Младите и дрогата: Най-често посягат към канабис

Хероинът праща най-много хора в болница
10 юни 2019 12:09,
26
Младите и дрогата: Най-често посягат към канабис
Снимка: pixaBay

В последната година младите българи са употребявали най-често канабис, но хероинът праща най-много хора в клиники, показва ежегодният доклад на Европейския център за мониторинг на наркотици и наркомании, предаде БНТ.

"Не може да се говори за криза при употребата на наркотици. Увеличава се обаче употребата на екстази, основно в масови заведения като дискотеки и клубове", твърди д-р Пламен Попов – директор на Национален център по наркомании.

Канабисът в най-употребяваното вещество както в България, така и в ЕС. Наркозависимите в България са около 30-40 хил., тоест такива с проблемна употреба на наркотици.

11,2% от хората в България са употребявали някога в живота си някакво наркотично вещество, което е около половин милион българи. Също имаме данни за употреба през последната година и през последните 30 дни. Вижда се, че има навсякъде тенденция на увеличения, смята Александър Панайотов.

Според Тихомир Безлов през 2003 г. е започнало бързо нарастване на употребата на канабис в България. "Забелязва се едно стегниране на употребата на канабис 2019 г. спрямо 2018 г.", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
колев преди 3 години
Холандия е на светлинни години пред ЕС, да не говорим за Б-я.
24
0
 
4
 
! Отговори
знаеш ли преди 4 години
че до 30 год.не знаех как изглежда дрогата само от сащ филми съм гледал и съм чел при соца таково чудо нямаше или ако някои се появи веднага на топло до дълбока старост при тази чудовищна демокрация много деца страдат правителството не обръща внимание--защото те имат пръст в тази работа.ако искаше правителството да ги махне ддосега един дрогаджия нямаше да остане --ето това е истината
23
0
 
10
 
! Отговори
GG преди 4 години
До 20Ходил съм поне 4-5 пъти в Амстердам. Там предимно пушат чужденците и утрепките.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много обичам МарияХуана-една цигарка и кокалите престават да ме болят !
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навремето баба ми ми разказваше как са гледали коноп и са правели от него въжета както и мазила за рани и стави, и никой не си е помислял да го пуши.
20
5
 
6
 
! Отговори
Аман от Прости хора преди 4 години
До АнонименТо точно защото в Холандия е легализирана значи са най голямите *** в ЕС.... и затова Холандия също е една от най добрите страни за живеене като стандарт и всичко.Щото видиш ли са ***...
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво правят старите и дрогата? Вече минаха 30 години наркоманско време.
18
4
 
9
 
! Отговори
Колето Бъроуз преди 4 години
Не е вярно ,аз си помпя херца и ми е добре. Само лузърите пушат треволяци!
17
3
 
8
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Виждаш ли какнаркозависимитеджендари от софия са ти маркирали минуси
16
1
 
6
 
! Отговори
До 14 легализирайте преди 4 години
Да не си са напушил беГенди ?
15
2
 
7
 
! Отговори
jj преди 4 години
А цигарите и алкохола? Най-голямото перо в бюджета. България се издържа от наркотици.
14
6
 
19
 
! Отговори
легализирайте канаби преди 4 години
легализирайте канабиса най-накрая...
13
3
 
16
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
ммм, к'ви хубави главички :)
12
4
 
15
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"Живеем в един измислен нерален филм ."Измисления филм приятелю е това което гледаш във филмите, това което слушаш по новините, това което ти говорят политиците. Измислени са всичките зрелища с които се занимават хората ежедневно. Очевидно не си бил в планината с една тревица за да разбереш колко много изпускаме докато се занимаваме с глупости.
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10 ходи да си купиш един буквар най-напред. После ни обяснявай в какъв свят живеем.
10
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва по строги мерки за всякакви наркотични вещества, опотребяването на наркотично вещество .само вреди на човека, мислим че действа в положителна посока ,но грешим ,а обратното. Живеем в един измислен нерален филм .
9
4
 
21
 
! Отговори
Слънчарски преди 4 години
В последноте 30 години да напишат. В гимназията всяка седмица пушехме. Тревата, както важи и за почти всичко, си е безвредна, ако не се прекалява. Но човек трябва да си знае мярката. На един приятел трябваше да му правят операция на дробовете, защото беше прекалил след 6-7 години. И честно казано напоследък тревата е само някаква депресираща, дето те вкарва в паранои, вместо да те разсмива. Все по-рядко има качествена, а по-скъпа става. Иначе опасен е най-вече хероина и най-добре да се избягва.
8
18
 
9
 
! Отговори
.. преди 4 години
Доказано е, че тревата помага за болките при хора в напреднал стадий на рак.Също така е доказано, че така "безобидната" тревица влияе пагудно на един закърнял при някои индивиди орган - а именно мозъка.Не случайно, че тревата е забранена. Да не говорим, че това е първата стъпка кък по-сериозните наркотици. Иначе съм чувал че кокаина също е безвреден. Е, причинява инсулти и сърдечни удари, но не е проблем.В БГ се рекламира широко, всякаква дрога, дори и тази статия си е чиста реклама.
7
7
 
17
 
! Отговори
Дрогиран преди 4 години
Да умреш от канабис е изчеслено, че трябва да изпушиш 450 кг. наведнъж.
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се разреши употребата като лекарствено средство.От нея се правят разни мазила за различни болежки.