговори
БИВШ АТАКИСТ преди 5 години
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ
195
9
 
20
 
! Отговори
Врънетъ РоссенЧо преди 5 години
маанете тоьо и си ни вЪрнете нашио Росен РогътналилуевичиРосенРосенРосен по никой начин неможе да бъде определен като тиква, пипон питон, кратуна мамуна. Росен пише, чете и говори на немски!
194
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знаели на кой е парцела, една жена показва едни документи и там ясно се вижда корупцията и всеки се прави на ощипан,продавач като кмет на София Бойко Борисов купувач Христо Ковачки продадено от Бойко Борисов на Ковачки 7 декара за жълти стотинки държавна земя а сега този *** даже и ни управлява е найстина няма такава държава, НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО В СОФИЯ КВ. БОРОВОhttps://btvnovinite.bg/bulgaria/zhiteli-na-kv-borovo-na-protest-sreshtu-zastrojavaneto-na-gradinka.html
193
2
 
52
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Аз съм свикнал друг да ми свърши работата и после да обирам лаврите. Еххх много лош този Радев