НФСБ издига Валери Симеонов за водач на листата за ЕП

От партията ще гласуват срещу ниския праг за преференциите
29
НФСБ издига Валери Симеонов за водач на листата за ЕП
Снимка: БТА, архив

От НФСБ издигат кандидатурата на лидера си Валери Симеонов за водач на листа за Европейския парламент.

Заместник-председателят на партията Борис Ячев каза, че разговорите с партньорите в коалицията "Обединени патриоти" са се оказали безрезултатни и действията им сочат желание за собствена листа и собствено участие.

"Затова повече от естествено е да уважим желанието на структурите на НФСБ партията да е готова за самостоятелно явяване на изборите за ЕП или с подкрепата на други партии и сдружения, които не са в рамките на ОП", посочи Ячев на брифинг.

Ако се стигне до възраждане на разговорите в "Обединени патриоти" или с други формации, това ще бъде и нашето предложение за водач на обща листа, коментира Ячев.

От НФСБ уточниха, че Валери Симеонов е номиниран от организациите в Бургас, Пловдив-град и Пловдив-област, Варна, София-град и София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград и Враца, предаде БТА.

Симеонов е приел, че може да бъде издигната неговата кандидатура. Нашите очаквания са действително Валери Симеонов да бъде избран в ЕП дали като водач на листа на НФСБ или на коалиционна листа, коментира заместник-председателят на НФСБ.

Ние също научихме за номинацията на Ангел Джамбазки от вестниците, коментира Борис Ячев, попитан дали партньорите им са информирани за кандидатурата на Валери Симеонов. Според него нищо няма да взриви доверието в коалицията.

Относно избора на нова Централна избирателна комисия, Ячев посочи, че за НФСБ не е драма. Най-вероятно ще подкрепим новата идея да бъде променен съставът на ЦИК, но не виждам технологично как това лесно може да стане до европейските избори, коментира той и добави, че е нормално да имат своя кандидатура за ЦИК.

Във връзка с промените в Изборния кодекс, той посочи, че преференцията с нисък праг руши коалиционното и политическото доверие, като създава излишна мотивация за боричкане в една листа. Затова Ячев каза, че ще гласуват против връщането на ниския праг на преференцията. Този път обаче не НФСБ внесе предложението за увеличаване на прага на преференциите, уточни той.


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
19
 
! Отговори
!!!! Водач на листа? преди 2 години
Това не беше ли този със Майките и Инвалидите?
7
2
 
8
 
! Отговори
Saki преди 2 години
Време е да се коалира със СДС, Кунева, ДСБ, НДСВ и т. н лешояди
6
3
 
13
 
! Отговори
Така е преди 2 години
Вече си точи зъбите за някоя европейска ограда. Железен си Валерий, ама народа знае колко си лъжлив и крадлив.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От партията ще гласуват срещу ниския праг за преференциите. т.е.НФСБ са с ДПС.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има смисъл само ако със Сидеров закрият ЕС. В противен случай са патриотични предатели с банкови сметки като Джамбаски.
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НФСБ не е ли ги срам малко поне да се засрамят
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човек ми се издигна в очите с изказването за Кирилл. Е, после с майките се окъка яко, абе, типичен българин.
1
1
 
14
 
! Отговори
ще им спре музиката. преди 2 години
Като са патриоти да се борят тука на местна почва--там да изпратят някой млад с бъдеще да трупа контакти да се ошлайфа --другите са Сидеров и Каракачанов най-вероятно ...