От януари ще купуваме електронни винетки на старите цени

Специални терминали в бензиностанциите ще монтира АПИ до края на годината
Обновена: 16 ное 2018 13:43 | 16 ное 2018 11:53, Екип на Bloomberg
10
От януари ще купуваме електронни винетки на старите цени

 Националното тол управление към АПИ е специализираното звено, което ще се занимава със събирането на електронните винетни такси, които ще заменят старите хартиени стикери от началото на 2019 година. В него ще работят 921 души, а до края на тази година ще бъдат назначени 393. Около 600 от тях ще имат контролни функции. "Цените на винетните такси се запазват същите за всички видове МПС и не се предвижда скоро увеличение. Затова пък ще се предлага и нов продукт - "уикенд винетка", която ще струва 10 лв". Това каза Антон Антонов, директор на Национално тол управление към АПИ, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"От 1 януари 2019 новите винетки ще са със старите цени, а именно: 97 лв. за годишна винетка за автомобил. За тежкотоварните автомобили винетките ще са валидни до 15 август 2019 г., а от 16 август тежкотоварните автомобили минават на тол такси".

Терминалите за самотаксуване са договорени, доставката е за 500 броя, те ще бъдат разположени в търговски обекти по протежение на пътната мрежа, вероятно в бензиностанциите, съобщи Антонов.

"Обектите са избрани на принципа да са на пътната мрежа, да имат добро интернет покритие, на 24 часов режим. Терминалите вече са произведени, в момента се брандират и до края на годината ще бъдат поставени на местата. Плащането през тях ще става с кредитна, дебитна карта и с карта за гориво. АПИ е в процес на преговори с големите вериги бензиностанции за да се ползват и техните карти за закупуване на винетки".

Вижте и видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


10
Още по темата: АПИвинеткиелектонни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
ПАРАЛЕЛНО преди 1 година
Според мене, системата с хартиените винетки трябва да продължи да работи ПАРАЛЕЛНО с електронната още една или няколко години.
Пример: постепенната замяна на хартиените билети в градския транспорт.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво са нужни 900 човека за автоматизирана система в която трябва само надзор и обработка на данни. Идеята на това е да се спестят пари а не харчат повече
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как сте пропуснали да ги актуализирате между първо и второ четене?
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още 1000 хрантутници назначени от Борисов, на които ще плаща от нашите пари и които заедно с родата си ще гласуват за управляващата мафия.
6
0
 
29
 
! Отговори
Ton преди 1 година
Нямам против да плащам за винетки и пътни такси. Имам против, когато плащам и карам по разбитите “магистрали”.
5
1
 
4
 
! Отговори
Бах та в троляка преди 1 година
до 3:Нема да ревнеме, а и ти нема да заработиш надника от 26,5 стотинки.
4
1
 
12
 
! Отговори
даа преди 1 година
както се и очакваше. назначаваме 1000 души, естествено наши гепирастчета, даваме ме им по 1500 лв заплатка и един кочан с фишове и ги пускаме да контролират. по тоя начин ше станем мн ефективни и към хазната ще потекат реки от пари. няма значение, че по цивилизования свят никой не работи така първобитно но ние сме граб и ше бъде както каже нашият любим вожд и учител тавриш бибитко.
3
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде бе, няма ли да ревнете за винетките.кажете как Боко ви граби с по 26,5 стотинки на ден за годишна винетка.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още я раздуйте тая администрация, цяла България в държавния сектор да бачка.
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бе, вдигнете цената и на винетките, така не е интересно.